Právě čtete

Jak skládat pánské trenky?

4964  
Sdílet: 

Jak skládat pánské trenky?

Pamatujete si, jak Bridget Jones nesmírně rozčilovaly poskládané trenky Marca Darcyho v podání oscarového Colina Firtha? Spojovala je totiž s povahovými rysy svého majitele, konkrétně s jeho upjatostí a škrobeností. Poskládané trenky však nemusí nutně znamenat, že člověk, který lpí na pořádku v šuplíku, je studený čumák. Třeba jen má rád pořádek. V tom šuplíku… A celé skříni… A celém životě.

2. 11. 2015 3 min. čtení Redakce
Jak skládat pánské trenky?

Bridget se povaha Marca nakonec docela vyplatila. To už jsme ale trochu jinde. A co vy? Jak nahlížíte na skládání spodního prádla? Je to pro vás samozřejmost nebo jen hloupá ztráta času? A pokud se přeci jen uchýlíte k nějakému řádu, tak přeložení trenek napůl je maximum vašeho snažení?

Pár měsíců zpátky jsme vám přinesli několik návodů, jak hezky poskládat ponožky. A to je daleko obtížnější úkol než složit pár trenek, uznejte sami. A tak jsme si řekli, že je načase, dostat se i k tak ne příliš rétorické otázce, zda pánské trenky skládat, či je nechat být. Každý na ni asi má svou odpověď, nicméně my vám alespoň poradíme, jak na to, pokud se rozhodnete skládat.

Návod č. 1: Skládejte jako šéf

Tento návod není nijak komplikovaný, ale výsledek je úhledný a tak akorát do šuplíku.

trenky_1

Postup: Přeložte dovnitř obě boční strany trenek. Poté uchopte dolní okraj a přeložte ho tak, aby končil u 1/3 celé délky trenek. A pak už jen přeložte horní okraj tak, abyste tím překryli ten spodní, a máte hotovo!

Návod č. 2: Pro začátečníky

Pokud si v okamžiku, kdy slyšíte slovní spojení „skládání trenek“, vybavíte jen jednoduché přeložení spodního prádla napůl, tento návod je právě pro vás.

trenky_2

Postup: Přeložte trenky napůl a poté ještě jednou napůl. Už se nebudou „roztahovat“ na celý šuplík a přitom se na ně stále vejde dostatečný počet jiných trenek.

Návod č. 3: Mariňák by záviděl

Když už jste se tedy odhodlali ke skládání trenek, tak proč rovnou neušetřit místo? Pokud je poskládáte tímto způsobem, jen si představte, kolik věci se ještě do šuplíku vejde.

trenky_3

Postup: Ze všeho nejdříve musíte vyhrnout horní okraj trenek. Tento krok oceníte na konci. Poté přeložte oba boční okraje směrem dovnitř. Když máte hotovo, začněte rolovat trenky směrem k hornímu okraji a to co nejpoctivějším způsobem. Až je budete mít dokonale srolované, schovejte je díky zahnutému hornímu okraji dovnitř a máte perfektně složené trenky, kterým by záviděl i ten nejzkušenější mariňák!

Návod č. 4: Čím užší, tím lepší

Tento postup není tak komplikovaný jako předešlý, ale také nabízí více místa v šuplíku.

trenky_4

Postup: Přeložte jeden boční okraj trenek dovnitř tak, aby z té strany zůstalo jen pár centimetrů trenek navíc směrem od rozparku ven. Poté to samé proveďte z druhé strany a schovejte přečnívající část látky pod úhledně složený prostřední díl. Tímto vám vznikne užší proužek z trenek, který už jen zbývá přeložit napůl.

Návod č. 5: Naprostý přehled

Nejatraktivnější části trenek jsou bez pochyb knoflíčky. Tak proč jim nedopřát trochu slávy tím, že trenky složíte způsobem, jež zvýrazní i dostatečný kus vzoru spodního prádla.

trenky_5

Postup: Otočte trenky zadní části k sobě a dvakrát je přeložte směrem nahoru. Poté přeložte oba boční okraje směrem dovnitř. Jednoduché a hezké.

Pokud se vám článek líbil, mohlo by vás také zajímat
Další články