Právě čtete

Oslava kávy: Svačinka s kávovými biscotti

9837  
Sdílet: 

Oslava kávy: Svačinka s kávovými biscotti

V předešlých videích jsme si ukázali nejrůznější tipy, jak důstojně a s grácií oslavit nedávný Mezinárodní den kávy. Upekli jsme si úžasný cheesecake, osvěžili se ledovou kávou i zmrzlinou a nakonec vše zalili kapičkou alkoholu v podobě coffee tonicu. Káva na tisíce způsobů, to je prostě naše. Co když nám ale ještě jeden skvělý recept chybí?

12. 10. 2017 2 min. čtení Redakce
Oslava kávy: Svačinka s kávovými biscotti

Dnes jsme si pro vás připravili originální recept pro celou rodinu. Tak neváhejte, rozpalte troubu a připravte si skvělé kávové biscotti. Pokud toto sladké potěšení naservírujete hostům ještě za tepla, zahřeje je nejen na duši, ale i na těle, což v chladných podzimních dnech ocení opravdu každý. Pokud k němu připravíte ještě dokonale našlehané cappuccino, sklidíte zasloužený úspěch. Biscotti můžete nabídnout jako zákusek k odpolední kávě i jako malý dezert na večerní posezení s přáteli. Tak neváhejte a oslaďte život sobě i svým blízkým.

Dobrou chuť!

Přehrát znovu

Recept na kávové biscotti

Ingredience

4 lžičky silné a chuťově vyvážené kávy
1/2 lžičky mleté skořice
1/2 lžičky prášku na pečení
1 šálek třtinového cukru
2 hrnky hladké mouky
kůra z 1 bio pomeranče
3 vejce
3/4 šálku mandlí

Postup

Čerstvě namletou kávu smícháme se skořicí, práškem na pečení, třtinovým cukrem, moukou a kůrou z pomeranče. Zalijeme vejci, důkladně promícháme a přidáme oprané mandle. Z této směsi vypracujeme těsto.

Z těsta vyválíme bochník a na plechu vystlaném pečícím papírem pečeme na 170 °C zhruba 35 minut. Podáváme s krásně našlehaným cappuccinem.


Mlsáte rádi a chtěli byste vyzkoušet další výzvu? Pusťte se třeba do báječných piškotových madlenek nebo cheesecaku s chutí čerstvého espressa.

Pokud se vám článek líbil, mohlo by vás také zajímat
Další články