Právě čtete

Jak na ombré nehty za 20 minut

27554  
Sdílet: 

Jak na ombré nehty za 20 minut

Ornamenty na nehtech, na to mě nikdy neužilo. Ale jednobarevná manikúra už mi občas připadá trochu nudná. A tak jsem vyzkoušela nový postup, který vypadá složitě, ale zvládne ho každý, kdo umí nalakovat základ: ombré nehty aneb barevný přechod.

22. 2. 2019 1 min. čtení Marie Háková
Jak na ombré nehty za 20 minut

Nejlépe vypadá přechod dvou podobných barev, které mají trochu jiný odstín. Zkoušela jsem i dvě různé barvy (modrou a žlutou), ale ne, ombré pak vypadá spíš jako nechtěně rozmazaná čára – minimálně pokud nejste zkušená „zdobilka“. :-)

Co na ombré manikúru potřebujete:

  • 2 různé laky na nehty
  • podložku pro vylití laku (používám víčko od zavařovačky)
  • odřezek nepoužité houbičky nebo houbičku na ombré z drogerie (fungují stejně a v drogerii tu specializovanou seženete spíš náhodou)

Na fotky jsem zvolila odlišnější barvy, aby byl výsledek dobře znát. Můžete ale sáhnout i po jen maličko rozdílných odstínech a pak bude přechod jemnější.

Jak na to:

Nalakujte si nehty základním lakem tak, jak jste zvyklá. Já podkladový lak (base coat) nepoužívám, ale pokud jste na něj zvyklá, samozřejmě ho použijte. Nechte ho dobře zaschnout, nechávám ho aspoň 10 minut.

Pak si nalijte na podložku druhý lak, namočte v něm houbičku, trochu oťupkejte a opatrně naneste na nehty. Pamatujte: přidávat můžete vždycky, ubírat ne.

Barva z houbičky se vám dost možná bude obtiskávat na kůži kolem nehtů. Když budete hodně pečlivá, nestane se to, ale mně se s tím tak moc zlobit nechce. Rychlejší je namočit do odlakovače štětičku na uši a okolí očistit.

A je hotovo. :-) Nechte lak kompletně zaschnout, případně přelakujte svrchním lakem (top coat).

Jak na to, aby lak vydržel?


Tipy najdete v článku 5 triků, se kterými vám nehty vydrží krásně nalakované až 14 dní

Pokud se vám článek líbil, mohlo by vás také zajímat
Další články