Právě čtete

7 triků pro celodenní make-up

124166  
Sdílet: 

7 triků pro celodenní make-up

Poté, co jste místo snídaně strávila půl hodiny před zrcadlem, abyste si vytvořila dokonalé kočičí oči a vykonturovala lícní kosti, není nic horšího než podívat se po obědové pauze do zrcadla a vidět rozmazané cosi. Cosi, co rozhodně nevypadá, že jste se celé ráno pokoušela o perfektní make-up.

18. 1. 2017 4 min. čtení Alex Fráňová
7 triků pro celodenní make-up

K tomu, aby váš ranní výkon ocenili přátelé i v baru po práci, potřebujete pár jednoduchých kroků a produktů, díky kterým bude make-up držet jako přibitý!

1. Pravidelný peeling a hydratace

Můžete použít tu nejdražší a nejluxusněji vypadající lahvičku s make-upem, ale pokud vaše pleť nebude v dobré kondici, make-up na ní prostě držet nebude. Dopřávejte své pleti proto pravidelný večerní peeling, který pleť zbaví starých buněk a nepěkných šupinek, a nezapomínejte ani na každodenní dávku hydratace. Pleť je třeba hydratovat i před použitím make-upu. Možná se vám to zdá zbytečné, ale je to naprostá nutnost, protože bez toho budete mít do oběda místo nalíčené tváře nevzhledné mapy.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

2. Primer bude vaším nejlepším společníkem

Prvním krokem u vašeho líčicího koutku by měl být primer neboli podkladová báze. Ten vytvoří skvělý základ pro další líčení, pleť vyhladí, vyplní nevzhledné póry, a hlavně pomůže make-upu, aby zůstal tam, kam jste ho ráno nanesly. Primer používejte na hydratační krém a pamatujte, že primer rozhodně neslouží jako jeho náhrada. Pak už jen aplikujte svůj oblíbený make-up a neustálé kontroly v zrcátku během dne můžete vypustit z hlavy.

3. Vybírejte správné produkty

Pokud chcete, aby make-up vydržel opravdu celý den, sáhněte po produktech s označením „long-lasting“, které neobsahují oleje. Místo nanášení velkého množství produktů na pleť raději zvolte variantu vrstvení. Pokud aplikujete make-up, zkuste nejdřív jen velmi tenkou vrstvu produktu rozetřít doztracena. Kdyby se vám to zdálo málo, můžete přidat další tenkou vrstvu. Make-up bude držet mnohem lépe, pokud je nanášen v menším množství, příliš mnoho produktu se může zdrcnout a slévat do linek. Totéž platí i pro tvářenky, oční stíny nebo rtěnky. Začněte s málem a postupně přidávejte na intenzitě.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

4. Dokonalý pohled

Snad největší trápení máme právě s líčením očí. Stačí jen trochu větrnější počasí, romantický film, nachlazení a jsme hned uslzené. Což taky znamená, že náš oční make-up se začne okamžitě roztékat. Zkuste před použitím stínů nanést, stejně jako na tvář, primer. Takový, který je určen právě pod oční stíny. Ty nejenže déle vydrží, ale jejich barvy budou mnohem intenzivnější a vy nebudete potřebovat tolik produktu. U očních tužek, linek a řasenek určitě sáhněte po voděodolných verzích, i když zrovna neplánujete návštěvu bazénu. Voděodolné produkty zpravidla vydrží mnohem déle a v kombinaci s primerem už se očí jako panda bát nemusíte.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

5. Rty k zulíbání

Taky na pracovní schůzce nenápadně čistíte svůj hrnek s kávou od obtisknuté rtěnky? I tomu se dá zabránit. Ještě než nanesete samotnou rtěnku, vykreslete rty tužkou v barvě rtěnky. Pokud takovou nemáte, pořiďte si univerzální světlou tužku, kterou můžete použít pod všechny rtěnky. Pak naneste první vrstvu rtěnky a obtiskněte ji do papírového ubrousku. Celý proces zopakujte, rty můžete ještě přes ubrousek zapudrovat transparentním sypkým pudrem. A pokud se vám tento postup zdá příliš zdlouhavý, sáhněte v obchodě po tekutých rtěnkách. Vypadají na první pohled sice jako lesk na rty, ale jakmile uschnou, změní se v matné rtěnky, které přežijí oběd, odpolední kávu i vášnivé rande s vaší drahou polovičkou. Mám odzkoušeno!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

6. Zafixujte to

Máte hotovo? Ještě před odchodem svůj make-up lehce poprašte sypkým transparentním pudrem, který celý look krásně vyhladí a vytvoří sametový pocit. Pokud si chcete být ale opravdu jisté, že se váš make-up celý den ani nehne, zafixujte ho speciálním sprejem. Stačí dvě stříknutí a váš make-up bude dokonalý. Existuje navíc několik variant, pro holky, které vyžadují matný finiš, i ty, které upřednostňují zářivý make-up. Tenhle malý zázrak v lahvičce můžete mít stále při sobě a během dne svůj make-up lehce osvěžit. Já bez něj nedám ani ránu!

7. Drobnosti do kabelky

Každá žena by měla mít v kabelce pár produktů, které ji zachrání v jakékoli situaci. Nikdy totiž nevíte, kdy vás kolega pozve večer na skleničku nebo váš šéf svolá mimořádnou poradu. Mějte u sebe matující papírky, které nahradí pudr v situacích, kdy potřebujete rychle zmatnit lesknoucí se místa na obličeji. Nezapomínejte ani na korektor, protože všechny moc dobře víme, že nám na tváři nečekaně vyraší zrádný pupínek přesně ve chvíli, kdy to nejméně potřebujeme. A pro všechny případy si zabalte i krémovou tvářenku, díky ní budete vypadat okamžitě svěží a skvěle poslouží i jako barva na rty.

TIP: A poslední rada na závěr – snažte se dotýkat obličeje co nejméně! Zbytečně si tím smýváte make-up, a navíc na něj přenášíte bakterie. Odteď už váš make-up vydrží vážně cokoli!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pokud se vám článek líbil, mohlo by vás také zajímat
Další články