Právě čtete

Vybraly jsme kousky z nové jarní kolekce a vyzkoušely, jak nám padnou. Pastelové jaro je tady!

7028  
Sdílet: 

Vybraly jsme kousky z nové jarní kolekce a vyzkoušely, jak nám padnou. Pastelové jaro je tady!

Pastelové odstíny jsou v jarním období už takovou tradicí. A já se tomu vůbec nedivím! Vždyť i probouzející se příroda kouzlí těmito barvami v pozvolna se otevírajících květech. Jarní procházky mě vždy přímo vybízejí k tomu, abych si na ně oblékla jemné módní kousky.

15. 4. 2022 3 min. čtení Helena Suchá
Vybraly jsme kousky z nové jarní kolekce a vyzkoušely, jak nám padnou. Pastelové jaro je tady!

Z nové jarní Tchibo kolekce jsem si vybrala několik outfitů, které doslova přivolávají první sluneční paprsky a mám radost, že už se počasí začíná pomalu umoudřovat a dovolí mi vzdušné materiály vynést ven.

V katalogu dominují světlé odstíny žluté, růžové, zelenkavé a modré, ale najdete tam i několik kousků v neutrálních barvách, jako je béžová nebo bílá. Nebojte se kombinovat jednotlivé pastelové barvy mezi sebou a klidně sáhněte i po outfitu „tón v tónu“! To všechno je obzvlášť na jaře dovoleno a takové kombinace vypadají svěže a vesele.

Přesto, že lačně hltám každý prosluněný den, musím počítat i s nečekanými aprílovými situacemi. Nejsem zrovna deštníkový typ a mnohem raději se před ledovou jarní sprchou schovám do pláštěnky. Pro tu jsem sáhla do kolekce z minulého týdne. Baví mě její mentolová barva i průhledné detaily v podobě kapes a stahovacího pásku. Pořizuji si vždy o číslo větší, abych pod ni mohla schovat menší batoh. Ačkoliv ten, co vidíte na fotkách, je vodoodpudivý.

V zimě se můj šatník většinou zahalí do černé, podobně to mívají i moje kamarádky. Na jaře se ale s přírodou probouzí i naše touha po barvách. Přechodová bunda, kterou vidíte na fotce, je vyrobena z recyklovaných materiálů, odpuzuje vodu, ale hlavně… je oboustranná! S pastelovými kalhotami vypadá dobře v mírnější modré, ale k džínům ji prostě obrátíte na ruby a rázem máte úplně nový outfit.

Nejen barvy se řídí podle módních trendů. Trendy zasahují i do materiálů. V poslední době roste obliba udržitelných materiálů, které prostupují i napříč kolekcemi Tchibo – a nejinak je tomu u té aktuální. Najdete tam například merino trička s certifikátem RWS, tedy z vlny ovcí chovaných odpovědným způsobem. Spousta kousků je také vyrobena z celulózových vláken, LYCRA®, z certifikované biobavlny nebo z recyklovaného polyesteru. Jako třeba tato žlutá plisovaná sukně, která je podle mě ikonickým kouskem celé kolekce a kterou jsem si naprosto zamilovala.

jak nosit plisovanou sukni

sukně a džínová bunda

Ke žluté sukni dobře ladí džínová bunda a je jedno, jestli sáhnete po modré, bílé nebo růžové. Sukně tohoto střihu nosím posazené vysoko v pase, kde dobře lichotí postavě, a dovnitř zastrčím obyčejné jednobarevné tričko. Samozřejmě by tato sukně vypadala báječně i s podpatky, ale já mám radši trošku sportovnější styl, a proto ji oblékám s teniskami. Nejlepší jsou podle mě jednobarevné bílé, ale když si vezmu černé tričko, klidně s ním sladím i barvu bot. Jako volnočasová kombinace, která je zároveň nesmírně pohodlná, je skvělá jednobarevná mikina, kterou necháte volně přetaženou přes sukni, případně volnější svetr.

Baví mě, že se do módy zase vrátily džínové sukně. Nosí se v délce midi, ale i ke kolenům. S teniskami a bavlněným tričkem jsou příjemnou variantou outfitu vhodného pro volný čas.

Když si oblékám jednoduchý outfit, jako je jednobarevná sukně a basic tričko, ráda ho zjemním doplňky, které mu dodají ženskost. V nové kolekci mě zaujaly šperky se syntetickým opalitem, který se v jarním sluníčku nádherně třpytí, a také pastelový šátek šitý ze lnu a viskózy. Šátkem můžete hezky osvěžit i kabelku nebo košík, se kterým vyrazíte na trhy.

Tip: Mrkněte se na článek plný návodů na to, jak si uvázat šátek.

jarní outfity 2022

Na mých kamarádkách se mi vážně líbí kombinace vršku stejné barvy i materiálu, v tomto případě žlutých džínů a žluté džísky. Já jsem se k tomuto trendu zatím neodhodlala, ale co na něj říkáte vy?

Kombinace kousků stejného materiálu i barev:

Hlasovat

Musím přiznat, že to, co si na sebe ráno obléknu, ovlivňuje po zbytek dne mou náladu. Základní je cítit se pohodlně, to je jasné. Ale všimla jsem si, že když místo mé klasické černé vyrazím mezi lidi v o něco veselejších barvách, i já se tvářím doslova jako sluníčko a každodenní starosti mi přijdou tak nějak menší.

Pokud se vám článek líbil, mohlo by vás také zajímat
Další články