Od téhle zmrzliny se prostě nedá odtrhnout. Doporučuji vám dělat si ji jen pro sebe. Nechcete si přece nikoho, kdo bude chtít ochutnat, naštvat výrazem, jako byste sami měli málo… Ne, pěkně si ji připravte doma v klidu, až budou děti nebo sourozenci o prázdninách na táboře a vaše drahá polovička na služebce.
No a až se nabažíte, tak se před navracející se rodinou vytáhnete naprosto luxusním uvítacím pohárem. Mascarpone totiž dělá s touto zmrzlinou divy. Je tak jemná a delikátní! A pravá vejce se do kvalitní zmrzliny prostě musí dát. Završí ji samozřejmě silné espresso vaší oblíbené kávy a ráj je rázem na zemi. Asi ji začnu vyrábět ve velkém, protože reklamní texty mi jdou skvěle. :) Nicméně, zmrzliny prostě k létu patří, a když v této verzi uberete na síle kávy a přidáte více vanilky, bezpečně zafunguje i u dětí. A to si ji vyrobte do zásoby. Tohle je tip na chladivé letní mlsání bez náhražek. Howgh!
P. S.: Kvůli téhle dobrotě jsem si tu zmrzlinářskou lžíci koupila…
P. P. S.: A nakonec se stejně rádi podělíte. :)
Suroviny
3 vejce
120 g třtinového cukru
500 g mascarpone
1 vanilkový lusk
1 dvojité espresso (Tchibo Espresso Barista)
Postup
Vejce s cukrem vyšleháme v míse mixérem nastaveným na vysokou rychlost do pěny. Přidáme mascarpone, semínka z vanilky, kávu a vše už ručně metlou promícháme do hladka. Poté nalijeme do formy, ve které budeme zmrzlinu mrazit. Po 6–8 hodinách je zmrzlina připravená k podávání. Nejlépe zmrzlinářskou lžící.