Právě čtete

Ledvinka slaví comeback! Jak ji nosit a ubránit před módní policií?

3149  
Sdílet: 

Ledvinka slaví comeback! Jak ji nosit a ubránit před módní policií?

Dřív výsada všech správňáckých tatínků na výšlapu, dneska módní doplněk, který dělí milovníky módy na dva nesmiřitelné tábory. Co na ledvinku říkáte vy? Troufnete si ji vynosit a kombinovat po svém? Pojďte se se mnou mrknout, jak tuhle praktickou kabelku ladím k outfitům do města i do přírody já.

23. 8. 2022 3 min. čtení Anna Kruchňová
Ledvinka slaví comeback! Jak ji nosit a ubránit před módní policií?

Přestože období největší slávy zažívala ledvinka na přelomu osmdesátek a devadesátek, její historie sahá daleko do minulosti. Praktickou taštičku kolem pasu nosívali například původní obyvatelé Ameriky, ale třeba i panstvo ve středověku. Největší boom zažila na konci minulého století, než se po ní na pár let opět slehla zem a byla odložená do stejného šuplíčku jako ponožky v sandálech.

To už je ale zase pasé a „belt bag“ se vrací na výsluní. Prodává se v celé řadě provedení, materiálů a střihů a každá generace si najde „tu svoji“. Já ji nejčastěji nosím křížem přes torzo, občas ale volím i klasickou variantu kolem pasu. Jen v tu chvíli nesahám po sportovním provedení ledvinky, ale po elegantnější verzi, která opravdu splňuje definici spojení „belt bag“, tedy „taška na pásku“.

Praktická, stylová a variabilní

Pro mě je ledvinka neskutečně pohodlnou záležitostí – nic mi nepadá z ramene, důležité věci mám vždy pod kontrolou a navíc s sebou netahám zbytečnosti, protože se mi do malé taštičky prostě nevejdou.

Úplně nejraději mám koženkové nebo kožené provedení, protože to mi na rozdíl od sportovnějších, látkových a mnohdy až příliš barevných verzí hezky sedne k většině outfitů. Po té sportovní naopak sáhnu spíš při výletech a výšlapech, kdy spíš než o styl jde o pohodlí. Sportovní ledvinky navíc bývají objemnější a z lehčích materiálů, takže i z praktického hlediska jim pro tyhle příležitosti dávám přednost.

Do které kategorie řadíte ledvinku vy?

Hlasovat

Ležérní outfit na víkendovou vycházku po městě

Jestli v létě nedám na něco dopustit, jsou to cyklošortky. Nejradši je kombinuju s pohodlnou košilí ze vzdušného materiálu, případně s mikinou do lehce chladnějšího počasí a samozřejmě s teniskami. Alternativou je košile z pevnějšího materiálu nebo klidně třeba sako. K tomu bych určitě volila ledvinku coby pásek po vzoru klanu Kardashian–Jenner. Pak už stačí jen sluneční brýle, hodinky a nejnutnější drobnosti v ledvince a stylový pohodlný outfit na celodenní dobrodružství je na světě.

Stylová elegance se sportovními prvky

Taky jste kroutili hlavou, když módní guru ohlásili návrat zvonáčů a širokých kalhot? A taky už máte několikery v šatníku? Zkombinujte je s teniskami, vhodným topem, dolaďte ledvinkou a outfit, jako nosí spousta influencerek, je na světě. Pohodlí i styl jsou v téhle kombinaci zaručené.

Volnější šortky se vrací

Letos také hlásí comeback volnější šortky delšího střihu – já jsem je zkombinovala do trendy monochromatického outfitu, který se hodí jak na obíhačky po městě, tak třeba na výlet po památkách.

Ledvinka a šaty? No jasně!

Původně sportovní doplněk skvěle ladí i k elegantnějším outfitům. Ať už sáhnete po kratších šatech nebo po maxišatech, nešlápnete vedle. Kombinujte s teniskami, pantoflemi nebo třeba s mokasínami pro elegantnější dojem.

Já se většinou v šatníku držím minimalističtějších kousků, které ve výsledném outfitu rozbíjím pomocí doplňků – ať už barevnějšími botami, kabelkou, nebo třeba kšiltovkou. V tomhle případě jsem naopak zvolila hodně výraznou barvu šatů, kterou jsem proto doplnila decentními maličkostmi.

K volným šatům určitě doporučuju využít ledvinku spíš coby pásek. Opticky pěkně zúží postavu v pase, a tak i šaty, které siluetě tolik nelichotí, vypadají rázem úplně jinak! K upnutým šatům nebo pouzdrové sukni je pak určitě možné nahodit ledvinku křížem přes rameno a doplnit třeba rozepnutou košilí.

Pokud se vám článek líbil, mohlo by vás také zajímat
Další články