Právě čtete

Vyzkoušela jsem! Vlnité vlasy bez kulmy za pomoci pásku od županu

44653  
Sdílet: 

Vyzkoušela jsem! Vlnité vlasy bez kulmy za pomoci pásku od županu

Když jsem na internetu narazila na návod, jak si natočit vlasy bez kulmy, žehličky, natáček nebo fénu – jen za pomoci pásku od županu, přišlo mi to tak vtipné a nereálné, až mi to nedalo a hned jsem to musela zkusit.

19. 8. 2020 4 min. čtení Jana Duffková
Vyzkoušela jsem! Vlnité vlasy bez kulmy za pomoci pásku od županu

Ráda nosím vlnité vlasy. Bohužel ale nemám vždy čas trávit v koupelně hodinu s kulmou, která navíc při častém používání poškozuje vlasy teplem. Spaní s natáčkami jsem po pár pokusech zavrhla – pro mě nic pohodlného.

Než jsem se smířila s tím, že si navlněné vlasy tedy budu nechávat jen na sváteční příležitosti, narazila jsem na internetu na tip, jak si udělat vlny bez kulmy i natáček. Jen s použitím pásku od županu. Všechno jsem měla doma po ruce – kromě samotného pásku totiž člověk potřebuje už jen kartáč na vlasy a dvě gumičky. A tak jsem se do toho rovnou pustila.

Postup je hodně snadný a vše se dělá ideálně před spaním, aby se člověk ráno vzbudil, jen vlasy rozmotal a směle vyrazil ven dělat krásu. Když jsem si večer zaplétala županový pásek do vlasů, úplně se mi vybavilo, jak jsme si v dětství s kamarádkami vzájemně pletly na noc malé copánky za stejným účelem.

Zvládnete to i přes den


Ačkoli já si vlasy většinou „zamotám“ před spaním, klidně můžete s těmito županovými copánky chodit doma přes den a vyrazit s navlněnými vlasy do společnosti večer. Záleží hodně i na kvalitě vašich vlasů. Zatímco někdo opravdu musí počkat před rozpletením několik hodin, jiným ženám se vlasy zvlní už po chvíli.

Jak se s tím spí?

Možná vás napadá otázka: jak se s takto zapletenými vlasy spí? Vždyť to musí být strašně nepohodlné…

Tak přesně toho jsem se také obávala, protože, jak jsem viděla na videu, kterým jsem se inspirovala, tyto „copánky“ vypadaly docela masivně. Nakonec jsem ale byla poměrně příjemně překvapena, protože se mi spalo dobře, nic mi nikde nepřekáželo a nic mě netlačilo.

Při zaplétání myslete na to, jak spíte


Pokud spíte na zádech, mám vyzkoušeno, že nejlepší je zaplétat „copánky“ těsně za ušima. Pokud ale naopak většinou spíte na boku, vyplatí se směřovat pletení co nejvíce dozadu.

A jaký je výsledek? Vážně to funguje! Ještě před snídaní jsem vlasy netrpělivě rozmotala a opravdu jsem je měla krásně, nedbale zvlněné. Přiznám se, raději jsem vstala dřív, abych měla v případě neúspěchu čas vlasy umýt a vyfoukat je, tak jak jsem zvyklá. To ale vůbec nebylo potřeba. S tímto účesem jsem vyrazila do práce. Hned mě napadlo, že tahle vychytávka se mi bude hodit, až někdy pojedeme na dovolenou. Kulmu s sebou většinou nevozím a naopak župan včetně jeho „magické šňůry“ v hotelových pokojích často bývá.

Vlny mi vydržely celý den

Moje vlasy většinou proti vlnění protestují. Natočené mi vydrží jen ve chvíli, kdy mi je důkladně načeše kadeřnice.

Jakmile se pokouším navlnit si vlasy sama pomocí nějaké kulmy, za pár hodin se mi zase narovnají. Tyto vlny mi ale vydržely skoro celý den, což mě vážně překvapilo. Po ranním rozpletení jsem vlny nijak nerozčesávala, pouze jsem je lehce přestříkla lakem na vlasy. Laku na vlasy ale nikdy nepoužívám moc. Jak mi jednou vysvětlovala kadeřnice – velké množství laku je někdy naopak na škodu. Nejenže vlasy nepříjemně slepí, ale také má tendenci vlny naopak natahovat, protože vlasy ztěžknou.

Funguje to na dlouhé i kratší


Já mám vlasy docela dlouhé a šlo to úplně bez problémů. Zajímalo mě ale, jak to bude s kratšími vlasy. Na vlasech mých kamarádek jsme vyzkoušely, že nejkratší vlasy, se kterými lze tento trik bez problému použít, jsou vlasy v délce k ramenům.

Jak na županové vlny krok za krokem

Chcete županové vlny také vyzkoušet? Směle do toho! Jak jsem psala v úvodu, připravte si tedy pásek od županu, kartáč na vlasy a dvě gumičky.

heatless vlny

Postup:

  1. Nejprve důkladně rozčešte vlasy kartáčem.
  2. Připravte si pěšinku tam, kde jste zvyklá ji běžně nosit. Nemusí být dokonalá – hlavní je rozdělit vlasy na dvě poloviny.
  3. Položte si na hlavu županový pásek tak, aby byl na obou stranách hlavy stejně dlouhý.

    Další možnosti

    Když si pásek položíte na hlavu, měl by být delší než vaše vlasy. Pokud nemáte vlasy moc dlouhé, nebo naopak moc krátké, můžete pásek předem přeložit napůl. Díky tomu budou vlny ještě objemnější.

  4. Na jedné straně zafixujte pásek pomocí vlasů tak, aby vám neklouzal, až začnete na druhé straně zaplétat „cop“.
  5. Pusťte se do pletení. Princip je takový, že obtáčíte vždy 2 prameny okolo šňůry. S dalším krokem vždy ke každému připojíte další vlasy. Nejprve tedy vezměte pramen zepředu (podle obrázku 5) a veďte ho vrchem přes šňůru.
  6. Následně pramen obtočte zpět a protáhněte spodem (podle obrázku 6).
  7. Nyní si vezměte pramen zezadu a veďte ho opět přes šňůru, následně spodem provlékněte zpět (podle obrázků 7 a 8). Vždy vracejte pramen tam, odkud vede.heatless vlny
  8. Pokračujte znovu „prvním pramenem“ zepředu a opakujte postup, akorát k němu přidejte další vlasy. Totéž opět proveďte se zadním pramenem.
  9. Vše opakujte, dokud nedojdete ke konečkům. V tu chvíli by měla být zapletena celá polovina vlasů.
  10. Nakonec vše opravdu pevně zafixujte gumičkou, aby vám během spánku nepovolila.

heatless vlny

Ať už budete vlny zkoušet na delších nebo kratších vlasech, konečný postup je stejný. Ráno vše rozpletete, vlasy pouze jemně pročísnete prsty a mírně přelakujete. Během zkoušení jsme vypozorovaly ještě jednu věc.

Kamarádce s kratšími vlasy se vlny vytvořily a dobře držely, nejen když si „copánky“ nenechala zapletené celou noc, ale už i po pár hodinách. Na mých delších vlasech to nefungovalo. Čím to je? Samozřejmě to může být dané délkou, hustotou a celkovou kvalitou a jedinečnými vlastnostmi vlasů každé z nás.

heatless vlny

Tak co, vyzkoušíte vlny „bez tepelné úpravy“ i vy? Pokud se vám povedou, určitě se výsledkem pochlubte na našem Facebooku.

Vše pro vaše zkrášlovací chvilky

Vše pro vaše zkrášlovací chvilky

Doplňky do vlasů i pohodlné župany najdete na Tchibo.cz

Do e-shopu
Pokud se vám článek líbil, mohlo by vás také zajímat
Další články