Právě čtete

5 možností, jak nosit třpytky, aby nevypadaly cirkusově

11515  
Sdílet: 

5 možností, jak nosit třpytky, aby nevypadaly cirkusově

Kdo mě zná, ten ví, že jsem tělem i duší minimalista. Mám ráda jednoduché věci a jinak tomu není ani v líčení. Existuje ale jedna výjimka, kdy se ráda trochu „utrhnu ze řetězu“ – vánoční období. Ta sváteční atmosféra, večírky, všude samá světýlka, to zkrátka vybízí k menším experimentům. A co se k následujícím dnům hodí ze všeho nejvíc? Třpytky! Jak jimi decentně ozvláštnit make-up a blýsknout se na vánočním večírku nebo u štědrovečerního stolu?

19. 11. 2018 3 min. čtení Alex Fráňová
5 možností, jak nosit třpytky, aby nevypadaly cirkusově

I malý detail může udělat velké věci! Chystáte se na vánoční večírek a už teď víte, že půjdete rovnou z práce? Mám pro vás skvělý tip, jak během pár vteřin z běžného denního make-upu vykouzlit sváteční líčení.

1. Třpytivá rychlovka

I malý detail může udělat velké věci! Chystáte se na vánoční večírek a už teď víte, že půjdete rovnou z práce? Mám pro vás skvělý tip, jak během pár vteřin z běžného denního make-upu vykouzlit sváteční líčení.

Namalujte si ten den jednoduchou černou kočičí linku na horní víčko a lehce ji protáhněte směrem k obočí. Do kabelky přihoďte třpytivou tekutou linku nebo stín a tenký štětec.

Těsně nad původní černou linkou večer nakreslete tu třpytivou. Díky té původní to půjde lehce, tvar už totiž předkreslený máte. Pokud jste zvolily stín, navlhčete si štětec, se kterým linku vytvoříte, bude pak intenzivnější a aplikace snazší. Třpytivá linka vypadá krásně i sama o sobě, ale pokud jste jako já a nechcete to se třpytkami přehánět, v kombinaci s černou linkou nebude líčení tak výrazné.

Čtěte také: Jednoduchý trik na oční linky, se kterými nebudete za pandu

Prohlédněte si novou kolekci Zářivé šperky, ale pozor, rychle mizí!

2. Kouzlo rozjasňovače

Pro spoustu žen je rozjasňovač stále záhadný produkt, přitom je to asi nejjednodušší způsob, jak dodat líčení trochu svátečního třpytu.

Nebojte se, pokud použijete rozjasňovač na těch správných místech, rozhodně nebudete působit jako disko koule. Rozjasňovač dodá pleti trochu zdravého lesku, a i když je zbytek líčení matný, stále budete vypadat svěže.

Kam ho použít? Na lícní kosti, na hrot nosu, nad horní ret a pod obočí. Chystáte-li se na vánoční večírek, vůbec se nebojte sáhnout po rozjasňovači s většími třpytkami, na den ale raději vybírejte ty jemněji namleté.

3. Jak na třpytivé stíny, aby držely

Máte-li chuť se opravdu blýsknout, vsaďte na třpytivé oční stíny. Váš pohled bude projasněný a celý look dokonale slavnostní.

Jak ale na takové stíny, aby vám na víčkách držely a přežily jakýkoli vánoční večírek? Základem je podkladová báze, která zajistí, že třpytky nebudou nikam padat. Třpytivé stíny a glitry totiž mají tendenci opadávat a bez kvalitní báze (dnes seženete i takové, které jsou dělané přímo pod třpytky) se neobejdete.

Třpytky na očích? Udělejte je ještě před make-upem


Pokud vím, že budu se třpytkami pracovat, nalíčím si nejdříve oči. Opadané stíny pak jen setřu odličovacím ubrouskem a teprve poté nanáším make-up. Výsledný make-up pak ještě zafixujte fixačním sprejem, díky němu budete mít jistotu, že se líčení ani nehne.

Třpytky se určitě nesnažte rozetřít jako u jiných stínů, ale jen je plochým syntetickým štětcem vklepávejte do víčka. Dívejte se u toho směrem dolů a chvíli počkejte, než si stíny tzv. „sednou“.

Jednodušší a rychlejší variantou jsou gelové či krémové oční stíny, které bývají velmi pigmentované a po zaschnutí drží jako přibité. Pro opravdu intenzivní líčení je můžete použít místo podkladové báze pod pudrové stíny či samotné třpytky.

4. Pro odvážné: třpytivé rty

Jestli jste, na rozdíl ode mě, odvážné a rády experimentujete, vyzkoušejte velký hit loňské sezony – třpytivé rty!

Můžete jít samozřejmě tou nejjednodušší cestou a pořídit si rtěnku, která v sobě třpytky už má. Jestli se vám ale nechce kupovat něco, co využijete opravdu jen sporadicky, jděte na to jinak. Použijte svoji oblíbenou rtěnku, následně do rtů lehce vklepejte bezbarvou podkladovou bázi pod třpytky či oční stíny a prstem či plochým štětcem, stejně jako u líčení očí, aplikujte na rty třpytivý stín.

Fantazii se meze nekladou a rty rozhodně nemusí být pokryté třpytivým stínem celé, naopak! Vyzkoušejte si různé looky, použijte třpytky jen do středu rtů nebo jimi obtáhněte rty a alespoň jednou do roka se odvažte. Nechte rty vyniknout a zbylé líčení pak ponechte jen velmi jednoduché.

5. Trocha třpytu každý den

Chcete mít sváteční look (a náladu) každý den, ale na divoké třpytivé líčení si netroufáte? Udělejte to jednoduše jako já a ozdobte si nehty! Není nic jednoduššího než svůj oblíbený lak přetřít tím se třpytkami. Mě baví, když je efekt třpytek jen na jednom nehtu, s blížícími se Vánoci pak postupně přidávám. :-)

Čtěte také: Tipy a triky, aby vám lak vydržel hezký až dva týdny

Pokud se vám článek líbil, mohlo by vás také zajímat
Další články