Právě čtete

Pečujme o své plavky s láskou

9907  
Sdílet: 

Pečujme o své plavky s láskou

Jelikož tento kousek oděvu dostává vlivem slunečního záření a působením slané či chlorované vody zabrat jako žádný jiný v našem šatníku, je třeba se o něj taky náležitě starat!

21. 6. 2017 2 min. čtení Sexy Mamas
Pečujme o své plavky s láskou

Léto se blíží mílovými kroky, a ať se nám to líbí nebo ne, s ním i plavková sezona. O tom, jestli a jak jsme se přes zimu na odhalování svých tvarohových těl připravovali, případně jak to teď nejrychleji dohnat, dnešní článek nebude. Dnes to bude o tom, jak se vhodně starat o vaše plavky, aby vám co nejdéle vydržely. Ať už do nich investujete nebo je pořídíte jen za pár stovek, určitě máte zájem na tom, abyste se s nimi nemuseli po jedné letní sezoně rozloučit.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Co tedy můžete udělat proto, abyste prodloužili životnost vašich plavek minimálně do doby, než vyjdou z módy? Hodně záleží nejen na kvalitě plavek, ale také na způsobu jejich praní a sušení, stejně jako na jejich skladování. Pojďme si říct pár konkrétních tipů, jak plavky udržet v kondici.

Pokud chcete mít plavky více než na jednu sezonu, určitě se do nich vyplatí trochu investovat, co si budeme povídat… Kvalitní materiál je kvalitní materiál. Ale ani ty nejdražší plavky nepřežijí, pokud jim nebudete věnovat náležitou péči.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Šetrné praní

Plavky perte vždy ručně, a to ve vlažné vodě do 30 °C, a poté pouze jemně vymačkejte. Pokud jste opravdu líní na praní v ruce a prostě je do té pračky dáte, perte plavky ve speciálním pytlíku na program pro senzitivní prádlo a vynechte odstřeďování i aviváž!
Nepoužívejte agresivní a změkčovací prací prostředky, raději neutrální mýdlo, a i to řádně vymáchejte.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sušení

Nesušte plavky na přímém slunci, škodí to jejich barvám i materiálu. Sušit by se neměly ani v sušičce nebo na topení!
Nenechávejte je dlouho v mokrém stavu zmačkané, a už vůbec ne v igelitovém sáčku. Může dojít k zapaření, které by bylo pro plavky katastrofou.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pozor na kameny i kosmetické přípravky

Vyvarujte se styku s drsným povrchem, plavky se totiž lehce oderou. Pozor na kameny, dřevěné či betonové posezení a také na kolíčky na prádlo!

Plavky a elastické tkaniny obecně jsou citlivé na mastnotu z kosmetických přípravků. Při jejím delším působení může dojít ke ztrátě pružnosti a pevnosti. Po každém nošení je tedy vymáchejte. Existují také nemastné opalovací přípravky a přípravky, které se rychle vstřebávají.

Nepřítel chlór

Vyhýbejte se přechlorovaným bazénům. Chlor narušuje pružnost elastanu. Plavkám neprospívá bohužel ani slaná mořská voda a příliš teplá voda v termálech nebo vířivce, ani tělesný pot při sportování na souši. Pro tyto radovánky tedy raději volte plavky, které oželíte.

Po sezoně uložte dokonale suché plavky volně do textilního pytlíku na větrané suché místo.

Přejeme vám krásné léto!

1 (3)

Pokud se vám článek líbil, mohlo by vás také zajímat
Další články