Právě čtete

Recept na bavorskou kávu: moje sladké zimní mlsání

38319  
Sdílet: 

Recept na bavorskou kávu: moje sladké zimní mlsání

V zimním období se jako kouzlem mění moje kávové chutě. Víc si dopřávám a hýčkám se i jinými druhy kávy než svým běžným cappuccinem. Netrápím se počítáním kalorií, mlsám a užívám si chuť, která mě umí doslova teleportovat na aromatickou cestu do neznáma… jedno z mých oblíbených zimních dobrodružství je právě tenhle nápoj inspirovaný kávovým dezertem na lžičku zvaným bavorská káva.

19. 12. 2023 2 min. čtení Marta Kaniewska
Recept na bavorskou kávu: moje sladké zimní mlsání

Recept na bavorskou kávu

Připravte se na mlsání! Je to sice, jak se říká, kalorická bomba, ale věřím, že občas si ji klidně můžeme dopřát.

Hořká čokoláda, kokosové mléko, skořice… tahle kombinace mě nikdy nezklame. Příprava bavorské kávy je snadná, budete mít hotovo za pár minut. V mém receptu je káva ozdobena šlehačkou právě z kokosového mléka, kterou naprosto miluji, ale pokud chcete, klidně můžete použít i šlehačku klasickou.

Ingredience:

  • hořká čokoláda
  • vaše oblíbená káva (já si dávám kapsle Cafissimo)
  • plechovka kokosového mléka, vychlazená
  • moučkový cukr (volitelné)
  • mletá skořice

Jakou kávu připravit?

Já si doma nejčastěji připravuji kávu z kapslového kávovaru. Když mám ale čas, klidně zkouším i jiné metody přípravy. Tady je pár tipů:

Postup:

  1. Ve vodní lázni rozpusťte čokoládu.
  2. Než bude čokoláda připravená, připravte si kávu (například espresso). Tekutou čokoládu nalijte do hrnku a zalijte kávou asi 3 cm pod okraj malého hrnečku.
  3. Kokosové mléko vyndejte z lednice (netřepat!) a ztuhlou vrchní vrstvu přendejte do misky. Pokud rádi sladíte, přidejte moučkový cukr (množství podle chuti).
  4. Kokosové mléko (s cukrem) vyšlehejte dohladka.
  5. Vzniklou šlehačku navrstvěte do hrnečku na kávu až po okraj.
  6. Nakonec šlehačku posypte skořicí a můžete podávat.

Věřím, že vás tato dobrota příjemně překvapí! Přeji dobrou chuť. Jako další si pak můžete připravit třeba Bulletproof coffee, kávové dulce de leche, latte s malinami a bílou čokoládou, kávu Calimero s vaječným likérem, vietnamskou kávu nebo třeba hit Dalgona coffee.

Dopřejte si vánoční relaxaci

Dopřejte si vánoční relaxaci

Užijte si čas, kdy nic nemusíte. Čerpejte energii a pohodu v měkoučkém domácím prádle, povlečení a s vychytanými wellness pomocníky.

Do e-shopu
Pokud se vám článek líbil, mohlo by vás také zajímat
Další články