Právě čtete

Oslava kávy: Odpolední osvěžení s kávovou granitou

4387  
Sdílet: 

Oslava kávy: Odpolední osvěžení s kávovou granitou

Víte, čím jsou tyto dny tolik významné? V neděli jsme totiž spolu s ostatními nadšenci mohli oslavit jeden z nejlepších svátků, Mezinárodní den kávy. A protože slavíme opravdu rádi, rozhodli jsme se, že si to budeme užívat celé dva týdny a připravíme si ty největší kávové pochoutky!

2. 10. 2017 2 min. čtení Redakce
Oslava kávy: Odpolední osvěžení s kávovou granitou

Klasickému šálku horké nahořklé chuti se sice nic nevyrovná, existuje ovšem mnoho zajímavých receptů, jak tuto základní esenci přenést do nejrůznějších podob. Tak se nebojte experimentovat a s chutí do toho.

Pro dnešní den jsme přichystali přípravu kávové granity, desertu, který potěší nejen po nedělním obědě, ale klidně jako občerstvení na rodinné oslavě či při odpoledním dýchánku s přáteli. Příprava je jednoduchá a výsledek opravdu stojí za to. Granita se stejně jako zmrzlina servíruje nejlépe do skla, a i přes její sladkou chuť obsahuje jen velmi malé množství cukru. Smlsnout si na ni bez výčitek může tedy opravdu každý. A aby toho blaha nebylo málo, klidně ji servírujte společně s klasickou horkou kávou.

Dobrou chuť!

Ingredience

4 lžíce dobře pražené kávy s plnou intenzivní chutí
500 ml vody
1 citron
10 g třtinového cukru

Postup

Do hrnce nalijeme 500 ml vody a přidáme 4 lžíce kávy. Pomalu přivedeme k varu a poté necháme 5 minut zchladnout. Přefiltrujeme, přidáme citronovou šťávu a 10 g třtinového cukru. Směs nalijeme na plech a na 45 minut strčíme do mrazáku.

Po 45 minutách jej vytáhneme a zmrzlý základ rozškrábeme vidličkou na krystaly. Znovu necháme zamrazit a můžeme podávat. Servírujeme nejlépe ve skleničce se lžičkou k odpolednímu posezení u kávy.


Zalíbil se vám tento experiment a chtěli byste zkusit více chutných dobrot s příchutí kávy? Zkuste například kávový banánový chlebíček nebo pro ty náročnejší doporučujeme lahodné kávové makrónky. Dobrou chuť!

Pokud se vám článek líbil, mohlo by vás také zajímat
Další články