Právě čtete

Kolik outfitů jsme vytvořili z nejnovější kolekce? Podívejte se na to, jak kombinovat základní kousky!

6119  
Sdílet: 

Kolik outfitů jsme vytvořili z nejnovější kolekce? Podívejte se na to, jak kombinovat základní kousky!

Nedávno jsem na internetu viděla krásný vtip – na obrázku byla otázka „Neměl jsi tohle na sobě minulý týden?“, na což pán v obrázku reagoval tím, že ukazoval na pračku.

17. 1. 2023 4 min. čtení Katarína Ligačová
Kolik outfitů jsme vytvořili z nejnovější kolekce? Podívejte se na to, jak kombinovat základní kousky!

A tím bych chtěla říct každé ženě, která má pocit, že má ve skříni jen pár kousků: Nemusíte se cítit špatně.

Pokud jsou z kvalitních materiálů a v barvách, které jde mezi sebou snadno kombinovat, je to spíš výhra. Všichni používáme pračku a většinou ten, kdo tvrdí, že nosíte dokola totéž, má ráno před skříní dilema si vybrat z té spousty oblečení vůbec něco dobrého.

Možná přeháním, ale právě u módy jsem se naučila, že čím míň věcí mám, tím menší problém je pro mě ráno se obléknout. Přemýšlím o tom už při nakupování. Pokud kousek, který držím v ruce, neumím v hlavě zkombinovat aspoň na tři způsoby s tím, co už mám doma, …vím, že ho nejspíš moc nevynosím.

Základní kousky oživíte jednoduše

Naše modelka si přinesla pár základních věcí, které sama nosí, a připravili jsme pro vás mini průvodce zaměřeného na udržitelné kousky, které si můžete teď pořídit v Tchibo e-shopu a v budoucnu je snadno zkombinujete s čímkoliv.

Bílá a černá trička, bílá košile, černé i světle modré džíny… Ve skříni je má snad každý a podle nálady či preferencí je nosí denně, nebo alespoň občas. Univerzální je na nich to, že je dokážete zakomponovat do elegantního outfitu, stejně jako do toho volnočasového. V mé skříni jsou tyto kousky právě to, co často obměňuji, nakupuji je v ověřených obchodech a vím, že s nimi dokážu různě experimentovat.

A ještě jeden pro tip – je úplně jedno, jestli si obléknete celočerný outfit, nebo světlé šaty – stačí výrazné hodinky nebo náramek v syté barvě a oblečení najednou chytí úplně jiný nádech. Stejně je to s páskem ve výrazné barvě, s botami a doplňky, jako jsou náušnice či kabelka. Je to, jako když se promění celočerný outfit díky takové drobnosti, jakou je rudá rtěnka. Klasika je jednoduše klasika!

Proužky ke kalhotám i k sukni

Proužků se mnoho lidí bojí, protože možná až příliš evokují léto a námořnický styl. Zdají se být obtížně kombinovatelné (což není úplně pravda, i když pruhovaný kousek sám o sobě je dostatečně výrazný) a do třetice ještě poslední dilema – proužky a rozšiřování. Já osobně jsem zastánce teorie, ať si nosí každý, co chce. Obecné pravidlo je, že svislé proužky zeštíhlují, vodorovné zase rozšiřují. Široké pruhy rozšiřují ještě víc, na druhou stranu hustší a tenké proužky mohou zeštíhlovat, i když jsou vodorovné. Teorie je jedna věc, praxe druhá – nejvíc záleží na tom, jak se v daném kousku cítíte.

Světlé kalhoty a tenisky jsou asi největší klasika, kterou s pruhovaným tričkem vídáme často. Ležérně, s červenými rty a modrým sakem bych šla klidně do práce. Ale i na rande. Je to letní, odlehčené a myslím si, že alespoň jeden takový kousek bychom měly mít ve skříni každá. Tohle tričko je navíc z biobavlny, která je příjemná na nošení v létě i v zimě.

Pokud potřebujete hrát na formálnější notu, vyměnila bych kalhoty a boty – a je to! Výraznější kabelka, ve které najdete i to, co byste tam možná nečekaly, a zazáříte. Dovedu si představit, jak přednáším v práci prezentaci a vypadám profesionálně bez toho, abych si připadala korporátně upjatá.

Zmiňovala jsem výraznější doplněk, no a tady nám kabelka krásně zahrála. Outfit na teplejší dny si žádá už jen drink do ruky a užívat si života. Kam byste si ho vzaly vy?

Fialový svetr s černou? Proč ne!

Fialový svetr z nejnovější kolekce mě okouzlil a jeden jsem si hned koupila i domů. Radost mi udělal i z dalšího důvodu. Krásně hřejivý materiál totiž pochází z udržitelné produkce a odpovědně chovaných oveček. I o tom je podle mě udržitelnost v módě. Fialová barva je něžná a romantická a v různé sytosti a odstínu může slušet každému barevnému typu. Nebáli jsme se ji zkombinovat „klasicky“ s bílým tričkem a kalhotami, ale i s černým tričkem a tmavými kalhotami.

Z nejnovější kolekce jsme ještě vybrali toto krásné pruhované tričko se stejnou fialovou barvou. K tomu se spíš hodí světlé kalhoty nebo sukně. A zase – aspoň jeden takový spodek už ve skříni určitě máte a rádi nosíte, tak proč ho neoživit tričkem s nádechem barvy?

Univerzální bílá košile

Bílou košili miluji! Je to ten kousek, který umím zkombinovat formálně, ale i v ležérnějším stylu, když mám chuť na džíny a bílé tenisky.

Na jaro naprosto ideální! Péče o světlé oblečení ale není legrace, proto takové kombinace opravdu nosím jen minimálně.

V dalších kombinacích jsme se už trošku rozšoupli. Zkombinovali jsme košili se zelenou vestou, kterou najdete v nejnovější kolekci.

Košili můžete zastrkat do kalhot, o něco více trendy je uzel, který ale udělá stejnou službu – zvýrazní vám pas, což některé typy postav potřebují. Rukávy si můžete vyhrnout nebo srolovat, podle toho, jak ležérně chcete ve výsledku vypadat.

Kombinovat a tvořit se dá, občas je třeba jen popustit uzdu fantazii nebo se jednoduše inspirovat na internetu. Třeba takový Pinterest je plný kombinací, které by vás ani nenapadly, dokud na vlastní oči neuvidíte, jak skvěle vypadají. A nebojte se toho, co řeknou ostatní. Přece jen jde o to, co se vám na sobě líbí a v čem se cítíte dobře.

Udržitelná móda

Udržitelná móda

Do e-shopu
Pokud se vám článek líbil, mohlo by vás také zajímat
Další články