Právě čtete

20 tipů, jak za poklusu vyřešit průšvihy s oblečením

43685  
Sdílet: 

20 tipů, jak za poklusu vyřešit průšvihy s oblečením

Znáte takové ty tipy jako „když se ti zvedá sukně, přilep k ní oboustrannou lepicí páskou pár drobných“? Já jo, je jich plný internet. Třeba zrovna tohle vypadá na první pohled jako skvělá rada, ale její autor asi nikdy nedobíhal tramvaj, zatím co mu u nohou cinkaly odlepené drobáky.

21. 7. 2018 3 min. čtení Marie Háková
20 tipů, jak za poklusu vyřešit průšvihy s oblečením

Pak jsou ale rady, které jsem plně docenila, když jsem si na ně vzpomněla se skvrnou na halence (před schůzkou), odřenými stehny (uprostřed výletu) nebo se zmuchlaným oblečením, které jsem vytáhla z kufru v hotelovém pokoji, kde nebyla žehlička.

Tipy, které vás zachrání

Následující seznam si prolítněte – a až si na některé tipy vzpomenete uprostřed nějaké nepříjemnosti, nemáte zač. :-)

  1. Na divně zkroucený límeček u košile stačí vytáhnout žehličku na vlasy. Funguje i na polo trička, kde mi přijde, že límečky zlobí pořád. :-)
  2. Bílé pruhy od deodorantu vypucujete silonkou. Nebo zkuste tričko přejet navlhčeným ručníkem. Jak jednoduché.
  3. Žmolky nejen na svetru odstraní „odžmolkovač“. Je to jedna z nejlepších investic, co jsem pro svůj šatník udělala. Pokud ho nemáte, můžete svetr přejet žiletkou. Bacha, pořádně ho napněte a hlavně netlačte!
  4. Spálená stehna jsou pekelný problém hlavně v létě. Preventivně se dají nosit pod sukní kraťásky, ale ne každému se chce ve vedru přidávat další vrstvu, že? Místo nich můžete zkusit tzv. „bandanette“, pruhy krajky, které vypadají trochu jako nevěstin podvazek. Dají se buď koupit, nebo vyrobit z roztržených punčoch.
  5. Nebo preventivně vyřešte, aby o sebe stehna vůbec nedřela: pomáhá buď deodorant nebo naopak namazat, aby o sebe stehna nedřela – krémem, jelením lojem nebo vazelínou. Preventivně je nejlepší vazelína, po cestě s sebou budete mít spíš ten lůj. :-)
  6. Nečekaný flek na tričku/halence, když se nemůžete jet domů převléknout, vyřeší snad jenom rychle zaběhnout do nejbližšího obchodu a koupit si něco jiného. Přijde mi to ale neekonomické a taky zdlouhavé (najít něco, co bude sedět ke zbytku oblečení, a ideálně si to i vyzkoušet). Takže když už přijde na maskování, rychlejší a většinou levnější je sehnat hezkou brož. Jen pozor, ať jich brzy nemáte obří sbírku. :-)
  7. Skvrnu od make-upu stáhne holicí pěna. Tomu jsem nevěřila, ale je to tak! Pořádně ji do látky zapracujte a pak stáhněte vlhkým hadříkem. Zázrak.

  1. Stopy od rtěnky zastříkejte lakem na vlasy. Doma pak oblečení vyperte, flek by měl zmizet.
  2. Poslední skvrnová rada je na ty od oleje: nenechte ho zaschnout, už to nikdy nevyperete. Látku okamžitě navlhčete a aspoň mírně properte s mýdlem nebo ideálně prostředkem na nádobí, pokud je k dispozici.
  3. Když vám košile najednou dělá mezírku mezi knoflíčky (a přísahala byste, že ještě minulý týden to bylo úplně v pořádku!), vykašlete se na radu s oboustrannou lepicí páskou. Většina poprsí ji hravě přepere a rozlepí. Lepší je zevnitř zapnout malinký zavírací špendlík v barvě co nejpodobnější látce.
  4. Na zaseknutý zip použijte svíčku nebo voskovku.
  5. Mít jednu svíčku přibalenou v kufru na cesty je vůbec dobrý nápad. Plátěné boty přejeté voskem, který trochu zatáhnete fénem, promokají pomaleji. Pokud vyrazíte na dovolenou bez gumáků a spustí se lijavec, může vám to zachránit plánovaný výlet. Přečtěte si, jak na to.
  6. A ještě jeden botový tip na výlety: čajové sáčky umí neutralizovat pachy. Po celodenním chození dejte jeden nebo víc nových sáčků do bot a druhý den v nich můžete opět vyrazit.
  7. Už vás někdy potkala vyskakující kostice? Mě ano, a vážně to není příjemné. Přelepte ji náplastí, přinejhorším izolepou. Vyskakovat bude dál, ale nebude se vás tak intenzivně snažit bodnout mezi žebra.
  8. A ještě jedna podprsenková: vykukující ramínka, co lezou po ramenou, stáhněte na zádech. Povolte je, u páteře nad zapínáním přitáhněte k sobě a zajistěte kancelářskou svorkou. Prodávají se i speciální držáčky, které jsou pohodlnější a hezčí než sponka. :-)
  9. Taky vám někdy najednou začnou sklouzávat brýle? Je to k vzteku. Než se dostanete do optiky, aby vám je přitáhli, udělejte jim „brzdičku“ z tenké gumičky. Není nejhezčí, ale funguje.

  1. Povolený lem stáhnete malou kapkou vteřinového lepidla. Když s ním budete šetřit, dá se pak zase seškrábnout a látku zašít. Tento trik ale doporučuju jenom na hrubší materiály.
  2. Na ujíždějící oko asi znáte průhledný lak na nehty, případně lak a vlasy. Funguje to i když se vám začnou třepit nitky na knoflíčcích. Ad knoflíčky, zkusila jsem i radu přichytit povolený knoflíček kancelářskou svorkou, ale to musel vymyslet naprostý sadista. Nedělejte to.
  3. Nemáte-li lžíci na boty, vytáhněte věrnostní kartičku. Platební kartu raději ne.
  4. Až vám bude zase mimo domov chybět žehlička, pověste oblečení na ramínka do koupelny a dejte si pořádně horkou sprchu. Nebo daný kousek zarolujte jako sushi do vlhkého ručníku, rozbalte a nechte uschnout na rovné čisté podložce.
Pokud se vám článek líbil, mohlo by vás také zajímat
Další články