Právě čtete

Přeprava kávy není tak snadná, jak by se mohlo zdát

4151  
Sdílet: 

Přeprava kávy není tak snadná, jak by se mohlo zdát

Dneska výjimečně nebudu psát o kávových plantážích, ale o cestě, kterou káva vykoná od sklizení a zpracovaní, až k prodeji jednomu z našich klientů. Prodáváme kávu malým i velkým společnostem po celém světě (celkem ji dovážíme do 28 zemí), takže správná logistika je základem našeho úspěchu a bez ní by ani k zákazníkům Tchibo nemusela káva dorazit včas.

13. 1. 2016 2 min. čtení Markus Meusburger
Přeprava kávy není tak snadná, jak by se mohlo zdát

Proto je důležité mít zodpovědné a dobře organizované lidi pracující v tomto sektoru. Jedním z nich je i Luiz Scaccio, externí obchodní koordinátor. Luiz v Ipanema Coffees pracuje téměř tři roky a je zodpovědný za logistiku, proto jsem se ho zeptal na pár otázek na toto téma.

Jaké jsou největší výzvy, kterým musíš během své práce čelit?

Někdy se musíme potýkat s problémy v přístavech, kdy odešleme kontejnery s kávou, ale pracovníci na pár dní úplně přestanou pracovat a doslova nic se neděje. Dělníci tím od státu chtějí získat lepší pracovní podmínky, nicméně pro nás tyto situace mohou způsobit opožděnou dodávku. Takže bývá největší výzva zajistit dopravu a vyhýbání se zpoždění.

Z jakých přístavů v Brazílii odesíláte kávu?

Nejbližším přístavem od Ipanemy je přístav v Santos. To je náš základní přístav.

Měli jste někdy problémy s loupežemi během lodní přepravy?

Naštěstí se nám tyhle problémy vyhnuly.

Kolik kávy najednou většinou posíláte?

Káva je obvykle odesílána po 20 až 40 kontejnerech, samozřejmě záleží na požadavcích zákazníka (pozn. red. – jeden standardní přepravní kontejner pojme až 33 metrů krychlových nákladu). V nich pak jsou kávová zrna zabalena v různých druzích obalů, většinou to jsou pytle, materiály se můžou lišit.

_mg_1716

Jsou k tvé práci potřeba nějaké speciální zkušenosti nebo znalosti?

Hlavní je mít plynulou angličtinu a zkušenosti s logistikou.

Co máš na práci manažera logistiky najraději?

Rád komunikuju s klienty z různých koutů světa. To je zaručeně největší pracovní zkušenost.

Moc děkuju Luizovi za zajímavý rozhovor. V příštím článku vás vezmu opět na pole, kdy se podíváme na péči, která se našim stromkům dostává.

Pokud se vám článek líbil, mohlo by vás také zajímat
Další články