Právě čtete

Oslava kávy: Smlsněte si na kávovém cheesecaku

6313  
Sdílet: 

Oslava kávy: Smlsněte si na kávovém cheesecaku

Znáte někoho, kdo by si jednou za čas rád nezamlsal? Sladké deserty propojující kuchařský um s láskou k pečení přeci ocení naprosto každý. A pokud se toto sladké pokušení navíc spojí s naší milovanou chutí horkého šálku kávy, nelze odolat. Dopřejte si i vy trochu toho mlsání a oslavte tak s námi Mezinárodní den kávy, určitě si to zasloužíte.

6. 10. 2017 2 min. čtení Redakce
Oslava kávy: Smlsněte si na kávovém cheesecaku

Pro dnešek jsme pro vás připravili recept na cheesecake, jak ho ještě neznáte. Cheesecake je druh dortíku, který lze připravit na tisíc způsobů a nikdy neurazí. Naše variace kávového cheesecaku báječně propojí výraznou chuť kávy spolu s dalšími kvalitními ingrediencemi v naprosto neodolatelný celek. Vláčným desertem s jemnou chutí čokolády můžete pohostit jak rodinu u nedělního oběda, tak i vzácnou návštěvu z ciziny. Přidejte ještě šálek horké kávy a občerstvení je hotové. Uvidíte, že zazáříte.

Mňam!

Ingredience

4 lžičky kvalitně pražené kávy
1 lžička jemně mleté kávy na korpus
150 g sušenek
90 g másla
4 vejce
80 g třtinového cukru
2 lžíce kakaa
600 g smetanového sýra
200 g rozpuštěné čokolády

Postup

Kávu nameleme středně jemně. Použijeme moka konvičku, jejíž filtr naplníme zcela po okraj. Jakmile uslyšíme bublání, káva je hotová. Sušenky rozdrtíme co nejvíce najemno, přidáme lžičku kávy a vše promícháme s rozpuštěným máslem. Z těsta do formy uplácáme základní korpus.

Na náplň v misce smícháme vejce, cukr, kakao a smetanový sýr. Důkladně prošleháme metličkou a přilijeme rozpuštěnou čokoládu a čerstvě připravenou kávu. Nalijeme na korpus a pečeme při 160 °C zhruba 50 minut. Nakonec poprášíme kakaem a můžeme podávat.

Pokud vás tento recept oslovil, vyzkoušejte i skvělý palačinkový dort nebo rozkošný dortík s růžičkami z jablek.

 

Pokud se vám článek líbil, mohlo by vás také zajímat
Další články