Právě čtete

Vyrobte si vyživující a rozjasňující dýňovou pleťovou masku

2831  
Sdílet: 

Vyrobte si vyživující a rozjasňující dýňovou pleťovou masku

Užít si zkrášlující proceduru doma v obýváku není žádná věda. To platí i pro tuto dýňovou masku, na kterou potřebujeme pouze tři ingredience, díky kterým se naše pleť již za několik minut viditelně rozzáří.

15. 11. 2017 2 min. čtení Rebeka Dostálková
Vyrobte si vyživující a rozjasňující dýňovou pleťovou masku

Někdy se zkrátka nevyplatí investovat do drahých kosmetických produktů, když si můžeme doma raz dva připravit porovnatelný, ne-li kvalitnější 100% přírodní produkt sami. A alespoň víme přesně, co v něm je – samé dobré věci!

Dýně obsahuje vitaminy A, C, E a zároveň je plná antioxidantů, které pomáhají bojovat proti nedokonalostem a vráskám. Mimo to se v ní nachází i zinek, draslík a zdraví prospěšné ovocné enzymy napomáhající přirozenému odstraňování odumřelých buněk kůže. Med se postará o hydrataci a citron působí antibakteriálně a zároveň pomáhá zesvětlit pigmentové skvrny. Tak řekněte, co je lepší, než být v klidu doma v pohodlném oblečení a užívat si působení voňavé dýňové kůry. Určitě ji vyzkoušejte, vaše pleť vám poděkuje.

Potřebujeme (na 1 aplikaci)

2 čajové lžičky dýňového pyré
½ čajové lžičky medu
½ čajové lžičky citronové šťávy

Postup

Všechny ingredience pořádně promícháme, a když je maska hotová, naneseme ji na vyčištěnou pleť, kde necháme 20 minut působit. Poté ji opláchneme teplou vodou. Pokud nespotřebujeme všechnu směs, zbytek masky můžeme uskladnit v zavřené nádobě v ledničce.

Tip na závěr: Pokud připravíme větší množství masky a dáme ji do pěkné skleněné nádobky, vlastnoručně vyrobený dáreček pro kamarádky je na světě!

Pokud se vám článek líbil, mohlo by vás také zajímat
Další články