Právě čtete

Horká čokoláda 3x jinak

11751  
Sdílet: 

Horká čokoláda 3x jinak

Jakmile začínají klesat venkovní teploty a stále dříve se stmívá, přichází ideální období na zabalení se do deky s dobrou knížkou a hrnkem horkého drinku. A abyste si nemysleli, že čokoláda je nuda, připravila jsem pro vás tři skvělé tipy, jak ji vylepšit a vytvořit z ní ještě o něco větší gurmánský zážitek. Ať už milujete kávu, oříšky nebo dáváte přednost podzimnímu koření, určitě si vyberete.

24. 11. 2017 2 min. čtení Rebeka Dostálková
Horká čokoláda 3x jinak

Základní recept je úplně jednoduchý. Na jednu porci stačí rozpustit v horkém mléku zhruba 40 g dobré čokolády (použijte hořkou, mléčnou či jejich kombinaci, vše podle vlastního uvážení) či 2 lžíce kvalitního kakaa, přidejte špetku soli a dochuťte podle chuti. Nesmí chybět ani velikánský kopec šlehačky a nakonec dobroty, kterými horkou čokoládu doladíte k dokonalosti. Tak na zdraví!

Kávovo-čokoládová dobrota

Ingredience

  • 2 lžíce kvalitního kakaa či 40 g dobré čokolády
  • 1 lžíce cukru (případně jiné množství podle chuti)
  • špetka soli
  • horké mléko
  • 1 espresso
  • šlehačka
  • nadrcená kávová zrnka

Postup
Horkou čokoládu smícháme s kávou, ozdobíme šlehačkou a posypeme křupavými kávovými zrnky. Milovníci kávy si tuto skvělou kombinaci určitě oblíbí.

Oříškové nebe

Ingredience

  • 2 lžíce kvalitního kakaa či 40 g dobré čokolády
  • 1 lžíce cukru (případně jiné množství podle chuti)
  • špetka soli
  • horké mléko
  • arašídové (nebo jiné oříškové) máslo
  • nasekané oříšky
  • šlehačka
  • karamel

Postup
Na spodek sklenice dáme lžičku karamelu, nalijeme horkou čokoládu, přidáme šlehačku, arašídové máslo a nasekané oříšky, které jí dodají tu správnou křupavost.

Podzimní dýňovo-skořicová čokoška

Ingredience

  • 2 lžíce kvalitního kakaa či 40 g dobré čokolády
  • 1 lžíce cukru (případně jiné množství podle chuti)
  • špetka soli
  • horké mléko
  • 1 lžička dýňového pyré
  • šlehačka
  • skořice

Postup
Horkou čokoládu smícháme se lžičkou dýňového pyré a lžičkou skořice (nejlépe to jde v mixéru, který čokoládu krásně našlehá), ozdobíme šlehačkou, kterou můžeme pomalovat zbytkem pyré a posypat skořicí.

Nezapomeňte mrknout i na další videa!

Sledujte zde
Přehrát znovu

Jak vybrat správnou kávu?

Mrkněte na jednoduchý tahák, který vám poradí, jak si kávu co nejvíce vychutnat.

Pokud se vám článek líbil, mohlo by vás také zajímat
Další články