Borůvky jsou důležitou součástí tohoto receptu, ale nejsou v něm samy! Jednu z hlavních rolí hraje samozřejmě i káva a možná vás překvapí, že je instantní. Ačkoliv si obyčejně doma melu zrnka a vychutnávám si je připravená na filtru, do ledového frappuccina je podle mě právě instantní káva mnohem lepší volbou. Koneckonců, i slavná Dalgona se z ní dělá!
Recept na borůvkovou ledovou kávu s mraženým čokoládovým mlékem
Tuhle ledovou kávu si v létě připravuji místo dezertu. Je sladká, ale přitom osvěžující!
Ingredience (na dvě skleničky):
- 500 ml mléka
- 4 lžičky instantní kávy
- 4 kostky hořké čokolády
- 50 g cukru
- 120 g čerstvých borůvek (můžete použít kanadské i ty, co rostou v našich lesích)
- šlehačka
Dále si připravte:
- formu na led
- napěňovač mléka
- 2 vysoké sklenice
- mixér
Postup:
- Připravte si vodní lázeň ‒ na menší hrnec s trochou vody postavte žáruvzdornou misku a na sporáku zahřívejte. V misce rozpusťte čokoládu.
- Rozpuštěnou čokoládu smíchejte se 150 ml mléka.
- Vzniklé čokoládové mléko nalijte do formiček na led a dejte alespoň na tři hodiny do mrazáku.
- V rendlíku ohřejte 250 ml mléka a pomocí napěňovače na něm vyšlehejte pěnu.
- Napěněné mléko rozdělte do dvou vysokých sklenic.
- Zbylé mléko nalijte do mixéru, přidejte šest kostek zmraženého čokoládového mléka, cukr, borůvky a instantní kávu. Vše mixujte na vysokou rychlost asi 15 vteřin.
- Borůvkovou kávu přilijte do sklenic s napěněným mlékem.
- Přihoďte ještě několik kostiček mraženého čokoládového mléka, kávu ozdobte šlehačkou, borůvkami a můžete podávat.
Přeji vám dobrou chuť! A pokud milujete ledovou kávu na tisíc způsobů stejně jako já, mrkněte i na další recepty, které máme na našem blogu: