Právě čtete

Bulletproof coffee trochu jinak: se skořicí, vanilkou a mandlemi

6435  
Sdílet: 

Bulletproof coffee trochu jinak: se skořicí, vanilkou a mandlemi

S bulletproof coffee jsem se poprvé setkala, když jsem zkoušela ketogenní dietu. Kombinovat mou oblíbenou kávu s máslem mi upřímně neznělo moc lákavě, ale řekla jsem si, že to aspoň zkusím. Napoprvé mi to vůbec nechutnalo, ale nakonec jsem si udělala takovou vlastní variaci na původní recept. Od originálu se sice vzdaluje, ale chutná parádně!

30. 8. 2021 2 min. čtení Marta Kaniewska
Bulletproof coffee trochu jinak: se skořicí, vanilkou a mandlemi

Bulletproof coffee byste přeložili doslova jako neprůstřelná káva. Jedná se o kombinaci kávy a tuku a v posledních letech se stala hitem hlavně mezi lidmi na ketodietě. Názory na tento kávový experiment jsou různé a na internetu najdete spoustu receptů a informací o výběru správných tuků. O dietních detailech ale můj dnešní článek není. :-) Chtěla bych se podělit o recept na mou variaci bulletproof coffee – tak, jak mi chutná nejvíc. Pokud už jste někdy klasickou „neprůstřelnou kávu“ pili a moc vás nepřesvědčila, možná u vás, stejně jako u mě, vyhraje tato verze.

Recept na bulletproof coffee s mandlovým mlékem

Budete potřebovat mixér, abyste vytvořili jemnou a krémovou texturu. Tuky se nerozpouštějí ve vodě, takže kdybyste je jen tak přidali a zamíchali, stane se, že se budou vznášet na hladině.

Ingredience:

  • čerstvě uvařená káva (například z kapslí Tchibo Cafissimo)
  • lžička kokosového oleje
  • lžička másla
  • mandlové mléko (stejně dobře bude fungovat i klasické kravské mléko s vysokým obsahem tuku)
  • trochu vanilky
  • skořice

Příprava:

Uvařte kávu, poté ji nalijte do mixéru a přidejte tuky: kokosový olej a máslo. Vše důkladně rozmixujte – získáte hladkou a krémovou konzistenci. Pak nápoj nalijte do sklenice.

Napěňte mandlové mléko s trochou vanilky – můžete použít ruční nebo elektrický napěňovač. Získanou pěnu přidejte ke kávě.

Nakonec vše dozdobte špetkou skořice.

Takto připravená káva mi dodává energii na celý den. Díky dokonalé kombinaci všech ingrediencí tuk nepůsobí rušivě a přidáním kokosového oleje získá káva lehce orientální nádech.

Ochutnejte taky arašídovou variantu


Pokud rádi zkoušíte různé příchutě, můžete klasické máslo a kokosový olej nahradit arašídovým máslem. Tahle varianta je moje druhá nejoblíbenější.

Novinka od Tchibo: Kofeinová voda Coffizz

Novinka od Tchibo: Kofeinová voda Coffizz

Ochutnejte pramenitou vodu se sílou kofeinu odpovídající dvojitému espressu. Ve dvou příchutích na prodejnách Tchibo, v široké síti supermarketů i na benzinových stanicích.

Najít nejbližší prodejnu
Pokud se vám článek líbil, mohlo by vás také zajímat
Další články