Právě čtete

Tři návody na balení dárků pro děti a tip, díky kterému je u stromečku mohou rozdávat i ty, co ještě neumí číst

6726  
Sdílet: 

Tři návody na balení dárků pro děti a tip, díky kterému je u stromečku mohou rozdávat i ty, co ještě neumí číst

Co si budeme povídat. Když se přijde ke stromečku, většinou děti papír z dárků rychle strhají a ani si nevzpomenou, jakou měl barvu. Já mám ale vyzkoušeno, že když vypadají dárky opravdu hravě, vydrží zabalené alespoň o pár vteřin déle.

8. 12. 2021 4 min. čtení Natálie Hilgertová
Tři návody na balení dárků pro děti a tip, díky kterému je u stromečku mohou rozdávat i ty, co ještě neumí číst

Mám pro vás tři nápady, které budou děti milovat. A nejen děti! Já takhle kreativně balím dárky klidně i pro dospělé. Hezky zabalený dárek totiž vždycky udělá dvojnásobnou radost, protože vidíte, kolik práce a přemýšlení do toho ten druhý dal. Žádný z návodů není moc náročný. Jeden je pro milovníky sladkého, další pro milovníky zvířátek a poslední se myslím dobře hodí pro opravdu malé děti.

Na všechny tři způsoby si nejprve připravte dárek zabalený do jednobarevného papíru. Obal, který jsem použila já, je papírová taška z obchodu, trochu zmuchlaná, abych zamaskovala původní ohyby. Myslím, že pro všechny tři následující postupy ideální možnost a navíc využijete tašky, které už původnímu účelu posloužily.

Bonbonový dárek

Trochu jsem váhala, jestli na zdobení použít bonbony bez obalu. Pak mi ale došlo, že když si umyju ruce a dárek budu skladovat v tašce, než ho dám pod stromeček, bude to možná i hygieničtější, než když koupím dítěti bonbonový náramek a nechám ho s ním běhat po všech čertech.

Budete potřebovat:

  • Dárek zabalený v jednobarevném papíře
  • Jehlu s větším očkem
  • Stuhu
  • Bonbonové náramky / náhrdelníky
  • Lízátka nebo jiné mlsky pod mašli
  • Ploché balené bonbony
  • Tavnou pistoli

Postup:

Nejprve si připravte stuhu s navlečenými bonbony. Podle toho, jak je stuha široká, vyberte způsob, kterým budete bonbony navlékat. Můžete je navlékat najednou nebo každý zvlášť. Najednou to jde lépe, když máte užší stuhu a tak akorát širokou jehlu. Moje stuha byla už moc široká a navíc se její objem při navléknutí na jehlu zdvojnásobil, bonbony se pak při navlékání lámaly. Pokud bude ale vaše stuha tenčí, klidně se do tohoto postupu pusťte (maximálně cca 0,8 mm široká) – vyhnete se tak navlékání korálků po jednom.

dárek zdobený bonbony

1. První způsob navlékání (pro tenkou stuhu):

  1. Navlékněte stuhu na jehlu.
  2. Provlékněte několik korálků najednou a tak pořád dokola, až budete mít stuhu provlečenou celým náramkem.
  3. Přestřihněte gumičku a máte navlečeno.

2. Druhý způsob navlékání (pro širokou stuhu):

  1. Vezměte si konec stuhy, šikmo jej sestřihněte a zatavte plamínkem (sirkou/zapalovačem).
  2. Pečlivě si umyjte ruce, vezměte čistou misku, přestřihněte gumičku bonbonového náramku a korálky do misky vysypte.
    Po jednom navlékejte.

bonbonový dárek

Dozdobení:

Až budete mít navlečeno, dárek zavažte a bonbony upravte tak, aby byly umístěné rovnoměrně. Nemusíte zavazovat na mašli, udělejte jen uzel a zastřihněte. Připravte si lízátka, překřižte je a zavažte je provázkem kolem dokola, ale i mezi tyčkami, aby šly stále šikmo k sobě, a ne souběžně. Lízátka položte na kříž a převažte je stuhou, udělejte mašli. Teď už jen tavnou pistolí nalepujte bonbony, kam vás na dárku napadne.

Dárek Sob

Tenhle způsob už je na internetu poměrně profláknutý, je ale stále hodně oblíbený a dá se různě proměňovat.

Budete potřebovat:

  • Zabalený dárek v jednobarevném papíře
  • Černou nebo hnědou čtvrtku
  • Černou fixu
  • Obyčejnou tužku
  • Gumu
  • Nůžky
  • Bambuli
  • Tavnou pistoli

dárek jako sob

Postup

  • Na čtvrtku si předkreslete parohy (pokud si nejste jistí tvarem, můžete najít vhodnou šablonu na internetu a vytisknout si ji).
  • Vystřihněte parohy a vygumujte případné zbytky předkreslených tvarů.
  • Nalepte na dárek tavnou pistolí bambuli jako nos, do rohů pak parohy.
  • Nakreslete oči a máte hotovo.

jak ozdobit dárky

Tip:

Pokud si nejste jistí, jaký tvar očí se vám líbí nejvíce, předkreslete si jich více na kousky balicího papíru a postupně zkoušejte, které vašemu sobovi nejvíce sluší.

Dárek s dárkem

Tento způsob doporučuji na dárky, které spolu nějak souvisí, nebo když chcete dětem dát například ponožky, které jim neudělají takovou radost jako plyšák. Takhle si je spojí s novou oblíbenou hračkou. Tenhle sob navíc hraje i vánoční melodie!

Budete potřebovat:

  • Malou hračku, kterou připevníte na dárek
  • Bavlnku
  • Chvojí na dekorování

Postup:

  1. Dárek zavažte bavlnkou klasickým způsobem, jen na konci nedělejte mašličku, ale dva uzlíky.
  2. Zbývající kus bavlnky zastřihněte.
  3. Pod bavlnku zasuňte chvojí.
  4. Křížem pod bavlnkou prostrčte další bavlnku.
  5. Na střed položte hračku a zavažte mašličkou.

dárek jako sob postup

Když rozdává dárky ten, kdo ještě nezná písmenka

Pravidlem u nás bývá, že dárky rozdává nejmladší člen rodiny. A ten také rozdávat chce, akorát ještě neumí číst. Na to mám několik fíglů:

Pro každého člena rodiny určete jednu barvu vlny, bavlnky nebo provázku a uvažte mu jej kolem zápěstí. Na dárky pro konkrétní osoby pak místo jmenovky dejte tu bavlnku, kterou má kdo přiřazenou. Dítě pak může rozdávat dárky podle nich a nemusí ho trápit, že ještě neumí číst. Navíc si potrénuje barvy.

Nezapomeňte, že všechny výše popsané způsoby se dají upravovat. Namísto bonbonů můžete na dárek připevnit malé pytlíky s želé bonbonky, žvýkačky, čokolády, nebo pokud byste chtěli zdravější variantu, připravte i pytlíčky s oříšky a ovocem a na dárek připevněte je. Namísto parohů můžete udělat kočičí ouška a místo soba na dárek můžete připevnit třeba autíčko. Nejdůležitější je, aby se na dárku objevilo to, co má obdarovaný rád.

Pokud se vám článek líbil, mohlo by vás také zajímat
Další články