Právě čtete

Vytiskněte dětem vánoční pohádku na 24 částí a zabalte ji do adventního kalendáře

10518  
Sdílet: 

Vytiskněte dětem vánoční pohádku na 24 částí a zabalte ji do adventního kalendáře

Letos pro vás máme návod na domácí výrobu adventního kalendáře, který je snad nejlevnější ze všech a navíc nekazí zuby.

19. 11. 2023 2 min. čtení Jana Duffková
Vytiskněte dětem vánoční pohádku na 24 částí a zabalte ji do adventního kalendáře

Od doby, co jsem máma, je pro mě adventní kalendář snad ještě důležitější, než když jsem sama byla dítě. Ne, že bych ho rozbalovala já, ale ušetří mě každodenního odpovídání na otázku, kdy konečně přijde Ježíšek. Za našeho dětství jsme snad všichni mívali klasický kartonový kalendář plný čokolády, která vlastně s čokoládou neměla moc společného, ale já ho naprosto milovala. To bylo mučení, že ho člověk nemůže rozbalit naráz! Podobný kalendář náš syn samozřejmě dostává také, už jen z té nostalgie. Já navíc ale dělám ještě malé balíčky.

Buď k tomu využiju obyčejné papírové svačinové sáčky z papírnictví, nebo zdobené a k tomuto účelu vyrobené adventní sáčky. Ty pak naplním, očísluji a navážu na provázek napnutý mezi dva věšáčky. Moc hezky to ale vypadá i na dřevěných štaflích, pokud na ně doma máte prostor. Ty zároveň můžete dozdobit světýlky, jehličím a dalšími svátečními dekoracemi.

Co zabalit do balíčků?

Možností je spousta. A já pro vás letos mám tip, který vás nebude stát skoro žádné peníze a také je úplně bez cukru.

Loni jsem do balíčků dávala drobné sladkosti nebo miniaturní hračky. Protože to je ale 24 pytlíčků, může to být celkem drahá sranda. Navíc si myslím, že určitě můj syn nepotřebuje každý den další sladkost. Proto jsme letos s mojí kolegyní Lindou daly hlavy dohromady a vznikla vánoční pohádka, kterou si můžete vytisknout, rozstříhat na 24 částí, na které je už předem připravena a zabalit na každý den kousek příběhu. Do Vánoc se pak děti postupně dozví, jak to celé dopadlo. A jestli k některým dnům přihodíte i něco sladkého na zub, to už necháme na vás.

Klikněte sem a stáhněte a vytiskněte si adventní pohádku i s ilustracemi.

vánoční adventní pohádka

Přejeme vám i vašim dětem nádherné Vánoce a příjemně strávený společný čas u čtení.

Hřejivá rodinná pohoda

Hřejivá rodinná pohoda

Nechte váš domov zářit se spoustu hřejivých dekorací a světýlek.

Do e-shopu
Pokud se vám článek líbil, mohlo by vás také zajímat
Další články