Právě čtete

Řezy s kávovým pudinkem

209782  
Sdílet: 

Řezy s kávovým pudinkem

Jednoduché piškotové řezy s pudinkovým krémem zvládnete raz dva. Pak je stačí nechat chvilku v chladu a máte dokonalý dezert.

24. 2. 2020 1 min. čtení Erika Pilátová
Řezy s kávovým pudinkem

Základ (nejen) kávových řezů je piškotové těsto, na které můžete nanést vrstvu pudinku, máslového krému nebo ochuceného tvarohu. Na to, abyste měli těsto tzv. v oku, stačí hrníčková metoda.

Já jsem do krému s vanilkovým základem přidala silnou kávu. Jakou? Vyberte si podle toho, jak ji budete připravovat:

Základní piškotové těsto s krémem

  • Doba přípravy: 30 minut
  • Doba pečení: 25 minut
  • Dezert chladne asi 2 hodiny

Na 1 plech potřebujete:

na těsto:

  • 4 vejce, žloutky a bílky zvlášť
  • 1 hrnek moučkového cukru
  • 2 hrnky polohrubé mouky
  • 2 lžičky prášku do pečiva
  • 2 lžíce kakaa
  • 1 lžička skořice
  • špetka soli
  • ½ hrnku oleje
  • ½ hrnku kefíru

na kávový krém:

  • 700 ml mléka
  • 2 vanilkové pudinkové prášky
  • 6 lžic třtinového cukru
  • 1 vaničku měkkého tvarohu
  • 4 lžíce silné kávy, např. espressa (viz úvod)
  • čokoládové zdobení

Postup:

  1. Žloutky ušlehejte s cukrem do světlé a nadýchané pěny. Do mísy nasypte mouku smíchanou s práškem do pečiva, kakaem, skořicí a špetkou soli. Přidejte olej, kefír a těsto důkladně prošlehejte. Nakonec opatrně vmíchejte tuhý sníh z bílků.
  2. Těsto vlijte na plech s vyšším okrajem vyložený pečicím papírem. Pečte 25 až 30 minut v troubě předehřáté na 180 °C. Pak ho nechte vychladnout.
  3. Mezitím dejte do rendlíku mléko a rozmíchejte v něm metličkou pudink. Uvařte hustý krém. Zašlehejte do něho cukr, tvaroh a kávu. Hotový krém pak naneste na korpus a nechte v chladu asi dvě hodinky. Pak koláč nakrájejte na řezy. Já jsem použila velké vykrajovátko, kterým jsem vytvořila srdíčka. Po okrajích jsem je posypala čokoládovou rýží.

Ochutnejte také: řezy s kávovým těstem a krémem z bílé čokolády

Pokud se vám článek líbil, mohlo by vás také zajímat
Další články