Právě čtete

Kosmetiku vozím v malé taštičce, a přesto mi nic nechybí. Jak na to?

10588  
Sdílet: 

Kosmetiku vozím v malé taštičce, a přesto mi nic nechybí. Jak na to?

Ať už jedu na chatu nebo na velkou dovolenou, nepatřím zrovna mezi ženy, které si vezou celý kufr kosmetiky. Zároveň si ale své oblíbené produkty ráda beru s sebou, abych se mohla opečovávat tak, jak jsem zvyklá z domova. Někdy to je trošku věda, ale za roky cestování jsem si našla „kouzelné produkty“ a triky, které mi při balení a následné dovolené hodně pomáhají.

6. 6. 2020 4 min. čtení Jana Duffková
Kosmetiku vozím v malé taštičce, a přesto mi nic nechybí. Jak na to?

Je jedno, jestli si balím na víkendový výlet, na týdenní odpočinek na chatě nebo na dlouhou dovolenou, vždycky se snažím vymyslet, jak kosmetiku zabalit co nejefektivněji, aby nezabrala moc místa. Často cestujeme třeba jen s malým zavazadlem, a to i když jsme vyráželi na delší cesty letecky, proto jsem si zvykla balit tekutiny v malém množství, tak jako to dělám právě do letadla, kde je z bezpečnostních důvodů množství tekutin omezené. Proto už mám svojí cestovní kosmetickou taštičku docela vyladěnou.

Stále připravena!

Pokud cestujete často, hodí se mít svou cestovní kosmetickou taštičku stále sbalenou. Vždy jen doplníte, co zrovna dochází (nebo vyměníte, pokud něco prochází) a můžete jet. Mně tento malý trik při balení šetří spoustu času a hlavně nikdy nic nezapomenu. :-)

Tuhé variace tekutých produktů

Vozit si produkty na mytí vlasů a těla v tuhé podobě má spoustu výhod. Mimo jiné – často bývají i univerzální.

Nejčastěji takto vozím šampon a kondicionér, ale baví mě i „tuhé sprchové gely“, což jsou vlastně taková klasická mýdla, která ale mají vlastnosti sprchových gelů – jsou mnohem příjemnější při použití na celé tělo. Když jedu jen na pár dní, ani nevozím tyto produkty celé. Jen si jednoduše odkrojím kousek, který mi na celou dobu bude stačit.

Mezi své tuhé oblíbence na cesty jsem nedávno zařadila krystal z přírodního kamence. Stačí ho trochu navlhčit a poté použít místo klasického antiperspirantu. Dnes už se dá kromě obchodů s přírodní kosmetikou sehnat i v běžných drogeriích.

„Já jedu ráda s věcmi, které nemají tendenci se vylít apod. Takže na vlasy tuhý šampuk a kondicionér, na tělo masážítko, na sprchování Foamie lufa napuštěná gelem na mytí, na odlíčení napuštěné tamponky v dózičce, a dokonce i ručník si vozím malý, slisovaný, který pod tekoucí vodou dostane normální tvar. Aneb úspora místa, je to ekologičtější varianta a ještě nemusím řešit na palubě s příručákem počet tekutin.“ – Kateřina Linkována Facebooku Tchibo

Kosmetické miniatury

Po kosmetických miniaturách (a vzorečcích, co jsem dostala při nákupech) sáhnu většinou ve chvíli, kdy balím na poslední chvíli nebo když mi na cestách něco dojde. Člověka to může zachránit, ale mrzí mě, že to většinou není moc ekologické.

U mě nesmí nikdy chybět malé balení kokosového oleje, bambucké máslo a vlhčené ubrousky. Všechny tyhle věci jsou všestranně využitelné, což velice oceňuji.
– Dagmar Schovancována Facebooku Tchibo

Přelévání z většího do menšího

Už před několika lety jsem si koupila sadu malých lahviček a šroubovacích krabiček, do kterých si mohu odlít trošku šamponu, krému nebo čehokoliv jiného, co bych si ráda na cesty vzala z vlastních zásob, když je původní balení moc velké. Moc mě baví, že je mohu používat stále dokola. Ve výbavě mám také lahvičky ze silikonu, které jsou praktické, i když je vypotřebujete ‒cestou domů je zmáčknete a nezabírají v tašce místo. Také se dobře umývají.

Jedna z mých nejoblíbenějších „přelévacích věcí“ je malý flakonek na parfém. Ten koneckonců nevozím jen na cesty, ale mám ho i při běžném provozu stále v kabelce.

Odličovací žínka z mikrovlákna

Odličovací žínka z mikrovlákna

Můj oblíbený odličovací trik nejen na cesty

Přečíst článek

Odličovací kouzla

Odličování mi už v kufru neubírá místo pro jiné (pro mě důležitější) věci. Moje hlavní kouzlo je odličovací žínka – je to žínka z mikrovlákna, kterou jen namočíte vodou a jemně pak odlíčíte jakýkoliv make-up.

Poradí si i s „neslíbatelnou“ rtěnkou, můžete ji použít třeba desetkrát za sebou, a když ji pak vyperete, pokračujete v opakovaném odličování snad donekonečna. Tímto způsobem se už neodličuji jen na cestách, ale i celoročně doma. Na dočištění pleti pak používám některý z mých oblíbených produktů, které si vozím právě v menších lahvičkách, o kterých píšu výše.

„Na tých pár dní si napríklad navlhčím odličovacie tampóny micelárnou vodou a uzavriem do sáčku.“
– Linda Jurčákována Facebooku Tchibo

Rychleschnoucí ručník se vždy hodí

Když nejedu do hotelu, kde mám jistý „ručníkový servis“, balím si raději i rychleschnoucí sportovní ručník. Nezabírá moc místa a funkci splní.

(Ne)kosmetická výbava

Doma používám sonický kartáček, ale na cesty raději balím kartáček klasický. Vejde se všude a navíc nemusím vozit nabíječku. U kamarádky jsem dokonce zahlédla rozkládací cestovní kartáček. Na ten navazují i další věci, které se dají pořídit v rozkládací verzi – třeba kartáč na vlasy nebo miniaturní žehlička na vlasy ‒na cesty mám takovou, která by se dala klidně schovat do psaníčka.

Nákup až na místě

Při cestách na dlouhou dobu, třeba na měsíc, si balím z domova jen ty produkty, které opravdu nechci nahrazovat jinou značkou.

Jinak balení běžné kosmetiky moc neřeším a po příjezdu pořídím prostě něco místního v takové velikosti balení, kterou zvládnu za dobu našeho pobytu spotřebovat. Při tak dlouhé dovolené většinou zvládnu využít klasické balení.

Stejně tak, když cestujeme mimo Evropu, kupuji až na místě i repelenty. Někdy totiž bývají místní repelenty vůči místnímu hmyzu daleko účinnější.

Pro opalováky se snažím místo v kufru najít

Když to jde, opalovací krémy vozím raději z domova, protože se mi už několikrát stalo, že v místě naší dovolené byly zbytečně drahé a ještě s takovým složením, které mi moc nevyhovovalo.

Když cestujeme s kamarádkami a potřebujeme šetřit místem v kufru, vždy se domluvíme, co která z nás vezme, a potom se o věci podělíme. To koneckonců funguje i u spousty jiných nezbytností. A jak balíte na cesty vy? Vejdete se do batůžku, nebo by vaše kosmetická výbava vydala na samostatný „lodní“ kufr?

Doplňky na všechny cesty

Doplňky na všechny cesty

Pořiďte si stylové kousky nejen na letní dovolenou

Do e-shopu
Pokud se vám článek líbil, mohlo by vás také zajímat
Další články