Právě čtete

Zdravý trik: Nejzdravější domácí granola

15838  
Sdílet: 

Zdravý trik: Nejzdravější domácí granola

Zalít si müsli k snídani je asi ta nejrychlejší možnost, jak se ráno najíst. V kupované granole ovšem máte to, co vám tam dá výrobce, takže když nemáte rádi rozinky nebo kousky čokolády, musíte už u regálu hodně vybírat. To se vám s domácí granolou nestane. Dáte si do ní přesně to, co chcete nebo co najdete doma, a budete tak mít pod kontrolou i kalorie a množství cukru. Tady máte jednoduchý návod na inspiraci.

18. 10. 2016 2 min. čtení Redakce
Zdravý trik: Nejzdravější domácí granola
Přehrát znovu

Suroviny

sušený kokos
rozinky
vločky
dýňová semínka
javorový sirup
pistácie
goji
brusinky
rýžové pukance
lipový med

Postup

Vyložíme pekáček papírem na pečení. Na něj nasypeme vločky a zapékáme 20 minut na 180 stupňů Celsia. Vytáhneme z trouby, přidáme kokos, oříšky, semínka a brusinky a znovu zapékáme deset minut. Zahřejeme lipový med a směs jím po zapečení zalijeme. Znovu dáme na pět minut zapéct do trouby. Hotový zapečený mix posypeme goji a rýžovými pukanci.

TIP
S pečícím papírem se vám bude pracovat lépe, když ho před vyložením na plech zmačkáte ve dlaních. Med nezahřívejte víc než na 40° C, při vyšších teplotách se cenné látky obsažené v medu ničí. Této teploty dosáhnete přibližně za minutu.


 

kase 7.12.2015 stateo00285_3

Recept na domácí granolu je velmi variabilní, udělat si ho můžete třeba i se špaldovými vločkami. Další zdravou variantou snídaně mohou být kaše z pohanky, jáhel nebo například z teffu nebo si do práce můžete vzít energetickou konopnou tyčinku.

tyčinka

Pokud se vám článek líbil, mohlo by vás také zajímat
Další články