Právě čtete

Mám ráda, když partner nosí košile. A on má zase rád, když mu pomůžu vybrat tu pravou

3165  
Sdílet: 

Mám ráda, když partner nosí košile. A on má zase rád, když mu pomůžu vybrat tu pravou

Nevím jak vám, ale mně se vážně líbí, když si chlap oblékne dobře padnoucí košili. Občas tomu jdu naproti tím, že mu nějakou sama pořídím. Nosí je do práce, tak se další košile neztratí. Sepsala jsem pro vás tipy, podle kterých s výběrem partnerovi pomáhám. Třeba se vám budou hodit!

7. 3. 2022 5 min. čtení Love Fashion Janina
Mám ráda, když partner nosí košile. A on má zase rád, když mu pomůžu vybrat tu pravou

Když občas poslouchám kamarádky stěžující si na to, že by jejich muži nejraději nosili pořád jedno stejné tričko, hřeje mě pocit, že já jsem si vylosovala zrovna takového, kterého baví hezky se oblékat. Ale i chlap, který módě moc neholduje, by podle mě doma měl mít alespoň jednu oblekovou košili. Třeba na svatby, pohovory nebo do divadla. Jinak ale košile, když nepočítám ty volnočasové, na denní nošení stále frčí hlavně mezi byznysmeny. Těm je předepisuje pracovní dresscode.

Straší vás žehlení?

Když přijde na košile, žehlení je samozřejmě většinou strašákem. U nás to padne vždycky na mě. Jsem to ale ochotna absolvovat výměnou za to, že pak vídám partnera v košilích častěji. Možná se vám bude hodit článek s tipy, jak si žehlení usnadnit. Navíc existují i verze košil z nemačkavého materiálu, které najdete pod cedulkou Easy Iron.

Ani velká, ani malá, ale tak akorát. Správně zvolená velikost je základ. Košile nic neodpouští! U trička prostě sáhnu po klasickém M nebo L a dál nic neřeším, košile ale musí perfektně sedět. Nedivím se, že se muži sami sobě v košili často nelíbí a necítí se pohodlně, když mají špatnou velikost. My ženy se mezi štendry orientujeme podle úplně jiných čísel, i tak ale existují pro výběr pánských košil fígle.

1. Oblekové košile

Nejraději je kupuji tam, kde mi poradí zkušený prodavač.

V takových prodejnách mívají i více různých kombinací velikosti, obvodu límečku a střihu. Ten se většinou dělí na tři typy od nejštíhlejšího po silnější – ultra slim, slim fit a regular. Bez zkoušení to ale moc nejde, takže oblekovou košili sama raději nepořizuji. Už ale vím, jak partnerovi pomoci u zkoušení, aby to „co nejméně bolelo“.

  • Když si košili oblékne a zastrká do kalhot, zkontroluji, jestli má švy přesně na ramenou, ne níž na paži nebo blíž ke krku.
  • Další test, který mi pomáhá, je jednoduchá spartakiáda – upažit a zamávat pažemi dopředu a dozadu. Košile by měla dovolit volný pohyb a nepnout ani na zádech, ani u knoflíčků.
  • Ukázku bicepsů ať si pánové nechají do posilovny nebo ložnice, košile ho obepínat úplně nemá. Správný rukáv se taky nebude krčit, protože bude dlouhý tak akorát k zápěstí.
  • Jo a nakonec – neexperimentuji. Bílá se hodí vždycky a ke všemu, nakoupím jednou a je vyřešeno. Další klasika je světle modrá, a dokonce i světle růžová, tu ale ocení spíš fajnšmekři.
Takto by to vypadat nemělo. Jak vidíte, knoflíčky se rozlézají, takže je potřeba sáhnout po větší velikosti. Také je dobré pod košili obléct triko nebo nátělník.
Takto by to vypadat nemělo. Jak vidíte, knoflíčky se rozlézají, takže je potřeba sáhnout po větší velikosti. Také je dobré pod košili obléct triko nebo nátělník.

Nepokazte to doplňky

Tílko nebo tričko: Nebojte se, že budete mít doma Homolku. Tílko nebo speciální neviditelné tričko zabrání propocení a košile tak vydrží déle jako nová. V zimě přidá vrstvu pro teplo a chlupáčům se nebude drát ven zarostlý hrudník.

Boty a pásek: Trendy se mohou měnit, ale většinou platí, že boty a pásek by měly být ve stejné barvě. Pokud nechcete moc utrácet, můžete pořídit oboustranný pásek. Váš muž tak bude mít hnědý i černý v jednom.

Kravata: Kravata musí být vždycky tmavší než košile. Oblek s černou košilí a červenou nebo bílou kravatou patří jen na maškarní ples s tématem mafie.

2. Košile na volný čas

Jestli jsem říkala, že košile v obleku vypadá na každém chlapovi dobře, tak košile s džínami nebo plátěnými kalhotami je podle mě ještě o úroveň výš.

Muži v nich vypadají upraveně a přitom uvolněně a také se většinou cítí lépe než v obleku. Košile na volný čas si troufám kupovat i sama, třeba jako dárek. Platí tu totiž standardní velikosti a navíc se dá koupit i v konfekci. Pak jenom porovnám cedulky doma s těmi v obchodě. Základ zůstává – při pohybu košile nesmí táhnout, knoflíčky se nesmí rozjíždět nebo odhalovat břicho. Jinak si ale s košilemi na volný čas můžete mnohem víc vyhrát. Tady je několik tipů, které by se vašemu muži mohly hodit:

Zkuste vrstvit

Košile se hodí do každého počasí. Rozepnutá s tričkem nebo naopak jen vykukující límeček a manžety pod svetrem dodají trochu nedbalé elegance po celý rok a jsou pohodlnější.

Pozor na délku

Když nejde o oblek, nemusí být košile zastrkaná. V tom případě ale pozor na délku. Dlouhánům projde leccos, menší muži s košilí až na zadek budou působit spíš komicky a na výšce jim to opticky ještě ubere.

Nebojte se vzorů

Zatímco do obleku se barvy a vzory nenosí, k džínám nebo plátěným kalhotám můžete téměř cokoliv. Pozor jenom na široké proužky, ať neskončí jako rádcové z Šíleně smutné princezny, a taky na příliš divoké vzory. Na opravdu pestré vzory musí mít člověk náturu a také dobrý styl na doladění doplňků. Kostkou ale nic nezkazíte.

Momentálně je taky velký trend, a mně se moc líbí, svrchní košile ze silnějšího materiálu. K takové stačí už jenom jednobarevné tričko a džíny a z obyčejného outfitu je rázem promyšlený. Navíc je to ideální vrstva na jaro, kdy je ráno a večer chladno a přes den teplo. Tyhle manšestrové nebo flanelové košile se nosí rozepnuté, trochu oversize a sluší všem. Hubeným přidají nahoře trochu na objemu, silnějším pánům zase naopak vylepší siluetu. A dělají se i pro nás, dámy!

Co se týká košil s krátkým rukávem, většinou je to jako s olivami. Jeden je miluje, druhý nesnáší. V poslední době je i velké módní značky vrací na své štendry, takže podle mě zas tak zapovězené nejsou. Mně osobně se ale více líbí košile klasická, klidně i s ohrnutými rukávy.

Já tedy mám jasno už dávno. Chlapi v košilích jsou prostě o pár procent lepší. Když pomůžete s výběrem, třeba se i vám povede košili zařadit do šatníku partnera i na jiné příležitosti než na křtiny dítěte vaší sestřenice. Ve správně padnoucí se navíc bude cítit stejně pohodlně jako v tričku.

Pokud se vám článek líbil, mohlo by vás také zajímat
Další články