Právě čtete

Domácí impregnace tenisek

7716  
Sdílet: 

Domácí impregnace tenisek

Představte si tu romantiku. Podzim, první deště, voňavá káva… mokré boty. No, uznejte sami, mokré boty do toho nějak nezapadají. Je pravda, že si můžete pořídit stylové holínky. Ale pokud patříte k těm, co nosí svoje oblíbené plátěnky celou tuto sezónu a velice neradi je sundávají, musíte hledat jiné řešení.

30. 9. 2015 2 min. čtení Redakce
Domácí impregnace tenisek

Jedno pro vás máme. Uvažovali jste někdy o domácí impregnaci? Ano, na trhu je nespočet různých prostředků na všechny možné materiály. Ale odradit od nich může buď složení nebo cena. Přitom takový vosk, tedy obyčejná svíčka, a fén na vlasy se dají najít v téměř každé domácnosti. A tenisky se s ním naimpregnovat dají docela snadno.

3_1

Budete potřebovat:

plátěnky
svíčku
fén na vlasy

1. krok

Vezměte si plátěnky, které hodláte naimpregnovat. Odstraňte z jejich povrchu veškeré nečistoty a vysušte je.

7_1

2. krok

Poté si vezměte obyčejnou bílou svíčku, kterou seženete v každém supermarketu za pár korun, a začněte ji pomalu a poctivě natírat povrch plátěnky. Dávejte pozor, ať nevynecháte ani centimetr látky. Dobře natřená bota má být celá bílá (barvu samozřejmě nezmění, ale je viditelné, že na sobě má poctivou vrstvu vosku).

8_1

3. krok

Až skončíte s nanášením vosku, vezměte obyčejný fén na vlasy a začněte botu jakoby sušit horkým vzduchem. Fén držte tak 5 centimetrů od boty, aby nedošlo k přehřívaní samotného fénu nebo nežádoucí reakci na botě.

9_1

4. krok

Hned uvidíte, jak voskový „plášť“ začne mizet. Až zmizí úplně, bota je kompletně naimpregnovaná. Opakujte tento návod i na druhé a máte hotovo!

10_1

Teď už se nemusíte bát, že vaše oblíbené plátěnky promočí nečekaný déšť. Jsou kompletně chráněné, a pokud nepůjdete domu a nezastihne vás opravdu neskutečná bouřka, ponožky zůstanou suché (alespoň seshora) a vy spokojení.

PS: Žádná bota při tvorbě tohoto článku nebyla zničena a svíčka zůstala téměř celá.

Pokud se vám článek líbil, mohlo by vás také zajímat
Další články