Právě čtete

Jaká matka, taká Katka: Laďte outfity s dětmi v trendu matchy-matchy

1620  
Sdílet: 

Jaká matka, taká Katka: Laďte outfity s dětmi v trendu matchy-matchy

Stylizace dětí i dospěláků do stejného oblečení je něco, co jednoduše řečeno „frčí“. Do jisté míry by se o stejně oblečených rodičích a dětech dalo říct, že mají jakousi uniformu. Uniformu, ze které je na první pohled patrné, že k sobě patří. :-)

26. 3. 2021 4 min. čtení Love Fashion Janina
Jaká matka, taká Katka: Laďte outfity s dětmi v trendu matchy-matchy

Jako máma dvou holčiček (velkých parádnic) vám můžu říct, že když se společně vymódíme do oblečení, které nám dohromady ladí, mají z toho obrovskou radost. Ne nadarmo se říká, že děti jsou jako opičky a my, rodiče, jsme pro ně velkými vzory. Pro princezny i malé prince je pocta, když mohou být jako my!

Já a moje dcery nosíme takzvané „matchy-matchy“ docela často a už jsem to vychytala, aby to cácorkám dětsky slušelo a já jsem zároveň nevypadala jako přerostlé dítě, které uteklo ze školky. I když by holky pravděpodobně byly úplně nejradši, kdybych do ulic vyrazila v tylové sukni s Elsou a třpytivou čelenkou. :-) Dnes vám své tipy a nápady na kombinace ukážu prostřednictvím kousků, které najdete v aktuální kolekci pro rodiče a děti.

Když se ladí máma a syn

V mém článku najdete outfity pro mámy a dcery – jednoduše proto, že my jsme doma holčičí banda. To ale neznamená, že se nemůžete sladit i se svým chlapečkem! Využijte mé tipy a napasujte je na smečku, kterou máte doma, ať už si hraje s panenkami, nebo s auty.

Tátové se syny to mají snadné, protože najít podobné kalhoty a k nim tričko nebo košili je hračka. Když se táta chce sladit s princeznou, opět je nejjednodušší sáhnout po stejnobarevném tričku a klidně i kšiltovce (těžko tatínka budeme oblékat do sukní a šatů), ale moc hezky vypadá i to, když prostě jen využijí podobné materiály, vzory nebo odstíny barev jednotlivých doplňků.

Podobně to mají i mamky a jejich malí kluci, akorát v opačném provedení. Stejná barva kalhot a trička nebo košile a „matchy-matchy“ je na světě. Sice to nebude o šatičkách a sukních, ale my, ženy, vypadáme parádně i v lehce mužských outfitech, takže se dá vymyslet spousta variant. Navíc, my s kluky můžeme ladit třeba svou džínovou sukní k jejich džínovým kalhotám… a opět to dotáhnout vrškem a doplňky. A nakonec může ladit klidně celá rodina! Ale co si budeme povídat, tatínci většinou těmto legracím moc neholdují. :-)

Trendy pastelové barvy

Pastelové barvy jsou velkým trendem letošního jara!

Naše malé modelky hned sáhly po zelenkavých kalhotách z velmi příjemného materiálu. Protože pro děti je pohodlí častokrát na prvním místě. A kombinace lehkých kalhot a bavlněného trička tuto podmínku rozhodně splňuje.

Blankytně modrá

Modrá je dobrá a poměrně nesmrtelná. Odstínů modré můžeme vídat opravdu velké množství. Vždyť si vezměte už jen samotný denim. Paleta modré je nejen v džínovině velmi široká. My jsme ji zde kombinovaly ještě s bílou a malé modelky s růžovou na botkách.

Moje menší modelka má denimovou sukénku s kapsami, což je i u dětí velmi důležitý a praktický detail. Ideální místo, kam schovat papírky od bonbonů! :-) Větší modelka je celá v bavlněném úpletu v podobě basic trička a velmi pohodlných legín.

Aby celek nepůsobil na oko až moc modře, dospělácká kombinace byla doplněna o bílé kalhoty a záměrně ne klasické modré džíny. Celek v kombinaci s bílou působí na oko měkce. Kdybychom použily klasickou černou, určitě by to šlo, ale vzhledem ke kombinaci celku by byl dospělácký outfit moc tvrdý. Bílá je klasika a na blížící se jaro a léto neodmyslitelná.

Black and white

Touto kombinací nepohrdnou ani kluci. V případě, že už máte všech světlých barev po krk, je nejjednodušší variantou vzít si černé kalhoty, bílou košili (v případě fotografie, ale postačí i basic tričko) a černou bundu.

My jsme použily křivák, tedy koženou nebo koženkovou bundu. Ale skvěle by vypadalo i jen sako, mikina na zip nebo cardigan. V případě záměny trička za košili by klidně mohla posloužit košile v černé barvě místo bundy.

Aby celek působil o trošku veseleji, zvolily jsme červené tenisky. Bílá, černá a červená jsou barvy, které fungují ve vzájemné symbióze, jen to chce přijít na poměr, který bude nositelům vyhovovat. Častokrát stačí jen doplňky, jako právě tenisky, červená rtěnka (pro mámu) nebo lak na nehty.

Šatičky pro všechny

Co by byla kombinace maminky a dcery bez možnosti šatiček. Nová Tchibo kolekce aktuálně nabízí možnost kompletně stejného outfitu, čehož jsem hned využila, ale věřte, že i ve stálé módní nabídce dokážete najít podobně vypadající kousky.

Šaty s neobvykle barevným zvířecím vzorem v materiálu ze 100% viskózy jsou na léto jako malý poklad. Viskóza je přírodní materiál, v textilním světě je to „levnější hedvábí“. Tento materiál chladí, proto je jedním z těch nejvhodnějších do teplejších dnů.

V případě, že však nebudete chtít být na chlup stejná s dcerou, lze zvolit variantu klasiky. Černé šaty na dospěláckém modelu jsou velmi podobného střihu jako ty dětské. Stejně jako je tmavá barva na dětských šatech použita jako podklad, my jsme pak zvolily jednobarevnou variantu.

Proužky jsou nesmrtelné!

Proužky jsou naprosto nestárnoucí a každou sezonu se vždy objeví v menší nebo větší míře a různých variantách.

Dětské šatičky z bavlněného úpletu jsou pohodlnou variantou na venkovní skotačení malých princezen. Na dospěláckou variantu jsme tentokrát zvolily denimovou sukni a mikinu ze starší Tchibo kolekce, oboje však v barvách, které korespondují s dětskými šaty. Do batůžku svačinku a můžeme vyrazit. :-)

Pokud se vám článek líbil, mohlo by vás také zajímat
Další články