Právě čtete

Dokonalý dezert: kávové řezy s krémem

11408  
Sdílet: 

Dokonalý dezert: kávové řezy s krémem

Chcete se blýsknout před návštěvou luxusním dezertem? Připravte si nadýchané řezy s krémem z bílé čokolády. Zaručeně nezůstane ani drobeček.

19. 8. 2019 1 min. čtení Erika Pilátová
Dokonalý dezert: kávové řezy s krémem

Nevím, jak jsem mohla žít bez mascarpone. Tahle dobrota je to nejlepší na zdobení sladkých moučníků!

Z mascarpone šlehám smetanově jemný krém, se kterým plním rolády, zákusky, košíčky nebo řezy. Dá se toho s ním vymyslet spousta: našlehat se smetanou, pokapat medem, smíchat s rozpuštěnou čokoládou nebo lískoořískovým krémem… pokaždé je výsledek dokonalý. Skvěle drží tvar, takže ho klidně můžu použít i na zdobení pomocí zdobicích sáčků. A právě krém z mascarpone je perfektní i v tomto receptu.

Recept na kávové řezy s krémem z bílé čokolády

  • Doba přípravy: 40 minut
  • Doba pečení: 30 minut

Na 1 plech potřebujete:

na těsto:

  • 5 vajec, žloutky a bílky zvlášť
  • 150 g moučkového cukru
  • 250 g polohrubé mouky
  • 1 prášek do pečiva
  • 1 lžíci kakaa
  • 100 ml kávy (na pečení mám nejraději instantní Tchibo FOR BLACK’N WHITE)
  • 6 lžic oleje

na krém:

  • 150 g bílé čokolády
  • 400 g mascarpone
  • 100 g krupicového cukru
  • 1 lžíci nasekaných ořechů
  • karamelový toping (osvědčený mám Dr. Oetker)

Postup:

V míse ušlehejte žloutky s cukrem do světlé pěny. Poté do těsta zapracujte mouku smíchanou s práškem do pečiva a kakaem. Přidejte polovinu kávy, olej a ušlehejte hladké těsto. Nakonec opatrně vmíchejte tuhý sníh z bílků. Hotové těsto nalejte na plech vyložený pečicím papírem. Korpus pečte asi 25 minut v troubě předehřáté na 180 °C. Ještě horký ho pokapejte zbylou kávou.

Bílou čokoládu nechte rozpustit ve vodní lázni. Pak ji vmíchejte do mascarpone a prošlehejte. Hotový krém přendejte do zdobicího sáčku a naneste na vychladlý korpus. Na pracovní plochu si připravte alobal.

Poté do suché pánve nasypte cukr. Nechte ho pomalu rozpouštět. Když má karamel zlatavou barvu, přidejte nasekané ořechy, promíchejte a karamel nalejte na alobal. Nechte ho ztuhnout (trvá to pár minut) a pak ho nasekejte. Nasekaným karamelem ozdobte krém a nakonec pokapejte karamelovým topingem.

Pokud se vám článek líbil, mohlo by vás také zajímat
Další články