Právě čtete

Jak na povánoční kila z pohodlí domova

11134  
Sdílet: 

Jak na povánoční kila z pohodlí domova

Cvičit doma není jednoduché, vyžaduje totiž klid a disciplínu. Těžko si dobře zacvičíte, když vám budou děti skákat po hlavě. A věřte mi, najednou vám přijdou všechny činnosti jako žehlení, luxování nebo vyklízení ledničky důležitější než obvykle.

14. 1. 2016 2 min. čtení Sexy Mamas
Jak na povánoční kila z pohodlí domova

Chce to prostě řád a držet se ho za každou cenu. Začátky sice budou těžké, ale brzy si na nový režim zvyknete. Pro výdrž je potřeba motivace a tu je dobré mít neustále na očích, ať už je to skrz jakékoliv klišé – obrázek vysněné postavy na lednici nebo motivační to-dolist na očích.

Pokud chcete hubnout, bez kardia se to určitě neobejde. Jenže jak pořádně zahřívat svaly doma? Pokud máte vysoké stropy, ideální je švihadlo. Začněte zvolna a postupně se propracujete na půlhodinu. Super je také tanec! Dejte si do sluchátek oblíbené letní hity a myslete na své nové tělo v plavkách. Já mám doma malý přenosný stepper a během zahřívací půlhodinky koukám na svůj oblíbený seriál. Nemám tak pocit, že mi něco utíká. ;)

Ale pojďme už k samotnému workoutu. Každý máme své problémové partie, je ale důležité uvědomit si, že posilováním jedné části těla těžko dojdeme k rovnoměrnosti. Musíme ke cvičení přistupovat komplexně. YouTube je plné inspiračních workoutů, my vám teď ukážeme, co zabírá na nás.

Zadek a stehna:

1) Výpady

IMG_8133

 

2) Široké dřepy

IMG_8131

 

3) Kruh mezi stehny (stlačování)

IMG_8134

 

4) Unožování s gumou

IMG_8132

 

Na břicho:

1) Sedy lehy (přímé břišní svaly)

IMG_8136

 

2) Zvedání pánve na boku v podporu (šikmé břišní svaly)

IMG_8135

 

3) Vleže zvedání zadku od podložky „svíčka“ (dolní břišní svaly)

IMG_8138

 

Na paže:

1) Předpažování s činkami

IMG_8148

 

2) Pouštění činek za záda (triceps)

IMG_8149

 

3) Roztahování kruhu zevnitř

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Na záda:

1) Roztahování gumičky nad hlavou

IMG_8150

 

2) Zvedání trupu v leže na břiše

IMG_8151

Celou sérii cviků opakujte třikrát za sebou. Počet opakování jednotlivých partií dávejte dle vašich možností, nejlépe 8x až 12x. Na závěr nezapomeňte na protažení těla, kde se můžete inspirovat například cviky z pilates nebo jógy. Při cvičení nesmíte zapomínat ani na svou bezpečnost. Správným provedením cviků se vyhnete zranění a následným bolestem, choulostivá jsou například kolena.

Tak šup do toho a do léta je hotovo! ;)

Pokud se vám článek líbil, mohlo by vás také zajímat
Další články