Právě čtete

Trend athleisure: Můžu nosit legíny i jinam než na gauč nebo do tělocvičny?

3736  
Sdílet: 

Trend athleisure: Můžu nosit legíny i jinam než na gauč nebo do tělocvičny?

Přiznávám se. Nikdy jsem nebyla skalním fanouškem legín. Nakonec jsem si k nim ale našla cestu, a dokonce je mám najednou ráda i jako běžnou součást šatníku. Nejen na cvičení. Jsem tedy pravděpodobně nejlepším adeptem na téma jak legíny nosit klidně i do města nebo do práce.

27. 9. 2021 4 min. čtení Love Fashion Janina
Trend athleisure: Můžu nosit legíny i jinam než na gauč nebo do tělocvičny?

Když se ve vzpomínkách vydám zhruba o dvě dekády zpět (ano, je to dlouho), byla jsem názoru, že legíny jsou pomyslný odpad módního světa. Ale stejně jako jsem já v životě a názorech ušla dlouhou cestu, legíny taktéž.

Z kdysi nevzhledných poloprůhledných kousků se vylouply (později zhruba o jeden život adolescenta) takové pecky, které si s radostí beru do města i já. Na otázku, jestli v legínách můžete vyrazit třeba i do práce (a nemyslím teď ty z vás, co se živí jako fitness trenérky), tedy rozhodně odpovídám velké ANO! Když vyberete správně, bude to vypadat skvěle a nemusíte se ani trochu stydět.

Čeho se držím, když chci nosit legíny mezi lidi

  • Pevný materiál – povolené legíny patří opravdu jen na gauč, moc parády nenadělají. Navíc v těch z pevného materiálu mám pocit, že mám zadek i stehna lépe tvarovaná.
  • Vysoká gramáž – jen si vzpomeňte, kolikrát před vámi šel na schodech někdo, kdo díky tenkým legínám ukázal i to, co jste vidět nechtěli. Pokud o svých legínách pochybujete, doporučuji k nim delší vršek pod zadek.
  • Tanga nebo bezešvé prádlo – legíny přiznají víc než džíny, proto oblékám spodní prádlo, které se nikde viditelně nezařezává.
  • Vysoký pas – mně osobně dělá vysoký pas hezčí tvar postavy v oblasti bříška, tedy lem mě „nerozřízne“ tam, kde mám nějaké pozůstatky po dětech.

  • Lila v hlavní roli

    Lila je jednou z barev letošního podzimu, i když vám možná připomíná spíš jaro a rozkvetlé šeříky. Možná to je proto, že se na těchto předních příčkách drží právě už od jara 2021, kdy jsme ji vídali opravdu ve velkém.

    Celý tento outfit je pro mne srdcová záležitost. Legíny, které vidíte na fotce, jsou pevné a mají vyšší gramáž, takže spodní prádlo není vůbec vidět. A ten největší bonus je materiál. Jsou opravdu neskutečně příjemné na těle. K nim jsem přidala offwhite mikinu se srdcem na pravém místě. :-) Kulich je pro mě taková třešnička na dortu – dotahuje outfit k dokonalosti. Nicméně pokud se na lila necítíte, mikina tohoto stylu se dá kombinovat krásně i k jiným barvám. Ale to si ukážeme později.

    Elegantně vyladěno do sportu

    I choose happy. Aneb miluji motivační nápisy na tričkách. I toto najdete v nové kolekci Tchibo, stejně jako lehoučkou přechodnou bundu. Na těle není téměř cítit, a přitom dokáže zahřát. Win-win!

    K jednoduché béžové jsem zvolila legíny se vzorem ve stylu jemné batiky fialových tónů. Jsou ideální na sport, tenčí než lila legíny z minulé fotky, ale nic jim to neubírá na pohodlí. S lehce vyšším pasem krásně drží na těle a jsou úplně ideální nejen na ranní procházku s pejskem.

    V odstínech béžové a šedé

    Trochu se vymaníme z klasického vnímání legín, co vy na to?

    Jeggins (nebo džegíny) jsou prostě skvělý vynález. Nejsou to klasické džíny, ale ani klasické legíny. Jsou to vlastně takové legíny džínového vzhledu, nebo chcete-li džíny ve stylu legín. :-) A dělají se v nejrůznějších barvách. Člověk je často na pohled od džínů skoro nepozná, a přitom jsou mnohem pohodlnější.

    V kombinaci s již zmiňovanou bundičkou v béžové jsou super klasikou na každý den. Pod bundu dáte lehký svetřík v teplém odstínu béžové a dotáhnete outfit kulichem. Kombinace šedé a béžové je má oblíbená. Oproti černé klasice logicky působí jemněji a i to nám, ženám, sluší.

    Sportovně laděná klasika

    Pokračujeme v jeggins. Tentokrát v tmavě modré barvě denimu. Nesmrtelná klasika!

    K tmavému denimu a aktuálnímu podzimnímu počasí prostě musíte mít huňatý svetr v jemném béžovém odstínu. :-) Bad hair day mi vždy vyřeší pokrývka hlavy. Tento druh outfitů je můj oblíbený na obíhání všech záležitostí po městě.

    Černobílá s pastelovým detailem

    Klasické černé jeggins jsem doplnila offwhite mikinou s teplým chlupem uvnitř a lila srdcem zvenku.

    Skvělou vychytávkou a módním doplňkem zároveň může být i složený deštník s popruhem přes rameno. Obzvlášť v současném nevyzpytatelném počasí. Jeho pastelová barva v mém outfitu sedí k detailu na mikině i k čepici, lehký akcent fialové najdete i na teniskách. To je můj oblíbený tip, jak rozveselit populární černobílou kombinaci – doplňky jedné barvy. Jednoduché, ale přitom barevné. Sportovní, ale ne moc. A hlavně pohodlné. Tyto kalhotové legíny a celý outfit vůbec si klidně vezmu na procházku, běhačku po městě i na sedánek s kamarádkou.

    Legíny i do práce a k podpatkům

    Překvapením může být poslední outfit dnešního článku. Podpatky a legíny zároveň!

    Legíny je při první představě možná docela nemyslitelné kombinovat k podpatkům. Tedy, nebudeme-li uvažovat minus 50 let zpět, kdy frčely legíny lesklé a k nim čelenka, ideálně všechno barevné a na to ještě mini. :-)

    Nebojte, my se budeme držet doby dnešní a outfit zasadíme pomyslně do města nebo klidně i do práce na elegantní způsob. Výhodou džegínů, stejně jako legín, je přiléhavost. Jeden by řekl, že jsou jako slim džíny, ale rozdíl mezi nimi bývá i v materiálu. Samotné jeggins mají větší podíl elastanu, čímž se zvyšuje jejich pružnost, ale zároveň právě i přilnavost. Výsledkem je, že vás nemusí trápit švy otlačené do nohou, když přes ně v zimě natáhnete vysoké kozačky.

    Aby nebyl outfit celý tmavý (ač černá je nesmrtelná klasika), doplnila jsem ho hnědým merino svetříkem a čapkou, která zahřeje a zároveň nezničí elegantní dojem.

    Tak co, troufnete si v legínách mezi lidi vyrazit i vy?

    Pokud se vám článek líbil, mohlo by vás také zajímat
    Další články