Právě čtete

Jednoduchý penál, který zvládnou vyrobit i děti

9470  
Sdílet: 

Jednoduchý penál, který zvládnou vyrobit i děti

Za pár minut a korun vytvoříte skvělý školní doplněk, který vašemu potomku bude v lavici kde kdo závidět.

29. 8. 2017 2 min. čtení Redakce
Jednoduchý penál, který zvládnou vyrobit i děti

Škola se nám blíží sedmimílovými kroky. Malí nadšenci mají již učebnice a sešity obalené a srovnané podle velikosti v aktovce a netrpělivě na první zvonění vyčkávají, jiní si s nechutí prohlíží zatím prázdná okénka budoucího rozvrhu. Ať tak či onak, do školy musí zkrátka každý a na nás už je pouze jim tyto první dny v novém ročníku co nejvíce zpříjemnit.

Přinášíme vám skvělý tip na výrobu krásného penálu, který nadchne stejně tak chlapce jako holčičky. Velkým plusem je možnost společné výroby přímo s vašimi dětmi, které si tak mohou vybrat barvu materiálu a na svůj výrobek budou dostatečně hrdí. Dbejte na to, aby se při děrování filcu dítě nestříhlo či nepíchlo, tato část je ze všeho nejsložitější. Stejně tak jej kontrolujte při šití jehlou. Pokud jsou vaše ratolesti dostatečně zručné, bez problému penál zvládnou vyrobit celý samy, nicméně dohromady vytvoříte nejen krásné pouzdro, ale mnohem cennější vzpomínku na společně strávené chvíle. Tak neváhejte a pusťte se do práce!

Veškeré potřeby naleznete v téměř každé vybavenější domácnosti, nicméně pokud chcete opravdu pěkný materiál, skočte do nejbližší galanterie a vyberte barvy podle vašich představ. Filc kupujte raději trochu tlustší – déle vám pak vydrží a nebude se třepit. Stejně tak je lepší volit intenzivnější či tmavší barvy, aby se penál o lavici okamžitě neumazal.

penal (10)

Potřebujeme

A4 filcu (dle vlastního výběru)
cca 30 cm dlouhou mašli
nůžky
pravítko
tužku
jehlu
nit

penal (1)

Postup

Nejprve si na filc pravítkem a tužkou naznačíme průstřihy. Nůžkami nebo řezákem je poté opatrně proděravíme a vyzkoušíme, zda nám do nich tužka dobře pasuje. Pokud ano, proděravíme stejně celou filcovou plochu ve dvou řadách.

Nakonec filc zabalíme do ruličky a na horní hranu přišijeme mašli tak, aby nám na jednom konci přečuhovala o něco více. Delším koncem ruličku obmotáme a zavázáním mašle celý penál uzavřeme. Nyní už jen stačí penál naplnit pastelkami a vyrazit do školy.

TIP: Víte, jaké psací potřeby jsou pro děti nejvhodnější? Základy správného nákupu najdete v tomto článku. A aby se dětem lépe psalo a kreslilo, hrajte si s nimi hry na podporu grafomotoriky.

penal (8)

Pokud se vám článek líbil, mohlo by vás také zajímat
Další články