Právě čtete

„Kouzelná“ žínka, se kterou si odlíčím obličej jen s obyčejnou vodou

7936  
Sdílet: 

„Kouzelná“ žínka, se kterou si odlíčím obličej jen s obyčejnou vodou

Věděli jste, že existuje kouzlo, které vám odlíčí obličej i bez kosmetických přípravků? Já na něj přišla asi před dvěma roky a dodnes jsem absolutně nadšená.

1. 4. 2020 3 min. čtení Jana Duffková
„Kouzelná“ žínka, se kterou si odlíčím obličej jen s obyčejnou vodou

Co se týká péče o pleť, vlastně jsem tomu nikdy moc nerozuměla, takže ani v odličování jsem nikdy nebyla profík. :-) Často jsem používala odličovací vlhčené ubrousky, nebo klasickou odličovací vodu a jednorázové tamponky.

Pak jsem ale začala víc přemýšlet nad tím, kolik produkuji odpadu a vůbec se mi nelíbila představa, co všechno vzejde jen z toho, že se chci odlíčit.

Žínka vystřídala látkové tamponky

A tak jsem začala hledat možnosti. Pratelné odličovací tamponky byly fajn, ale vlastně jsem je pořád hledala někde v koloběhu vypraného prádla a na cestách to také nebylo k používání moc pohodlné.

Když jsme se pak s manželem chystali na delší cestu , navíc jen s malým batohem, musela hodně osekat zásoby tekutých produktů, které si vezmu s sebou. V tu chvíli jsem našla spásnou věc – žínku z mikrovlákna. A používám ji i teď, když jsem doma, protože mi opravdu vyhovuje a snižovat množství kupovaných přípravků či odpadu mi dává smysl cesty necesty.

Neřeknu vám přesně, proč funguje, ale můžu vám popsat, jak. A je to překvapivě prosté – žínku namočíte obyčejnou vodou a s její pomocí otřete všechen make-up. Díky mikrovláknům odličuje sama o sobě. Jak jsem vyzkoušela, funguje to i na voděodolnou řasenku (alespoň na tu, co používám já) i na takzvanou „neslíbatelnou rtěnku“, která mi dřív pomocí ubrousků často odlíčit moc nešla.

Používat zas a znovu a šetřit nejen přírodu

Díky tomu, že je žínka podstatně větší než látkové kosmetické tamponky, můžu ji používat opakovaně a vyprat třeba jen 1–2 × za týden. Nutno ale říct, že se líčím opravdu decentně a kamarádka, která používá make-upu více, pere žínku častěji. Po vyprání ji můžete používat znovu, a tak pořád dokola, snad dokud se nerozpadne. :-) Já tu svoji mám už dva roky a pořád skvěle plní funkci.

Je to pro mě taková trojnásobná výhra. Ulehčuji životnímu prostředí od jednorázových pomůcek, nekupuji odličovací prostředky (čímž ulehčuji i své peněžence) a navíc se nemusím starat o tekuté produkty, když vyrážím na cesty.

Jak pokračuji po odlíčení? Tam už se bez trochy té kosmetiky neobejdu. Naučila jsem se, že pleť je potřeba čistit, i když se zdá perfektně odlíčená, a samozřejmě mazat. Ale to nám dnes říká snad každý kosmetický článek. :-)

Další tipy do koupelny z Tchibo.cz

Další tipy do koupelny z Tchibo.cz

V e-shopu Tchibo najdete spoustu dalších skvělých kosmetických a relaxačních vychytávek!

Do e-shopu

Mých pět dalších triků pro „domácí zkrášlování“

Wellness tip č. 1: Chladivé obklady na oči

Protože mám doma malé dítě, není pro mě výjimkou probdělá noc a s ní spojené opuchlé oči. Skvěle mi na to zabírají chladivé obklady. Mám je stále v ledničce a kdykoliv po nich mohu sáhnout.

Wellness tip č. 2: Roller na masáž obličeje

Roller jsem před časem dostala jako dárek a dodnes ho opravdu ráda používám. Na každé straně má růženínový váleček (menší a větší) a slouží například k masáži obličeje a krku, nebo jeho pomocí můžete zapracovávat krém do pokožky. Můžete ho přes noc vychladit stejně jako obklady na oči a ráno si užít osvěžující probuzení.

Wellness tip č. 3: Masky na ruce a nohy

Určitě nejsem jediná, kdo trpí na suché ruce a hrubou kůži na chodidlech. Zároveň ale často nemám hlídání pro syna a čas, abych mohla pravidelně chodit na manikúru a pedikúru, takže hledám domácí řešení. Hodně mi pomáhají masky, které se na ruce a nohy nanesou a nechají se v rukavici/ponožce k tomu určené působit. Když jsem na cestách, kde nemám s sebou svoji výbavu, ale stejně si chci masku dopřát, sáhnu po jednorázových maskách na rucenohy. Moje nejoblíbenější masky bývají ty korejské ‒ koneckonců celá moje kosmetická výbava na péči o pleť pochází odsud.

Wellness tip č. 4: Domácí úprava nehtů

Když zůstanu u péče o ruce a nohy, naučila jsem se doma upravovat si vlastnoručně i nehty. Pořídila jsem si výbavu a dělám si doma gel lak ‒ své nehty potáhnu gelovým lakem, který nechávám vytvrdnout v UV lampě. Při jeho odstraňování a tvarování nehtů je mým šikovným pomocníkem elektrický pilník. Šetří spoustu času i práce.

Aby domácí manikúra vydržela co nejdéle

Aby domácí manikúra vydržela co nejdéle

5 triků, se kterými vám nehty vydrží krásně nalakované až 14 dní.

Přečíst článek

Wellness tip č. 5: Aroma difuzér pro chvíle pohody

Ať už si užívám „domácí wellness“ nebo u nás doma někdo dostane rýmu, nedám dopustit na aroma lampu. Při nachlazení se mnohem lépe dýchá s eukalyptovým olejem, zatímco během relaxace a péče o svůj zevnějšek i psychiku se nejraději halím do vůně levandule.

A jaké jsou vaše tipy pro péči o váš zevnějšek, kterou zvládnete i doma?

Pokud se vám článek líbil, mohlo by vás také zajímat
Další články