Právě čtete

Jednodílné plavky jsou trendy, ne jen maskování nedokonalostí! Tipy, jak je nosit

7272  
Sdílet: 

Jednodílné plavky jsou trendy, ne jen maskování nedokonalostí! Tipy, jak je nosit

Každoroční dilema. Plavky vcelku, nebo dvoudílné? Já jsem se podívala na zoubek jednodílným a také tomu, jak se dají kombinovat s oblečením, aniž se musíte převlékat při každém odběhnutí z pláže.

5. 6. 2022 3 min. čtení Love Fashion Janina
Jednodílné plavky jsou trendy, ne jen maskování nedokonalostí! Tipy, jak je nosit

Celkové plavky zažívají úspěšný návrat. Jsou praktické a k sehnání v mnoha rozličných variantách střihů a vzorů. Když se správně vyberou, perfektně maskují to, co ukazovat tolik nechceme. Já už ale jednodílné plavky dávno neberu jen jako maskovací oděv, jsou totiž trendy a je jedno, jakou má člověk postavu.

Jak vybrat jednodílné plavky?

Podle mě nezáleží na tvaru postavy, jednodílné plavky mohou nosit všichni. Můžete si ale vyhrát s výběrem střihů a vzorů.

Plavky s hlubším výstřihem opticky zeštíhlují a postava vypadá vyšší. Ženské tvary pak podpoří vykrojenější spodní díl a detaily jako zavazování za krk, nebo volány. Volány v horní oblasti obzvlášť svědčí těm, kdo mají užší hrudník než boky. Kdo ale disponuje větším poprsím, bude slavit úspěchy v jednodílných plavkách, které jsou v oblasti prsou pevnější, nebo dokonce obsahují kostice.

Plavkám v celku se nemusíte vyhýbat ani v těhotenství. Jen je dobré vybrat takové, které jsou pro těhotné určené. V opačném případě by se vám mohly plavky klasického střihu nepěkně zařezávat.

Čtěte také:

Pestrobarevné plavky podle mě sluší nejvíc ženám, které mají postavu takzvaně ve tvaru přesýpacích hodin, protože hezky zvýrazní užší pas. Já si je ale dovolím nosit, i když takové proporce nemám. U vzorů plavek vlastně fungují podobná pravidla, jako třeba při výběru trička. Pokud se cítíte lépe v tmavém jednobarevném topu, pravděpodobně vám bude dobře i v takových plavkách.

Outfity na léto nejen s plavkami

Plavky mě baví nosit i jako top. Tedy pomyslný vršek a jen k nim něco nakombinovat. To je praktické, když vyrážíte na koupaliště nebo pláž, kde se hned po příchodu nemusíte převlékat. Mrkněte na inspiraci, jak je nosit. Navíc pro vás mám i outfity ideální na letní dovolenou nebo jen tak do města.

Džínové kraťasy

Pokud se vám nechce kompletně oblékat, ideální je v kombinaci s celkovými plavkami vzít třeba jen klasické džínové kraťasy. Ty jsou skvělým základním kouskem většiny šatníků. A na jejich barvě tolik nezáleží. Ať už modrý denim, bílá nebo i klasická černá.

Úzká sukně do pasu

Plavky jako pomyslný vršek využijete i v tomto outfitu. Doplnila jsem je o světlou sukni s vysokým pasem. Volná ramena jsou příjemným odhalením a na prosluněné terase můžete chytat bronz, pozor však na spálená ramena. K plavkám dobře pasuje sukně s vysokým pasem a kapsami, kam dáte to nejdůležitější.

Lehká sukně a halenka

Vzdušné outfity k létu patří. Modrá sukně z prodyšného materiálu v midi délce (v pase na gumu) a k ní lehká volnočasová halenka, která se dá lehce kombinovat de facto s čímkoliv. Modrá a bílá jsou barvy léta, nikdy jimi nic nezkazíte.

Lněné culottes a bavlněná madeira

Skvěle prodyšný len je naprosto geniální materiál do letních dnů. Na fotce vidíte lněné kalhoty cullotes, ty se vrací do módy a zažívají opravdový boom. Nohavice jsou volné a široké, což je do parných letních dnů absolutní ideál. K takovým kalhotám se skvěle hodí pro ležérní vzhled i halenka, kterou jsme pro vás fotili u outfitu s modrou sukní. Nicméně tentokrát jsme zvolili kombinaci lehce jinou.

Odvážnější romantická bavlněná madeira vypadá k jednoduchým culottes naprosto skvěle a celý outfit chytne hned jiný šmrnc. Tato barevná kombinace mne baví víc a víc. Bílá je klasikou a zemité tóny se konečně tuto sezonu objevují četněji.

Bavlněné šaty

Klasikou, kterou každá známe, jsou šaty tzv. na lítačku. A tyto bavlněné přímo volají po dovolené a jen tak je na sebe hodit na plavky, když si chcete z pláže odběhnout na oběd. Šaty jsou ohromně praktické, protože je to jeden kus oblečení. Žádné další ladění, co k tomu, na rozdíl od kraťasů, sukní nebo kalhot.

Tmavé cullotes ze směsi viskózy a bílá halenka

Výběr materiálů je v létě klíčový. Viskóza je jedna z těch, které budete opravdu milovat. Chladí, nelepí se na tělo a je prodyšná a lehoučká. K jednoduchým kalhotám stačí jen přidat basic halenku a outfit je hotový. V jednoduchosti je prostě krása.

Věřím, že se vám letní inspirace bude ještě hodit a užijete si krásný zbytek prosluněných dnů.

Pokud se vám článek líbil, mohlo by vás také zajímat
Další články