Právě čtete

Tipy na zlepšení nálady

3315  
Sdílet: 

Tipy na zlepšení nálady

Večera, prípadne kino, kvet a vášnivá noc býva obvyklým programom na sviatok všetkých zamilovaných vo väčšine slovenských a českých domácností. A tak sme sa spýtali kuchárov, ktorí nám na sv. Valentína pripravujú mnohochodové menu, čo varia svojim láskam oni.

2. 2. 2016 3 min. čtení Redakce
Tipy na zlepšení nálady

Přišel Nový rok, nová přání a tužby, spousta nenaplněných předsevzetí. Já se každoročně snažím začít s novým štítem, protože ne nadarmo se říká: „Jak na Nový rok, tak po celý rok.“ Snažím se být neustále aktivní, pracovat na sobě nejenom psychicky, ale i fyzicky (cvičím po 100 letech, woohoo), být neustále usměvavá a pozitivně naladěná – což mi pochmurné, deštivé počasí vážně neulehčuje. Je ale spousta dalších možností, jak si koutky svých úst lehce pozvednout, takže dávejte pozor, recept na štěstí je přímo tady!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

1. Kupte si něco hezkého na sebe

Slevy? To je první slovo, které se mi vybaví při této oblíbené dámské činnosti. Kolikrát jsem danou věc nepotřebovala, ale i tak se mnou poputovala ke kase jen proto, že na ní byla červená cedulka s upravenou cenovkou. Nenechte se tím, stejně jako já, zaslepit, ve výsledku se mi nejednou vyplatilo více investovat do kvalitních basic kousků, než do levnějších jednorázovek.

Mým tipem je tento vínový kašmírový svetr Tchibo v mé oblíbené burgundy barvě. Jednobarevných topů by neměl mít váš šatník nikdy dost a já tomuto příjemnému svetru říkám velké ano!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

2. Jděte si zacvičit

Není to ani měsíc, co skončilo období plné přejídání cukroví a bramborového salátu, který mimochodem bezmezně miluji, ale u nás doma každoročně neprojde, leda kdyby to byl rýžový salát. Ještě že (nebo spíše bohužel) jím často mimo domov, takže si neustále takové dobroty dopřávám.

To se dost i poznamenalo na mé postavě, která za měsíc nakynula o astronomicky vysoké číslo. Koukám do zrcadla. Děsím se. Stoupám na váhu. Děsím se ještě víc. Cvičím. A nakonec přijde vlna endorfinu štěstí a po čase i viditelný kus práce na mé postavě, jupí, tak se mi to líbí.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

3. Čtěte

Jako malé se mi sestra vysmívala, že až přespříliš čtu, a dostala jsem na určitou chvilku přezdívku knihomolka. Nebylo to nejlichotivější označení, co se budeme povídat, v dnešní době není in, když se zajímáte o literaturu a učíte se. To byste byli šprti a to je přeci děsně špatný!

Nyní můj zájem o knížky trochu opadl, je to především kvůli mému nulovému volnému času v souvislosti s YouTube. Avšak jsem knížky stále nezanevřela a stále se vracím k literátům, kteří disponují s kvalitními díly. Moje oblíbená klasika je Exupéryho Malý princ a nebo moje srdcovka od Khaleda Hosseiniho, titul s názvem Tisíce planoucích sluncí.

Jelikož je tento článek o naladění si pozitivní nálady, tak tu nesmí chybět snad ta nejšťastnější knížka pod sluncem – 14000 things to be happy about.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

4. Dělejte radost

Není nic krásnějšího, než když pomůžete rodičům, poradíte bezradné kamarádce a nebo navštívíte místní domov důchodců. Věřím v zákony karmy a vím, že za vše úžasné, co se kolem mě děje, vděčím mé snaze vyjít ostatním vstříc. Ne vždycky se mi to samozřejmě podaří, nejsem nadčlověk, ani dokonalá, ale i nepatrný pokus o snahu vám přidá menší plusík do kamarádství s paní Karmou. I ta nejmenší maličkost se samozřejmě počítá.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

5. Vypněte

Člověk není perpetuum mobile, aby makal vždy na 100 procent, důležitý je hlavně spánek. Traduje se, že člověk prospí třetinu svého života, ale kdo to stíhá? Já průměrně naspím tak pětinu, někdy méně, někdy zas více – ať žijí víkendy!

Během dne potřebujete menší pauzy, takzvaný chill out. Doporučuji pustit si na YouTube vašeho oblíbeného tvůrce, vzít si k tomu dobré jídlo a kávu Tchibo. Budete tak uvolnění, že mi za to budete do smrti děkovat. :)

Pokud se vám článek líbil, mohlo by vás také zajímat
Další články