Právě čtete

Účes, se kterým na silvestrovské párty určitě zabodujete

15381  
Sdílet: 

Účes, se kterým na silvestrovské párty určitě zabodujete

Vyšvihnout se originálním účesem na večírku či slavnostní večeři bývá jednou za čas cílem každé z nás. A co si budeme povídat, o silvestrovské party tato zásada platí dvojnásob!

25. 12. 2017 3 min. čtení Alex Fráňová
Účes, se kterým na silvestrovské párty určitě zabodujete

Otázka, zda zvolit elegantní, svůdný či rozverný styl, se většinou odvíjí od typu akce, na kterou se chystáte. Co když se ale všechny tyto tři možnosti spojí dohromady? Vytvořte si nespoutaný, ležérně elegantní účes, se kterým se stanete hvězdou každého mejdanu. Ukážu vám, jak na to.

Sprej s mořskou solí

Většina z nás má lehce vlnité vlasy od přírody, takže k přirozenému vlnitému looku toho příliš nepotřebuje. Ideálním produktem k podpoření vln a vytvoření lehce rozcuchaného účesu je sprej s mořskou solí. Já osobně ho používám už léta a nedám na něj dopustit. Sprej nastříkám ještě do vlhkých vlasů, lehce promačkám prsty a vyfoukám s pomocí difuzéru, což je speciální nástavec na fén, který podpoří přirozené vlnění vašich kadeří. Pokud difuzér nemáte, nechte vlasy prostě volně uschnout a párkrát během schnutí ještě přestříkejte slaným sprejem. Mějte ale na paměti, že u slaných sprejů platí pravidlo – méně je více! Pokud si do vlasů nastříkáte příliš mnoho produktů, budou nepříjemně slepené a zbytečně vysušené.

Tip: Slaný sprej si můžete vyrobit i doma, bude vám stačit rozprašovač, mořská sůl, kondicionér ve spreji nebo vlasový olejíček a obyčejná voda. Do rozprašovače nalijte vodu, přidejte několik lžic mořské soli (čím víc produktu, tím víc textury), kápněte pár kapek vlasového oleje pro péči a pořádně protřepejte. Výsledek bude skvělý, uvidíte!

Když slaný sprej nestačí

Ne všechny máme jemně vlnité vlasy, a pokud jste na tom stejně jako já a máte je rovné jako hřebíky, samotný slaný sprej vám k vytvoření plážových vln zkrátka stačit nebude. Slaný sprej je pro nás „rovnovlasé“ skvělý pro dodání textury, takže před samotným stylingem ho můžete určitě použít. Na ledabylé vlny se mi osvědčila i pěna na dodání objemu, kterou vmačkám do celých délek a pak vyfénuju. Suché vlasy pak natáčím buď na širokou kulmu různými směry, takže vlny nebudou vypadat příliš dokonale, nebo použiju žehličku, se kterou se mi plážové vlny vytváří ještě mnohem jednodušeji a navíc i déle vydrží. Čím ledabyleji vlny budou působit, tím lépe. Na závěr účes ještě přestříkám slaným sprejem a zafixuji lakem. U tohoto účesu je skvělé, že vypadá dobře i druhý den, podle mě možná i lépe. Vlny si totiž pěkně „sednou“ a působí přirozeně. Pokud chcete účes trochu oživit, nastříkejte ke kořínkům suchý šampon a pořádně prsty vmasírujte k pokožce hlavy.

Máte málo času?

Nemáte na nějaký složitý styling ráno čas a přesto občas zatoužíte po uvolněném plážovém looku? Umyjte si večer vlasy, opět nastříkejte slaný sprej, rozdělte je do dvou sekcí a zamotejte do volných drdolů na vrchu hlavy. Drdoly pak zafixujte gumičkou, skvělé jsou ty plastové, které vlasy zbytečně neničí a hlavně netahají. Ráno jen rozpusťte, prsty prohrábněte a zafixujte lakem na vlasy. Pro zaneprázdněné holky naprosto skvělá záležitost!

A rada na závěr? Slaný sprej nepoužívejte každý den, přece jenom sůl vlasy vysušuje, stejně tak se vyvarujte každodennímu natáčení kulmou či žehličkou. Nezapomínejte na pravidelnou péči v podobě masek a olejíčků a vlasy se vám pak odmění!

Pokud se vám článek líbil, mohlo by vás také zajímat
Další články