Právě čtete

Zpevnění břicha pro dva

4526  
Sdílet: 

Zpevnění břicha pro dva

Toužíte po pevném, plochém bříšku, ale nebaví vás cvičit o samotě? Máte parťačku nebo parťáka, se kterým se navzájem podporujete, a baví vás cvičit společně? V tom případě by vás mohly potěšit tyto cviky břicha, které se dají provádět pouze ve dvou.

16. 10. 2017 2 min. čtení Veronika Wisiorková
Zpevnění břicha pro dva

Na nic nečekejte, pozvěte svého kamaráda na čaj a místo toho rovnou začněte s prvním tréninkem přímo ve vašem obýváku. Nezapomeňte se před cvičením zahřát krátkým strečinkem a s chutí do toho!

Sklapovačky s předáním láhve

Položte se na záda, pokrčte kolena, chodidla položte na podložku na šířku pánve. Jste v poloze hlavami od sebe, pokrčené nohy se mohou překrývat. Jeden z vás drží v ruce láhev s vodou, s výdechem zatne břišní svaly a pomalu se zvedá do sedu. Ve vrchní fázi zátěž předává a vrací se zpět do výchozí pozice. Druhý, který v tuto chvíli drží láhev, jde taktéž s výdechem do původní pozice a se zatnutím svalů se zvedá k dalšímu předání. Takto se střídáte, dokud se každý 20x neposadí.

Opakujte alespoň 20x.

Odrážení nohou

Jeden z vás zaujme vzpřímený postoj. Druhý si lehá na podložku na záda, hlavou k chodidlům kamaráda, rukama se chytne za jeho kotníky a zvedne současně obě propnuté nohy do pravého úhlu k tělu. Tohle je vaše výchozí pozice. Kamarád ve stoje silou zatlačí do nohou druhého, jako by je chtěl „odhodit“ k zemi. Ležící se snaží nátlak co nejlépe udržet a s výdechem vrací nohy zpět do výchozí pozice. Pro pozici vleže jsou velmi důležitá přilepená bedra k podložce po celou fázi pohybu.

Opakujte 20x, pak své pozice vyměňte.

Podávání láhve v sedě

Posaďte se zády k sobě tak, abyste se dotýkali pouze vrchní částí zad (tedy s mírným zakloněním). Nohy jsou na šířku pánve mírně pokrčené v kolenou, chodidla na podložce (pokročilí mohou zkusit pozici s chodidly ve vzduchu). Jeden drží v ruce míč, boční stranou ho předá kolegovi, který ho opět z druhé strany vrátí. Míč se tak pohybuje stále ve stejné úrovni hrudníku v pomyslném kruhu.

Po patnácti kolech otočte směr.

Kroužení nohama

Položte se do podporu na loktech na záda, chodidly k sobě tak, aby se překrývala. Zvedněte chodidla do vzduchu a začněte malovat kruh.  Aby nedocházelo ke kolizi, jeden z vás začne malovat kruh z vrchu ve směru hodinových ručiček, druhý zespod v opačném směru. Namalujte 10 kruhů, poté směry vyměňte a namalujte dalších 10. Pak vydechněte.

Podle zdatnosti můžete všechny cviky opakovat ve 2-3 sériích. Věřím, že s takovým cvičením se během tréninku nejen vypracujete, ale také dostatečně zasmějete. Není na co čekat, vzhůru za bříškem snů.

Každý udělá alespoň 20 kruhů.

Pokud se vám článek líbil, mohlo by vás také zajímat
Další články