Nasajte vánoční atmosféru
Vůně cukroví, dopisy Ježíškovi, třpytivá výzdoba... vánoční období se skládá z tolika kouzelných střípků! Máme pro vás spoustu inspirace pro toto výjimečné období.
Recept na nejlepší svařák, který můžete věnovat i jako jedlý dárek
Když chci mít v průběhu zimy po ruce výborné svařené víno kdykoliv, chystám si kořeněný základ předem. S mojí mámou máme už recept tak vychytaný, že se nepouštíme do žádných experimentů a každoročně si vychutnáváme tenhle náš nejoblíbenější.
Naučte se pracovat s jedlými kaštany a upečte lahodnou roládu
Jedlé kaštany podle mě k podzimu a zimě zkrátka patří. Zjistila jsem ale, že málokdo si na ně troufá. Postup jejich přípravy přitom není nijak těžký, když znáte ty správné fígle. :-) Naučte se kaštany loupat a upečte si roládu, která je navíc přirozeně bez lepku.
Návod na perníkovou chaloupku a recept na domácí směs koření
Byl jeden chudobný otec, který měl dvě děti, Marušku a Honzíčka. Přesně takto začíná všem známá pohádka O perníkové chaloupce. My ale dnes nebudeme s dětmi loupat perníček, zkusíme si připravit vlastní perníkovou chaloupku.