Už příští víkend bude 14. února. Patříte k těm, co Valentýna s láskou slaví, nebo vás tento den zalitý srdíčky nechává chladnými? Podle mě si valentýnskou oslavu mohou dopřát jak páry, tak singles, protože lásku bychom měli pěstovat i sami k sobě. A je jedno, jestli je zrovna Valentýn nebo úplně jiný den v roce.
Zvlášť v tomto období, kdy jsou malé každodenní radosti potřebným vitamínem pro duši, by vám mohlo přijít k chuti malinové latté, které si rozhodně zamilujete. Hlavně v případě, že máte rádi sladkou kávu s příchutí. Přijměte tedy moji pozvánku na sametový malinovo-kávový nápoj, který se stane vaší srdeční záležitostí.
Recept na domácí malinové latté s bílou čokoládou
Přichystejte si:
- Čerstvé nebo mražené maliny
- Bílou čokoládu a kapku smetany
- Našlehané mléko
- Čerstvé espresso (kávu si vyberte podle vlastní chuti)
- Sklenici o objemu cca 300 ml
- Cukrové posypky na ozdobu
Máte vše potřebné po ruce? Tak můžeme pokračovat:
- Ohřejte a rozmačkejte hrst malin.
- Roztavte dva řádky bílé čokolády a přidejte kapku smetany, aby byla směs tekutější.
- Na dno sklenice nalijte horkou bílou čokoládu.
- Na hladinu čokolády lžičkou navrstvěte rozmačkané maliny.
- Napěňte si mléko (k perfektní pěně vám pomůže tento článek).
- Napěněné mléko opatrně nalijte do sklenice s malinami a čokoládou.
- Připravte si espresso do konvičky a nalijte ho do sklenice, hezky doprostřed nadýchané mléčné pěny.
- Nakonec můžete pěnu zlehka zaprášit cukrovými posypkami, jen pozor – ne moc, aby nepropadly na dno sklenice.
Jak dosáhnout krásného barevného efektu?
Aby vám zůstalo espresso pod pěnou oddělené od mléka, nechejte našlehané mléko ve sklenici chviličku odstát. Pěna se zpevní a espresso se pod ní pěkně udrží.
Ale teď už se rychle rozloučíme, protože je čas se hýčkat. Přeji vám krásný Valentýn a dobrou chuť, ať už ty maliny s čokoládou sníte postupně, nebo je zamícháte do kávy. :-)