Právě čtete

Čtyři snadné účesy, které zvládnu vykouzlit za pár minut, i když to s vlasy moc neumím

19875  
Sdílet: 

Čtyři snadné účesy, které zvládnu vykouzlit za pár minut, i když to s vlasy moc neumím

Vytvořit si z vlasů slavnostnější účes nebo zaplést vlasy do upravené podoby, která mi vydrží celý den v práci, to pro mě byl vždycky nadlidský výkon. Naučila jsem se ale několik jednoduchých postupů, díky kterým to je docela hračka.

11. 3. 2022 4 min. čtení Juliána Šoleová
Čtyři snadné účesy, které zvládnu vykouzlit za pár minut, i když to s vlasy moc neumím

Moje klasické ráno často začíná pohledem do zrcadla a zjištěním, jak moc jsem si v noci přeležela vlasy. Půjde s tím něco udělat, nebo si je raději umyju? Obvyklý závěr pak je, že se nedá nic dělat a je nutno celou hlavu namočit, což má samozřejmě svá úskalí. Samozřejmě to strašně dlouho trvá a navíc časté mytí vlasům a pokožce hlavy moc neprospívá.

Ráda brouzdám po internetu a prohlížím si inspiraci a „hacky“ na to, jak snadno kombinovat oblečení, hledám fígle na péči o pleť a líčení a zrovna tak i na to, jak snadno a rychle něco vykouzlit i ze svých neposedných vlasů. Vždycky jsem obdivovala kolegyně, které nosily zapletené vlasy, rybí copánky a další účesy, které nejenomže vypadaly hezky, ale byly navíc i praktické. Jenže já na takové tvoření zrovna nadaná nejsem. Proto jsem si oblíbila několik snadných účesů, které jsou, jak se říká, „blbuvzdorné“.

Tip 1: Dvojitý rychlý cop

Vypadá sofistikovaně, složitě, upraveně, ale přitom je to rychlovka! Na návod se můžete mrknout i na videu na našem Instagramu.

Jak na to?

  1. Vytvořte pěšinku uprostřed hlavy.
  2. Upleťte dva klasické copánky za ušima, tak jako jste to dělaly tehdy na základce.
  3. Teď se můžete rozhodnout, jestli copy hodně utáhnete a budou dokonalé, nebo naopak zvolíte ležérní povolenou variantu s lehkým rozcuchem (poletujícími vlásky kolem).
  4. Copy přehněte podle délky na spodní straně hlavy, schovejte pod ně gumičky, připněte copy na protilehlou spodní stranu hlavy, upevněte pinetkami.
  5. Stejně jako v případě copů, i tady si můžete vybrat, jestli potom u hlavy vytaháte pár pramenů a celý účes rozvolníte, nebo ho naopak necháte dokonalý.

Návod na účes s copánky

Pokud vám není příjemná pěšinka uprostřed, nemyslete na ni a copy upleťte volně tak, jak vám vlasy přijdou pod ruku. Ale ať jsou oba copánky přibližně stejně silné, aby byl účes symetrický

Tip 2: Nemáte čas ani náladu? Rychlý rybí copánek to jistí

Pokud se vám stejně jako mně líbí rybí cop, ale nemáte na něj trpělivost nebo dost obratné prsty, bude se vám tento návod hodit! Daný postup se dá aplikovat i na kratších vlasech.

Jak na to?

  1. Základ je jednoduchý, uděláte si pěšinku na straně hlavy.
  2. Na ofinové části, tedy vpředu na čele, si udělejte volný tenký culíček. Gumičku umístěte od hlavy klidně 5‒10 centimetrů. Fixujte nenápadnou malou gumičkou, ideálně v barvě vlasů.
  3. Culík nad gumičkou u hlavy rozdělte na dvě části, protáhněte skrz gumičku a zbytek vlasů.
  4. Pokračujte dalším culíkem níže ve směru k uchu, umístěte gumičku, rozdělte vlasy u hlavy nad gumičkou na dvě poloviny, prostrčte skrz už hotový copánek z přední části hlavy a opět protáhněte zbývající část vlasů tohoto nového culíku.
  5. Tím vytvoříte nový rybí copánek a zároveň oba culíky svážete dohromady v jeden. Můžete takhle pokračovat i dál a vytvořit délku copánků tak, jak se vám bude líbit.

návod na rybí cop

Tip 3: Boho princeznou za pár vteřin

Tenhle tip je nejrychlejší a nejjednodušší. Hodí se ale pouze pro ty, co mají dostatečně dlouhé vlasy.

Jak na to?

  1. Začněte opět pěšinkou uprostřed hlavy. Ve středu vytáhněte podél obličeje dva pramínky a volně je spusťte.
  2. Pramínky pod bradou spojte gumičkou. Gumičku potom alespoň třikrát protáhněte pod bradou kolem své osy, tedy protahujete konce vlasů nad gumičkou jako u rybích copánků. Tím se pramínky krásně zatočí do spirály.
  3. Gumičku vezměte a překlopte za hlavu. Je hotovo! Jemný boho účes je na světě.

snadné rychlé účesy inspirace

Tip 4: Uzel! Aneb drdolem nikdy nic nezkazíte

Tento typ drdolu ráda využívám na slavnostnější příležitosti. Nejčastěji asi na letní svatby, kdy oceňuji, že mám vlasy sepnuté a není mi pak pod nimi takové horko.

Jak na to?

  1. Budete vycházet ze stejného startovacího bodu jako u copu, tedy z pěšinky uprostřed hlavy.
  2. Udělejte z vlasů klasický uzel jako na botách, případně dva nebo tři. Tento drdůlek bude posazený nízko a opět záleží na délce vlasů a na tom, jak je vám to pohodlné.
  3. Zbytek vlasů obmotejte pevně kolem uzlíku nebo letmo zamotejte kolem, případně pro sofistikovanější vzhled u dlouhých vlasů upleťte z konečků klasický pletený copánek, drdol obmotejte a zapinetkujte.

jak si udělat drdol

Jak drdol posadit výš?

Předkloňte se, vyčešte si vysoko posazený culík, oddělte vlasy na větší a menší část. Tu větší zamotejte do klasického drdolu nebo zauzlujte, z menší části udělejte pletený cop, obmotejte jím drdol a zapinetkujte. S vytaženými pramínky a lehkým rozcuchem můžete zase docílit stylu boho.

Kdybyste náhodou neměli čas ani na tyto rychlovky, mám pro vás ještě jeden tip na závěr. Kupte si velkou výraznou čelenku, která nikdy nevyjde z módy a maskuje splihlé vlasy. Případně si pořiďte výrazné sponky, které poslouží úplně stejně. Tak to dělám já, když mě ruce nechtějí poslouchat ani u jednoduchých účesů. Tak ať se vám účesy povedou!

Pokud se vám článek líbil, mohlo by vás také zajímat
Další články