Právě čtete

Horká čokoláda 3x jinak

11751  
Sdílet: 

Horká čokoláda 3x jinak

Jakmile začínají klesat venkovní teploty a stále dříve se stmívá, přichází ideální období na zabalení se do deky s dobrou knížkou a hrnkem horkého drinku. A abyste si nemysleli, že čokoláda je nuda, připravila jsem pro vás tři skvělé tipy, jak ji vylepšit a vytvořit z ní ještě o něco větší gurmánský zážitek. Ať už milujete kávu, oříšky nebo dáváte přednost podzimnímu koření, určitě si vyberete.

24. 11. 2017 2 min. čtení Rebeka Dostálková
Horká čokoláda 3x jinak

Základní recept je úplně jednoduchý. Na jednu porci stačí rozpustit v horkém mléku zhruba 40 g dobré čokolády (použijte hořkou, mléčnou či jejich kombinaci, vše podle vlastního uvážení) či 2 lžíce kvalitního kakaa, přidejte špetku soli a dochuťte podle chuti. Nesmí chybět ani velikánský kopec šlehačky a nakonec dobroty, kterými horkou čokoládu doladíte k dokonalosti. Tak na zdraví!

Kávovo-čokoládová dobrota

Ingredience

  • 2 lžíce kvalitního kakaa či 40 g dobré čokolády
  • 1 lžíce cukru (případně jiné množství podle chuti)
  • špetka soli
  • horké mléko
  • 1 espresso
  • šlehačka
  • nadrcená kávová zrnka

Postup
Horkou čokoládu smícháme s kávou, ozdobíme šlehačkou a posypeme křupavými kávovými zrnky. Milovníci kávy si tuto skvělou kombinaci určitě oblíbí.

Oříškové nebe

Ingredience

  • 2 lžíce kvalitního kakaa či 40 g dobré čokolády
  • 1 lžíce cukru (případně jiné množství podle chuti)
  • špetka soli
  • horké mléko
  • arašídové (nebo jiné oříškové) máslo
  • nasekané oříšky
  • šlehačka
  • karamel

Postup
Na spodek sklenice dáme lžičku karamelu, nalijeme horkou čokoládu, přidáme šlehačku, arašídové máslo a nasekané oříšky, které jí dodají tu správnou křupavost.

Podzimní dýňovo-skořicová čokoška

Ingredience

  • 2 lžíce kvalitního kakaa či 40 g dobré čokolády
  • 1 lžíce cukru (případně jiné množství podle chuti)
  • špetka soli
  • horké mléko
  • 1 lžička dýňového pyré
  • šlehačka
  • skořice

Postup
Horkou čokoládu smícháme se lžičkou dýňového pyré a lžičkou skořice (nejlépe to jde v mixéru, který čokoládu krásně našlehá), ozdobíme šlehačkou, kterou můžeme pomalovat zbytkem pyré a posypat skořicí.

Pokud se vám článek líbil, mohlo by vás také zajímat
Další články