Právě čtete

3× plesové líčení, které zvládnete do 20 minut

17164  
Sdílet: 

3× plesové líčení, které zvládnete do 20 minut

Pokud jste na tom s časem stejně jako já, určitě oceníte slavnostní líčení, které zvládnete levou zadní do půl hodinky. Nikdo z hostů na plese nebo večírku nepozná, že jste ještě před chvílí uspávala svého drobečka, seděla na pracovní schůzce nebo si zapisovala poznámky na přednášce.

2. 2. 2018 3 min. čtení Alex Fráňová
3× plesové líčení, které zvládnete do 20 minut

Než se do toho pustíte: pevný základ

Ve všech třech návodech se budu soustředit buď hlavně na oči, nebo na rty, ale každé večerní líčení má společný základ: dlouhodržící make-up, který vydrží i ten nejdivočejší tanec a na fotkách se na něj budete moci spolehnout.

Já nedám dopustit na podkladové báze, které se nanáší na nakrémovanou pleť ještě před make-upem a prodlouží jeho výdrž. Zatímco na běžné nošení sahám raději po těch, které slibují prozářenou pleť, na večer, i kvůli fotkám, volím spíš takové, které pleť zmatní.

Vyzkoušejte: 7 triků pro celodenní make-up

Můj tip: Pokud si nechcete do večerní kabelky brát pudr, pořiďte si matující papírky. Vejdou se všude a zachrání vás v případě, že se začnete nápadně lesknout.

Varianta 1: Tmavé burgundy rty

Tmavé a matné rty jsou v letošní sezoně velmi trendy. Navíc je to rychlovka – díky výrazným rtům už se nemusíte příliš věnovat očím (stačí jen jemný stín v přirozené barvě a řasenka), takže make-up vám nezabere víc než pár minut.

Aby vám rtěnka vydržela opravdu celý večer, sáhněte po tekuté rtěnce, která po nanesení zaschne a drží, i když se dobře bavíte. Pokud si před plesem pořídíte novou rtěnku, určitě doporučuju si ji nejprve vyzkoušet nanečisto.

Dlouhotrvající rtěnky mohou rty vysušovat, proto je ještě před líčením důkladně promažte balzámem. Před aplikací rtěnky ho jemně odsajte do ubrousku.

Abyste s matnými rty nevypadala moc přísně, pomozte si rozjasňovačem. Ten naneste na místa, která z obličeje jakoby vystupují. Tedy hrot nosu, lícní kosti, nad horní ret a pod obočí.

Varianta 2: Kočičí linka

Když nemám náladu na výrazné rty, nebo se bojím, že bych si rtěnku během večera stejně „snědla“, volím oční linky. Krásně vytvarují oči a jsou mnohem jemnější a slavnostnější než dříve tolik oblíbené kouřové líčení.

Na oční víčko použijte podkladovou bázi, která vám zajistí, že linky vydrží opravdu celý večer. Pro jistotu ještě víčko lehce poprašte matným stínem ve světle hnědé nebo pleťové barvě.

Pokud s linkami nemáte moc zkušeností, nejjednodušší práce je určitě s linkou ve fixu.

  1. Nejdříve namalujte tenkou linku podél horního pohyblivého víčka, dívejte se na sebe do zrcadla a lehce zvedněte bradu, linka se vám bude malovat lépe.
  2. Kamenem úrazu bývá většinou „ocásek“. V tomto případě se na sebe musíte dívat zpříma. Nejdříve veďte linku od spodního koutku oka směrem ke konci obočí, tady záleží jen na vás, jak dlouhou linku chcete mít. Začněte raději pozvolna a pak přikreslete.
  3. Konec linky spojte s tou, kterou jste nakreslily podél víčka. Tím vám vznikne malý trojúhelník, který stačí jen vybarvit.
  4. Linku případně poupravte vatovou tyčinkou namočenou kupříkladu v micelární vodě.

Varianta 3: Nesmrtelná rudá rtěnka

Není snad slavnostnější barva než právě červená. Když jsem konečně našla ten svůj dokonalý odstín, vím, že stačí pár tahů rtěnkou a vypadám rázem jinak.

Pro plesové líčení ji ráda přidávám k základu výše, tedy ke kočičím očím. Kromě rtů přidám i na očích: do víček prsty jemně vklepu třpytivý stín, který vše krásně rozzáří.

Aby rudá rtěnka držela co nejdéle, použijte konturovací tužku ve stejném odstínu, jako je rtěnka. Pokud takovou nemáte, můžete sáhnout i po tělové barvě, která je co nejpodobnější vašim přirozeným rtům.

Konturovací tužkou nejdříve opatrně obkreslete tvar rtů, pak je vykreslete celé. Díky tomu bude rtěnka lépe držet. Pak přichází na řadu rtěnka. Já ráda používám starý dobrý trik s ubrouskem, rty do něj obtisknu a přes ubrousek je ještě popráším transparentním pudrem. Pro výraznou barvu opakuji dvakrát. Nemusím se pak bát, že by po mně zůstala stopa na všech sklenicích nebo že by se mi snad rtěnka obtiskla na zuby.

Teď už jen zbývá obléknout se do gala a vyrazit za skvělým večerem!

Pokud se vám článek líbil, mohlo by vás také zajímat
Další články