Právě čtete

Domácí gel proti celulitidě

5337  
Sdílet: 

Domácí gel proti celulitidě

Ať už ženu nebo muže, malé vady na kráse sem tam potrápí každého a ačkoli se jich často nedokážeme zbavit úplně, můžeme jim předcházet či jejich projevy alespoň částečně eliminovat. Mezi ty nejzákeřnější bezesporu patří celulitida, která nám často dokáže vzít nadšení i z těch nejkrásnějších nových plavek.

17. 8. 2017 2 min. čtení Redakce
Domácí gel proti celulitidě

Při celulitidě dochází ke zvětšení objemu špatně uložených podkožních tukových buněk, které na povrchu kůže vytváří nevzhledné ďolíčky. Mohou za to nejen geny, ale často i sedavé zaměstnání, špatná životospráva (především kouření a nedostatečný pitný režim) a hromadění toxinů v našem těle. Říkáte si, jak je možné, že muži touto nevzhlednou vadou na kráse netrpí? Jejich kůže je totiž silnější a podkožní tuky se v postižených partiích ukládají mnohem lépe. Boj tak zůstává jen na nás.

Domácí nebo kupované?

Dermatologický průmysl v současné době vyvíjí velké množství nejrůznějších „zázračných“ přípravků, které vás celulitidy dokonale zbaví již po několika týdnech. Smutné je, že valná většina z nich vůbec, nebo alespoň z velkého procenta, nefunguje a často ještě naopak mohou citlivé pokožce uškodit. Stejně tak je to i s peelingy, které přidáním plastových nerozpustných abrazivních kuliček značně ohrožují podmořské tvory, ke kterým se odpadním potrubím nakonec dostávají. Pokud chcete vsadit na peeling, určitě vyzkoušejte ten náš po domácku vyrobený zaručeně přírodní.

V tomto článku si ukážeme jednu z možností, jak proti těmto zákeřným tendencím našich podkožních tuků bojovat. Gel sám vás celulitidy zbavit nedokáže – pro intenzivní výsledky musíte začít od píky a zaměřit se nejen na správnou péči o své tělo, ale také na celkovou životosprávu a dostatek pohybu, nicméně obsahuje mnoho prospěšných, antiseptických a silně regeneračních látek, které vaší pokožce dodají dokonalou pružnost a hydrataci (aloe vera) a výživu a antioxidaci (vitamín E, esenciální oleje).

gel proti celulitide (10)

Ingredience (na kelímek 125 ml)

100 ml aloe vera gelu
6 kapek Cosgardu
10 kapek acetátu vitamínu C
několik kapek esenciálního oleje citronová tráva
několik kapek esenciálního oleje pomeranč

gel proti celulitide (4)

Postup

Všechny ingredience smícháme zastudena v misce. Cosgard nám jako silný konzervant umožňuje přípravek používat delší dobu, aniž by se ingredience začaly kazit. Pak už jen přelijeme do kalíšku a můžeme začít užívat.

TIP: Nejlepší je namazat postižená místa po teplé večerní sprše či koupeli, kdy je pokožka odpočatá, póry otevřené a schopné přijmout jednotlivé esence. Další užitečnou radou může být otužování (studené sprchy) nebo při každé ranní či večerní sprše postižená místa jemně přejíždět kartáčkem. Tento starý babský trik je naprosto geniální, neboť rychle a velmi jednoduše skvěle prokrví špatně dostupná místa, a právě to ke špatnému ukládání tuků přispívá ze všeho nejvíce.

gel proti celulitide (2)

Pokud se vám článek líbil, mohlo by vás také zajímat
Další články