Právě čtete

Latté s malinami a bílou čokoládou si zamilujete nejen na Valentýna

9625  
Sdílet: 

Latté s malinami a bílou čokoládou si zamilujete nejen na Valentýna

Svátek zamilovaných se dá oslavit všelijak, ale v mém případě u toho nesmí chybět dobrá káva! A ne jen tak ledajaká. Letos mě napadla doslova milostná kombinace chutí. Podlehnete jí stejně jako já?

5. 2. 2023 1 min. čtení Veronika Bednářová
Latté s malinami a bílou čokoládou si zamilujete nejen na Valentýna

Už příští víkend bude 14. února. Patříte k těm, co Valentýna s láskou slaví, nebo vás tento den zalitý srdíčky nechává chladnými? Podle mě si valentýnskou oslavu mohou dopřát jak páry, tak singles, protože lásku bychom měli pěstovat i sami k sobě. A je jedno, jestli je zrovna Valentýn nebo úplně jiný den v roce.

Zvlášť v tomto období, kdy jsou malé každodenní radosti potřebným vitamínem pro duši, by vám mohlo přijít k chuti malinové latté, které si rozhodně zamilujete. Hlavně v případě, že máte rádi sladkou kávu s příchutí. Přijměte tedy moji pozvánku na sametový malinovo-kávový nápoj, který se stane vaší srdeční záležitostí.

Recept na domácí malinové latté s bílou čokoládou

Přichystejte si:

  • Čerstvé nebo mražené maliny
  • Bílou čokoládu a kapku smetany
  • Našlehané mléko
  • Čerstvé espresso (kávu si vyberte podle vlastní chuti)
  • Sklenici o objemu cca 300 ml
  • Cukrové posypky na ozdobu

Máte vše potřebné po ruce? Tak můžeme pokračovat:

  1. Ohřejte a rozmačkejte hrst malin.
  2. Roztavte dva řádky bílé čokolády a přidejte kapku smetany, aby byla směs tekutější.
  3. Na dno sklenice nalijte horkou bílou čokoládu.
  4. Na hladinu čokolády lžičkou navrstvěte rozmačkané maliny.
  5. Napěňte si mléko (k perfektní pěně vám pomůže tento článek).
  6. Napěněné mléko opatrně nalijte do sklenice s malinami a čokoládou.
  7. Připravte si espresso do konvičky a nalijte ho do sklenice, hezky doprostřed nadýchané mléčné pěny.
  8. Nakonec můžete pěnu zlehka zaprášit cukrovými posypkami, jen pozor – ne moc, aby nepropadly na dno sklenice.

malinové latte

Jak dosáhnout krásného barevného efektu?


Aby vám zůstalo espresso pod pěnou oddělené od mléka, nechejte našlehané mléko ve sklenici chviličku odstát. Pěna se zpevní a espresso se pod ní pěkně udrží.

Ale teď už se rychle rozloučíme, protože je čas se hýčkat. Přeji vám krásný Valentýn a dobrou chuť, ať už ty maliny s čokoládou sníte postupně, nebo je zamícháte do kávy. :-)

Pokud se vám článek líbil, mohlo by vás také zajímat
Další články