Právě čtete

Jsem spíš podzim, nebo léto? Poznat svoje barvy mi pomohlo najít můj styl

12334  
Sdílet: 

Jsem spíš podzim, nebo léto? Poznat svoje barvy mi pomohlo najít můj styl

Poslední dobou jsem viděla asi tisíc videí, ve kterých ženy přikládají k obličeji různě barevné šátky a určují podle toho, jaká je jejich barevná paleta. Vy víte, jestli jste jaro, léto, podzim, nebo zima? Zjistit se to dá celkem jednoduše.

25. 1. 2024 4 min. čtení Linda Stárková
Jsem spíš podzim, nebo léto? Poznat svoje barvy mi pomohlo najít můj styl

Roční období podle teploty a odstínů

Je to jednoduché. Barevná teorie vám přidělí jedno z ročních období. Ke každému z nich pak náleží barevná paleta, která umí podtrhnout vaši krásu – jednoduše řečeno, barvy, které vám sluší. Proč se mi tenhle nápad líbí? Protože na rozdíl od neustále se měnících trendů mi pomohl pochopit, co bude slušet mně osobně a taky proto, že barevný profil je spíš vodítko, než soubor pravidel. Můžete si z něj vyzobnout jen to, co vás bude bavit.

Udělejte si se mnou barevnou analýzu!

1) Podívejte se na žíly na vašem zápěstí.

A) vypadají zelené

B) mají modrou nebo fialovou barvu

rozdíly kůže

2) Postavte se na denní světlo a přiložte k obličeji bílý papír.

A) moje kůže působí broskově, do žluta nebo zlatě

B) moje kůže je spíš namodralá nebo růžová

3) To samé zopakujte s výrazně oranžovým a růžovým papírem.

A) vypadám lépe u oranžového pozadí

B) mnohem víc vyniknu vedle růžové

Výsledky:

Pokud máte více odpovědí A, máte teplý podtón pleti. Více odpovědí B znamená studený podtón.

Jaro, léto, podzim, zima

Teplý podtón vás řadí do kategorie jaro/podzim. Studený znamená léto/zima. Nenechte se zmást tou teplotou, vůbec se nepojí na očekávané podnebné podmínky.

Jaro: teplý podtón, ve spojení se světlými vlasy, světlou pletí a modrýma, zelenýma, výjimečně i světle hnědýma očima. Vaše barevná paleta je jemnější a světlejší, plná pastelových barev.

jarní typ a barvy

Léto: studený podtón, s blond nebo hnědými vlasy, vždy ale s popelavým, studeným nádechem. K tomu modré, nebo šedomodré a šedozelené oči. V paletě je víc odstínů modré a fialové, ale v jemném provedení.

barvy pro letní typ pleti

Podzim: podzimní typy mají teplý podtón, ale výraznější než jaro. Tmavé sytě hnědé vlasy a hnědé nebo zelené oči. Hodí se k nim syté teplé barvy.

barvy pro podzimní typ pleti

Zima: studený podtón, ale s výraznějším kontrastem než léto. Porcelánová pleť a černé vlasy, světlé modré nebo naopak tmavé černé oči. Sedět vám budou syté barvy drahých kamenů.

barvy pro zimní typ pleti

P.S.: Na internetu najdete i různé filtry nebo programy, které vám umožní nahrát svou fotku nebo prostě otevřít selfie kameru a všechny barvy si vyzkoušet.

Nezahazujte svou oblíbenou barvu!

Stalo se vám někdy, že jste našli nádherný svetr, ale když jste si ho oblékli, prostě to tak nějak „nebylo ono“? Možná to nebyla vaše barva! To, že jste podzim, ale neznamená, že už nikdy nebudete nosit modrou. Každá barva má milion odstínů, různě teplých či studených, a uvidíte, že jeden z nich vám sluší víc. Jak jsem už psala, je to spíš doporučení. Když teď ale vím, že jsem léto, přemýšlím o oblečení jinak a nenechávám se strhnout trendy.

Kde ještě využijete barevnou analýzu? Skvěle se osvědčí taky v drogerii při výběru make-upu. Dnes už spousta značek označuje svoje odstíny jako teplé a studené. To samé platí pro rtěnky. Vždycky jste chtěla najít svou perfektní červenou, ale přijde vám, že vám nesluší? Podívejte se, jestli má spíš oranžový nebo růžový podtón a můžu prakticky zaručit, že se budete najednou s rudými rty cítit jako Marilyn Monroe.

Zlato, nebo stříbro?

Drahé kovy nejsou výjimka z barevného testu. Už si asi dokážete tipnout, že zlato sluší víc teplým podtónům a stříbro zase studeným. Samozřejmě nezavřu do krabičky šperky, které mi věnovala babička, nebo zlatý řetízek s krásným přívěskem, do kterého jsem se jednoduše zamilovala. Se správnými šperky ale bude váš tón pleti působit víc jednotně, zdravě a zářivě.

Hlavní je cítit se skvěle

Já nejvíc miluju barvy podzimu, jsem ale jasné léto. Můj šatník se od doby, co to vím, malinko proměnil. Začala jsem zkoušet barvy a kombinace, po kterých bych normálně nesáhla, a zjistila jsem, že se v nich cítím skvěle! Ta proměna vás neudeří přímo do obličeje, ale správné barvy zvýrazní vaši přirozenou barevnost a dodají vám šmrnc. Zkuste to příště, až budete brouzdat po obchoďáku, a buďte krásná v každém ročním období.

Elegance pro každý den

Elegance pro každý den

Nakombinujte si outfity, ve kterých budete každý den jiná, ale stále okouzlující.

Do e-shopu
Pokud se vám článek líbil, mohlo by vás také zajímat
Další články