Dnes jsme si pro vás připravili originální recept pro celou rodinu. Tak neváhejte, rozpalte troubu a připravte si skvělé kávové biscotti. Pokud toto sladké potěšení naservírujete hostům ještě za tepla, zahřeje je nejen na duši, ale i na těle, což v chladných podzimních dnech ocení opravdu každý. Pokud k němu připravíte ještě dokonale našlehané cappuccino, sklidíte zasloužený úspěch. Biscotti můžete nabídnout jako zákusek k odpolední kávě i jako malý dezert na večerní posezení s přáteli. Tak neváhejte a oslaďte život sobě i svým blízkým.
Dobrou chuť!
Recept na kávové biscotti
Ingredience
4 lžičky silné a chuťově vyvážené kávy
1/2 lžičky mleté skořice
1/2 lžičky prášku na pečení
1 šálek třtinového cukru
2 hrnky hladké mouky
kůra z 1 bio pomeranče
3 vejce
3/4 šálku mandlí
Postup
Čerstvě namletou kávu smícháme se skořicí, práškem na pečení, třtinovým cukrem, moukou a kůrou z pomeranče. Zalijeme vejci, důkladně promícháme a přidáme oprané mandle. Z této směsi vypracujeme těsto.
Z těsta vyválíme bochník a na plechu vystlaném pečícím papírem pečeme na 170 °C zhruba 35 minut. Podáváme s krásně našlehaným cappuccinem.
Mlsáte rádi a chtěli byste vyzkoušet další výzvu? Pusťte se třeba do báječných piškotových madlenek nebo cheesecaku s chutí čerstvého espressa.