Suroviny
sušený kokos
rozinky
vločky
dýňová semínka
javorový sirup
pistácie
goji
brusinky
rýžové pukance
lipový med
Postup
Vyložíme pekáček papírem na pečení. Na něj nasypeme vločky a zapékáme 20 minut na 180 stupňů Celsia. Vytáhneme z trouby, přidáme kokos, oříšky, semínka a brusinky a znovu zapékáme deset minut. Zahřejeme lipový med a směs jím po zapečení zalijeme. Znovu dáme na pět minut zapéct do trouby. Hotový zapečený mix posypeme goji a rýžovými pukanci.
TIP
S pečícím papírem se vám bude pracovat lépe, když ho před vyložením na plech zmačkáte ve dlaních. Med nezahřívejte víc než na 40° C, při vyšších teplotách se cenné látky obsažené v medu ničí. Této teploty dosáhnete přibližně za minutu.
Recept na domácí granolu je velmi variabilní, udělat si ho můžete třeba i se špaldovými vločkami. Další zdravou variantou snídaně mohou být kaše z pohanky, jáhel nebo například z teffu nebo si do práce můžete vzít energetickou konopnou tyčinku.