Právě čtete

Vyrobte s dětmi dekoraci na Halloween

12137  
Sdílet: 

Vyrobte s dětmi dekoraci na Halloween

Ať už milujeme oslavy bláznivého amerického Halloweenu, nebo preferujeme klid a tajemství našich dušiček, mezi spadaným listím se povaluje mlžný opar a s brzkou tmou padá i tajemná atmosféra. Pokud ovšem nejste zrovna největším příznivcem hororových filmů a strašidelných hradů, nezoufejte, Halloween je především svátkem dětských radovánek. Popusťte uzdu fantazie a uspořádejte pro své děti či přátele nejlepší halloweenskou párty.

25. 10. 2017 2 min. čtení Redakce
Vyrobte s dětmi dekoraci na Halloween

Kromě stylových kostýmů kostlivců a čarodějnic či tematického občerstvení v podobě červů ze želé a krvavého punče připravte i nejrůznější děsivě legrační dekorace. Do příprav nezapomeňte zapojit i své ratolesti, které se jistě s radostí chopí všemožných tvůrčích činností. Uvidíte, že je nadchnete nejen svými nápady, ale také společnou „prací“.

Závěsný pavouk, kterého si dnes vyrobíme, pojí jednoduchou výrobu i materiál s výtečným výsledkem. Starší děti ho tak mohou vyrobit úplně samy a mladším pomůžeme s nebezpečnějšími úkony, jako je práce s tavnou silikonovou pistolí či nůžkami. K výrobě můžete recyklovat krabici od bot či potravin, na nohy pavouka zase klidně použijte staré  čistící štětky na drobné skleněné nádobí. Pokud doma nic z toho nemáte, stačí skočit do jakéhokoli papírnictví. Tak se do toho pusťte, Halloween už klepe na dveře!

Návod na výrobu pavouka z krabice

Potřebujeme

krabici
černou barvu
houbičku či štětec
nůžky
8 chlupatých modelovacíh drátků
hýbací nalepovací oči
čtvrtku
fixy
tuhé lepidlo
silikonovou pistoli
provázek na zavěšení

Postup

Krabici nejprve důkladně nabarvíme na černo. Pokud je potřeba, můžeme nanést několik vrstev. Mezitím, co barva zasychá, si připravíme ze čtvrtky obočí a úsměv pavouka, které pak na krabici přilepíme pomocí tuhého lepidla. Pod obočí umístíme oči a obličej je hotový.

Do stran krabice propíchneme nůžkami v řadě pod sebe drobné dírky tak, aby jimi šly modelovací drátky protáhnout a nevypadávaly. Pokud jsou příliš volné, přilepíme je zevnitř silikonovou pistolí. Pak už jen krabicí protáhneme provázek a pavouka zavěsíme do chodby, na verandu či do dětského pokoje.

Pokud se vám článek líbil, mohlo by vás také zajímat
Další články