Pro dnešek jsme pro vás připravili recept na cheesecake, jak ho ještě neznáte. Cheesecake je druh dortíku, který lze připravit na tisíc způsobů a nikdy neurazí. Naše variace kávového cheesecaku báječně propojí výraznou chuť kávy spolu s dalšími kvalitními ingrediencemi v naprosto neodolatelný celek. Vláčným desertem s jemnou chutí čokolády můžete pohostit jak rodinu u nedělního oběda, tak i vzácnou návštěvu z ciziny. Přidejte ještě šálek horké kávy a občerstvení je hotové. Uvidíte, že zazáříte.
Mňam!
Ingredience
4 lžičky kvalitně pražené kávy
1 lžička jemně mleté kávy na korpus
150 g sušenek
90 g másla
4 vejce
80 g třtinového cukru
2 lžíce kakaa
600 g smetanového sýra
200 g rozpuštěné čokolády
Postup
Kávu nameleme středně jemně. Použijeme moka konvičku, jejíž filtr naplníme zcela po okraj. Jakmile uslyšíme bublání, káva je hotová. Sušenky rozdrtíme co nejvíce najemno, přidáme lžičku kávy a vše promícháme s rozpuštěným máslem. Z těsta do formy uplácáme základní korpus.
Na náplň v misce smícháme vejce, cukr, kakao a smetanový sýr. Důkladně prošleháme metličkou a přilijeme rozpuštěnou čokoládu a čerstvě připravenou kávu. Nalijeme na korpus a pečeme při 160 °C zhruba 50 minut. Nakonec poprášíme kakaem a můžeme podávat.
Pokud vás tento recept oslovil, vyzkoušejte i skvělý palačinkový dort nebo rozkošný dortík s růžičkami z jablek.