Právě čtete

Zdravý trik: Ovocný jogurtový nášup

17873  
Sdílet: 

Zdravý trik: Ovocný jogurtový nášup

Jogurtový nášup je vlastně taková zmrzlina na konec léta – není příliš zmražená, takže ji můžete přímo ukusovat, a nehrozí, že by vás po ní bolelo v krku. Tento zdravý a jednoduchý recept obsahuje jogurt, který vás zasytí, a ovoce, které dodá energii. Výhodou je, že si do něj můžete přidat, co je zrovna doma, a můžete to přidávat po hrstech – čerstvé, pokrájené ovoce, různé druhy oříšků, mátu. Na téhle zdravé svačince si pochutná celá rodina.

30. 8. 2016 1 min. čtení Redakce
Zdravý trik: Ovocný jogurtový nášup
Přehrát znovu

Suroviny

500 g bílého bio jogurtu
oříšky
čerstvé ovoce (např. jahody, borůvky, maliny, ostružiny…)
máta
javorový sirup

Postup

Rozprostřeme pečicí papír, jogurt ochutíme javorovým sirupem a navršíme lžící na papír. Přidáme čerstvé ovoce, rakytník, oříšky a dozdobíme mátou. Dáme na 4 hodiny do mrazáku, poté nalámeme a podáváme.

TIP
K oslazení jogurtového nášupu můžete použít různé druhy sirupů – rýžový, datlový nebo třeba agáve. Pokud budete chtít přece jen použít cukru, použijte třtinový. Ten na rozdíl od sirupů ovšem budete muset déle míchat.


 

jogurtove nanuky rezerva_DSC3254

V jogurtu je skvělá i indiánská borůvka jako v receptu na šlehačkový nanuk. Mezi další skvělé svačiny patří chia svačina do skla nebo třeba domácí pomazánky, které jsou vhodné i pro děti do školy.

chia

Pokud se vám článek líbil, mohlo by vás také zajímat
Další články