Právě čtete

Tipy na podzimní outfity: Vyzkoušely jsme si kousky z nové kolekce

5202  
Sdílet: 

Tipy na podzimní outfity: Vyzkoušely jsme si kousky z nové kolekce

Letošní katalog s podzimní módou úplně vybízí k procházkám, i když třeba počasí zrovna úplně nepřeje. Na výběr je oblečení, které zahřeje i ochrání proti nepříznivému počasí, materiály jsou příjemné (vyzkoušely jsme to na vlastní kůži) a barvy jsou v sympatických zemitých tónech. Mrkněte se na outfity, které jsme z nových kousků poskládaly!

23. 9. 2022 4 min. čtení Redakce
Tipy na podzimní outfity: Vyzkoušely jsme si kousky z nové kolekce

Oblečení vybraly, poskládaly dohromady a vyzkoušely naše redaktorky Helena a Linda. Každá má úplně jinou postavu ‒ Linda je drobná baletka, Helena je o něco vyšší a její postava se pyšní ženskými tvary. V kolekci najdete i hodně oversize kousků, takže ať už máte jakékoliv tvary, rozhodně tam pro vás něco bude.

Cihlová podzimní vesta

Ta nás z celé kolekce zaujala snad nejvíc! Materiál je opravdu příjemný na dotek a líbí se nám i vlnité prošívání.

Kapsy se zapínají na patentky a za nimi se skrývají šikmé kapsy navíc, takže studené ruce je kam schovat. Stojáček vesty není příliš vysoký ‒ necuchá účes, ale krk před větrem ochrání. Nejprve nám přišlo, že by vesta mohla být celkově o něco delší, ale to už by vlastně nebyla tak šik. Pokud máte útlejší pas, můžete si ji navíc na zádech pomocí patentek ještě trošku zúžit a podtrhnout tak své křivky. A malá zajímavost: Vesta byla vyrobena z recyklovaného polyesteru a na její výrobu bylo využito asi 20 PET lahví. A to je cool!

A k čemu takovou vestu nosíme? Možností je spousta. My  jsme se shodly, že v teplejším počasí je pod ní nejlepší tričko s dlouhým rukávem, v chladnějším pořádně huňatý svetr nebo rolák. Rozhodně ji můžete kombinovat i se sukní a teplými punčochami, ale ani kalhotami nic nezkazíte. Vyzkoušely jsme vestu se slim džínami i s volným střihem kalhot a vždy to byl parádní match.

Manšestr je zase v kurzu!

Jako děti jsme ho nesnášely. Možná i vy, že? Dobrou zprávou je, že manšestrové kousky v této kolekci nejsou žádný nepříjemný tvrdý materiál a na těle se nosí pohodlně.

V katalogu potkáte manšestrové kalhoty, v pánské sekci pak i košile. A hlavně nechybí kratší sukně áčkového střihu. Zapíná se vzadu na zip, takže outfit neruší žádné přední knoflíky. Barva je podobná jako u předchozí vesty a vypadá báječně s teplými punčochami, takže v chladnějších dnech si můžete bez problémů vzít i termo punčochy. Tento typ sukně se nosí posazený ideálně vysoko v pase a vršek je třeba pěkně zakasat dovnitř. Určitě to zkuste, moc hezky to podtrhne siluetu. Linda k outfitu nakombinovala černý rolák a barevně vše doladila s šálou v tónech ladících se sukní. Nemusíte se ale vyhýbat ani světlým vrškům. Z těch k cihlové sukni nejlépe sedí krémové. Protože manšestr je strukturovaná látka, lépe k němu vypadají hladké kousky.

Manšestrová sukně je z biobavlny, kostkovaná šála z polyakrylu v kombinaci s recyklovaným polyesterem. Nekouše a na dotek je krásně hebká. Pokud se držíte toho, že přes hlavu uniká nejvíce tepla, bude se vám hodit i správně zvolená čepice. V tomto případě je perfektní žebrovaná s ohrnovacím lemem, v jejím složení najdete hřejivou vlnu.

Zůstáváme u struktur: Žebrované šaty

Když jde o volbu šatů na podzim nebo na zimu, ty se stojáčkem a přiléhavé jsou podle nás perfektní volbou. Je to prosté ‒ člověku v nich není zima. Navíc se pod ně dá obléct přiléhavé spodní termo prádlo.

Žebrované šaty s vysokým procentem viskózy se přizpůsobí jakémukoliv tvaru postavy, a protože jsou v maxidélce, hodí se k nim alespoň trošku průsvitné punčochy nebo silonky. To na pohled outfit odlehčí.

Helena vše doplnila bílým blejzrem. Střih je hodně oversize, proto máme malé doporučení. Sáhněte nejlépe po velikosti, která je o číslo menší, než běžně nosíte. Takto sestavený outfit s přehledem vynosíte do práce, ale klidně i do divadla, na hezkou večeři nebo jinou společenskou příležitost.

Svetr, do kterého se zachumláte

Úplně se v něm vidíme s hrnkem horkého čaje, až bude na okna ťukat déšť. Když si tenhle cihlový svetr objednáte ve své běžné velikosti, vytvoříte elegantní outfit. Můžete ale sáhnout i po větších číslech a vytvořit si tak oversize vršek, jako to udělala Linda.

Propínací kabátek vás zahřeje 31 % vlny, skládá se ale i z elastenu, takže drží tvar. Na fotce ho vidíte spolu se strečovými kalhotami, jejichž největší výhodu vidíme v elastickém pasu. Pohodlí tedy zaručeno!

Prošívaná bunda a kalhoty se vzorem

Kohoutí stopa se ve vzorech vrací s železnou pravidelností. Mít ji v šatníku tedy znamená vlastnit nadčasový kousek.

Stejně jako kalhoty u předchozího outfitu, i tyto jsou elastické a z viskózy. Zkrácená délka odhaluje kotníky, proto je dobré zvolit k nim vyšší boty nebo i přiznat vysoké ponožky. Jako vršek Helena vybrala zavinovací svetřík v tmavé melírované barvě. Pod ten klidně můžete obléct jen braletku nebo jednoduché tílko. Vypadá totiž moc hezky, když hrudník zůstane lehce odhalený, pokud vám to počasí dovolí.

Třešinkou outfitu je výrazná olivově zelená bunda. Je vlastně ušita v hodně podobném stylu jako vesta z úvodu článku a stejně jako ona je z recyklovaného polyesteru. Využilo se na ni až 40 PET lahví. Ve střihu Comfort Fit jsme se všechny cítily opravdu pohodlně. Na fotkách vidíte kalhoty úzké, ale nebojte se takovou bundu vynést klidně i s mom jeans a to jak v modré, tak v černé barvě.

U vzorů ještě zůstáváme…

…protože vzorované kalhoty už dávno nejsou tabu! A v tomto modelu jsou vzory ještě o něco odvážnější.

Střapcový vzor na nás působí až lehce orientálním dojmem a v kombinaci s vínovým svetrem to pěkně ladí. Co myslíte?

Linda outfit doplnila celkem barevnou šálou, která by na první dojem mohla působit, jak se říká, jako „pěst na oko“, ale díky podobně barevným botám se vše krásně propojilo.

Kde najdete kousky z fotek?

Celopotisk frčí na košilích i šatech

Květinové vzory mohou být, jak vidíte, klidně i podzimní. Pokud jsou součástí horního dílu outfitu, nikdy nesáhnete vedle, když zvolíte naopak  jednobarevný a decentnější spodní díl.

U širších kalhot je lepší košili zakasat, jako to vidíte na fotkách. Když na sobě máte slim džíny, pak je možností mnohem více. My se shodujeme na tom, že nejraději košili nosíme v přední části ledabyle zastrčenou, ale zbytek volně.

Tak jak se vám náš výběr z nového katalogu líbil? Věříme, že se vám módní inspirace na letošní podzim bude hodit. Podívejte se i na celý zbytek kolekce, protože do článku se nám vešel jen zlomek ze všech kousků.

Přečtěte si také: Jak nosit šaty a sukně i v mrazivém počasí a přesto zůstat v pohodlí

Pokud se vám článek líbil, mohlo by vás také zajímat
Další články