Právě čtete

Kořeněnou kávu se šlehačkovou čepicí a pistáciemi si dopřávám místo dezertu

5100  
Sdílet: 

Kořeněnou kávu se šlehačkovou čepicí a pistáciemi si dopřávám místo dezertu

U nás doma jsme vždycky byli zvyklí na to, že po jídle přichází sladká tečka. A tak nějak mi to zůstalo i v dospělosti.

9. 3. 2022 2 min. čtení Marta Kaniewska
Kořeněnou kávu se šlehačkovou čepicí a pistáciemi si dopřávám místo dezertu

K dezertu si nikdy neodpustím šálek dobré kávy. Občas si ale připravuji kávu takovou, která je vlastně dva v jednom. Zastane totiž i roli sladké tečky. Sladké kávičky si ráda objednávám v kavárnách a i doma experimentuji s nejrůznějšími chuťovými kombinacemi. Nedám dopustit na kávu s karamelovým sirupem, ta je moje nejoblíbenější. V poslední době ale ujíždím i na této kořeněné verzi se sirupem javorovým. Má sice spoustu kalorií, ale já si myslím, že člověk by si občas měl dovolit nějaké to rozmazlování.

Jako základ do tohoto nápoje si připravuji kávu z french pressu. Můžete ale zvolit takovou, jakou máte nejraději vy. Jde to například i s kávou připravenou z kapslového kávovaru, akorát bude potřeba připravit o něco větší šálek, než je klasické espresso.

Další tipy na sladké kávové mlsání:


Mrkněte i na mé další oblíbené kávové dobroty. Vyzkoušejte bavorskou kávu s čokoládou, kávové smoothie, latté s malinami, kávu Calimero s vaječným likérem a whisky, vietnamskou kávu se šlehaným žloutkem nebo hit internetu ‒ Dalgona coffee.

Recept na kořeněnou kávu se šlehačkou a pistáciemi

Na zdobení používám pistácie. Díky své zelenkavé barvě vypadají na šlehačce moc hezky. Klidně ale vyzkoušejte i jiné druhy ořechů, které máte rádi.

Ingredience:

  • čerstvě uvařená káva
  • 1 lžička skořice
  • půl lžičky mletého zázvoru
  • půl lžičky mletého hřebíčku
  • šlehačka
  • javorový sirup (podle chuti)
  • nesolené pistácie

Postup:

  1. Uvařte kávu ve french pressu a nalijte ji do hrnku.
  2. Přidejte skořici, zázvor, hřebíček a trochu javorového sirupu.
  3. Nápoj ozdobte šlehačkou, aby vznikla nadýchaná čepice.
  4. Navrch nasypte nadrobno nasekané pistácie. Šlehačku můžete ještě trošku pokapat javorovým sirupem.

Pokud v mlsání rádi experimentujete, můžete vyzkoušet i jiné sirupy, než je javorový. Obměňovat můžete také koření. Tak ať se vám káva hezky povede a užijete si u ní sladkou chvilku pro sebe.

Využijte akci 2+1 balení kávy zdarma

Využijte akci 2+1 balení kávy zdarma

Vychutnejte si svou oblíbenou kávu ještě výhodněji. Ke dvěma balením zrnkové, mleté i instantní kávy všem držitelům TchiboCard přibalíme jedno další zdarma.

Do e-shopu
Pokud se vám článek líbil, mohlo by vás také zajímat
Další články