Právě čtete

Jeden řetízek, nebo víc? Jak vrstvit šperky napříč barvami a materiály

7174  
Sdílet: 

Jeden řetízek, nebo víc? Jak vrstvit šperky napříč barvami a materiály

Možná si z dřívějších dob pamatujete, že řetízek se nosí jeden a náramek se k němu kombinuje zásadně ve stejné barvě. To už ale dávno neplatí! Když víte, jak na to, můžete mezi sebou šperky kombinovat a nosit je ve vrstvách.

2. 6. 2021 3 min. čtení Love Fashion Janina
Jeden řetízek, nebo víc? Jak vrstvit šperky napříč barvami a materiály

Dnešní článek bude o módě, ale tak trochu jinak, než byste asi čekali. Dnes se budeme věnovat šperkům. Protože jejich řekněme módní funkce je jaksi „nepostradatelná“ a mnohdy z celku při doplnění vznikne pomyslná třešnička na dortu. :-)

Primárně si dnes ukážeme jejich vrstvení. Co se nosí, co je „in“, co je vidět u jednoduchých outfitů a jednoduše „co frčí“. Budu se držet lehce při zemi, a ač existuje spousta možností, kde šperky nosit a vrstvit – ve vlasech nebo na plavkách kolem těla jsou opravdové specialitky, které jen okrajově zmíním jako další možnost –, věnovat se budu hlavně mainstreamové klasice.

Vrstvení v uších

V poslední době je vrstvení na ušním lalůčku opravdu „boom“ ve světě módy. Pokud nemáte uši propíchané z puberty (jako já), nemusíte z toho smutnit.

Samozřejmě je jednodušší varianta do každé dírky v uchu dát jinou náušnici jako pomyslný šperk, avšak existují i jen „klipy“ a falešné kroužky (z dob adolescence si pamatuji, jak jsem byla šťastná, když jsem sehnala časopis Bravo s falešným kroužkem, který byl v něm kdysi jako dárek). Nicméně tyto kroužky se dají i dnes koupit.

V případě, že máte v uších více dírek, většinou je klasika taková, že úplně ve spodní dírce máte velký kruh a směrem po boltci nahoru se velikost kroužků zmenšuje. Asi nejklasičtější způsob, jak vrstvit na uchu.

Co když však náušnice trošku změníte? Koukněte na ilustrační fotografii. Protože, náušnice primárně určené do té hlavní dírky mohou být klidně i jinde. Vše záleží na fantazii nositelky.

Čtěte také: Jak nosit šperky, aby vynikly a nepůsobily lacině?

Vrstvení na zápěstích

Další kategorie, na kterou se podíváme, jsou zápěstí. Zde už bude vidět pro někoho „každý pes jiná ves“.

Móda a celý svět kolem se neustále vyvíjí a nemá hranic, takže není nikde žádné rigidní pravidlo, že takto to být nemá. U zápěstí můžeme častokrát vidět opravdový mix všehochutí. V našem případě se podíváme na levou ruku. Máme na ní hodinky ve stříbře. Ale k nim náramek drhaný textilní, k tomu zlatý náramek se jménem, korálkový pro štěstí a stříbrný náramek, který byl dárkem za porod.

Zdánlivě nespojitelné vytváří celek, který je specifický pro nositelku, v tomto případě pro mě. Pravé zápěstí, ač je ruka dominantní, tak šperků nosí mnohem méně. Ale nebojte se, vynahradíme si to u prstů! :-)

Vrstvení na prstech

Ve světě módy jsou tytam doby, kdy se nosil na prstech jen snubní prsten. Vrství se. Už nějakou sezónu.

I tady má fantazie prim. Myslíte si, že se nosí prsteny jen na konci prstu? Kdepak. Nemálo blogerek má prstýnky stylově uprostřed mezi klouby nebo na palcích. Na prstech uvidíte asi nejčastěji trend mixu kovů. Už byl lehce vidět na minulých fotkách, ale zde je to opravdová hra se šperky.

Už předminulý rok přišel jeden velký módní dům s mixem barev kovů na jedné kabelce. A tento trend se ujal, více je však viditelný právě při vrstvení šperků.

Takže stříbrné, zlaté, černé, růžové podtóny? Nebojte se toho. Když se zvolí střídmý outfit, takové vrstvení je ve výsledku skvostným stylovým doplňkem mnohdy více než drahá kabelka viditelná z dálky.

Vrstvení na krku

Asi největší a nejčastější variantou je vrstvení šperků na krku.

Krom toho, že můžete navrstvit několik řetízků různých délek s různými přívěsky, existují i takové náhrdelníky, kde máte řetízky rovnou spojené. Dva nebo tři na jednom očku, ale přitom vypadají, jako by byly zvlášť.

Ani zde neplatí moc pravidel. Nejdůležitější je, aby daný vrstvený šperk zapadl k celkovému outfitu. A jak už jsem psala v úvodu článku, šperky se dají vrstvit opravdu na několik způsobů. Mix barev kovů se nosí, hodně se nosí i zlaté. Převzaly prim po 90. letech, kdy frčelo stříbro.

Variant je nesčetné množství, vrstvit se dají i na bikiny, řetízky vyloženě kolem těla, kolem pasu, na kotník, do vlasů…

S pomalu přicházejícím teplým počasím budou šperky více vidět u lehkých šatů, k výstřihu do košile nebo klidně i přes tričko. Fantazii se meze nekladou.

Čtěte také: 6 tipů, aby bižuterie i drahé šperky vypadaly pořád jako nové

Šperky pro radost

Šperky pro radost

Náramky, řetízky, prstýnky i náušnice pro vás i vaše nejbližší máme na Tchibo.cz

Do e-shopu
Pokud se vám článek líbil, mohlo by vás také zajímat
Další články